-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 25 /20:22

Pasaulio taurės finalas Vilniuje: mišrioje estafetėje lietuviai liko be medalio

Vilniuje baigėsi 2017 m. pasaulio šiuolaikinės penkiakovės taurės finalinis etapas. Sekmadienį sportininkai medalius išsidalino mišrios estafetės varžybose.
Ieva Serapinaitė ir Justinas Kinderis
Pasaulio taurės finalo mišrių estafečių varžybų bėgimo ir šaudymo rungtis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvai atstovavo Justinas Kinderis ir Ieva Serapinaitė, kuri pakeitė ryte blogai pasijutusią Laurą Asadauskaitę-Zadneprovskienę.

Kombinuotą bėgimo-šaudymo rungtį lietuviai pradėjo treti, 39 sek. atsilikdami nuo lyderių, tačiau prizinėje vietoje neišsilaikė – finišavo šeštoje pozicijoje.

Pasaulio taurės laimėtojais tapo pirmi bėgime-šaudyme startavę airiai Natalya Coyle ir Arthuras Laniganas-O'Keefe'as (1499 taškai), sidabrą iškovojo prancūzai Julie Belhamri ir Valentinas Pradesas (1478).

Į trečią vietą pakilo rusai Aleksandras Savkinas ir Gulnaz Gubaidulina (1459), kurie finalinę rungtį pradėjo penktoje pozicijoje. A.Savkinas per paskutinį šaudymą aplenkė egiptietį Yasserą Hefny ir pakilo į bronzinę poziciją.

Y.Hefny ir Haydy Morsy iš Egipto liko ketvirti (1453), penkti – vengrai Sarolta Kovacs ir Gergely Demeteris (1446), o šešti finišavo Lietuvos penkiakovininkai (1443).

Sekmadienio varžybos prasidėjo Lazdynų baseine. Plaukimo rungtyje, sugaišę 1 min. 56.91 sek., lietuviai surinko 317 taškų ir liko ketvirti. Rungtį laimėjo vengrai Sarolta Kovacs ir Gergely Demeteris (1:56.08, 318 taškų).

Fechtavime J.Kinderis ir I.Serapinaitė laimėjo 14 iš 26 dvikovų. Surinko 218 taškus ir su kita pora pasidalijo 5-6 pozicijas. Rungtį laimėjo airiai Natalya Coyle ir Arthuras Laniganas-O'Keefe'as, iškovoję 19 pergalių ir pelnę 258 taškus.

Po dviejų rungčių šie Airijos sportininkai tapo lyderiais bendroje įskaitoje (575). Prancūzai Julie Belhamri ir Valentinas Pradesas rikiavosi antri (552), o į trečią vietą pakilo J.Kinderis ir I.Serapinaitė (535).

Papildomo fechtavimo rungtyje lietuviai įveikė rusus ir pralaimėjo italams. Turėdami 536 taškus J.Kinderis ir I.Serapinaitė prieš jojimus išliko 3-ioje pozicijoje.

Jojimo sektoriuje I.Serapinaitė ir J.Kinderis jokių problemų neturėjo ir abu surinko maksimalų taškų skaičių (300). Tiesa, situacijos bendroje įskaitoje tai nepakeitė – kombinuotą bėgimo-šaudymo rungtį lietuviai pradėjo treti, 39 sek. atsilikdami nuo pirmaujančių airių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius