Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2022 07 03

Po baidarių ir kanojų irklavimo čempionato paaiškėjo Lietuvos rinktinės sudėtis

Baigėsi tris dienas Trakuose vykęs Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas. Jame buvo kovojama ne tik dėl Lietuvos čempionato apdovanojimų, bet ir dėl vietos Lietuvos rinktinėje, kuri startuos rugpjūčio 4-7 d. Kanadoje vyksiančiame pasaulio čempionate.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / nuotr. Alfredo Pliadžio

Sekmadienį baidarininkai ir kanojininkai išsidalijo medalius neolimpinėje 200 m distancijoje. Labai atkakli kova vyko vienviečių varžybose, kur prie starto linijos stojo daug tituluotų varžovų.

Baidarių vienviečių finale triumfavo Europos čempionatų prizininkas Ignas Navakauskas. Šiais metais šalies čempionatą ir Lietuvos taurę iškovojęs I.Navakauskas distanciją įveikė per 34,442 sek. ir antroje vietoje finišavusį pasaulio ir Europos vicečempioną Artūrą Seją aplenkė vos 0,181 sek. Bronzos medalį laimėjo Tokijo olimpinių žaidynių dalyvis Mindaugas Maldonis.

Nemažiau atkakli kova vyko ir dviviečių baidarių varžybose. Lietuvos čempionais tapo I.Navakauskas ir A.Seja. Čempionai nuotolį įveikė per 30,914 sek. Antroje vietoje likę Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių šios rungties prizininkai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas nugalėtojams pralaimėjo 0,312 sek.

A.Lankas ir E.Ramanauskas aukso medalius iškovojo keturviečių baidarių varžybose kartu su Tomu Bartkumi ir Marco Bratich (31,755 sek.).

nuotr. Alfredo Pliadžio/Varžybų akimirka
nuotr. Alfredo Pliadžio/Varžybų akimirka

Vienviečių kanojų varžybose irklus surėmė pasaulio ir Europos čempionas Henrikas Žustautas bei šios rungties pasaulio rekordininkas Vadimas Korobovas. Lietuvos čempionu tapo H.Žustautas, distanciją įveikęs per 39,154 sek. Antrą vietą užėmęs V.Korobovas čempionui pralaimėjo 0,881 sek. Į vieną kanoją susėdę H.Žustautas ir V.Korobovas užtikrintai laimėjo dviviečių varžybas, distanciją įveikę per 37,515 sek.

Keturviečių kanojų varžybose nepralenkiami buvo V.Korobovas, Kirilas Suchorukovas, Mantas Skarulskis ir Edvinas Šakinis. Nugalėtojai nuotolį įveikė per 39,399 sek. ir artimiausius persekiotojus aplenkė 0,2 sek.

„Pasaulio ir Europos čempionatuose šaliai vienoje rungtyje gali atstovauti tik vienas sportininkas, todėl Lietuvos čempionate vyksta kova ir dėl vietos rinktinėje. Po Lietuvos pirmenybių paaiškėjo, kad pasaulio čempionate olimpinėse distancijose startuos keturios lietuvių įgulos. Vienviečių baidarių 1000 m nuotolyje varžysis Andrejus Olijnikas, dviviečių baidarių 500 m startuos A.Olijnikas ir M.Maldonis, 500 m keturviečių rungtyje dalyvaus A.Seja, I.Navakauskas, Simonas ir Mindaugas Maldoniai, kanojų dviviečių 500 m nuotolyje varžysis H.Žustautas ir V.Korobovas“, – teigė Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos prezidentas Aleksandras Alekrinskis.

Lietuvos čempionato moterų varžybose net aštuonis aukso medalius iškovojo baidarininkė Kotryna Glemžaitė. Pasaulio ir Europos jaunių čempionato finalininkė laimėjo visas penktadienį ir šeštadienį vykusias 500 ir 1000 m rungtis, o sekmadienį į savo kraitį pridėjo du aukso ir vieną sidabro medalį 200 m nuotolyje. Vienviete baidare K.Glemžaitė distanciją įveikė per 45,461 sek. ir laimėjo auksą. Keturviečių varžybas K Glemžaitė laimėjo kartu su Ema Milašiūte, Rasa Vaičikonyte ir Liucija Railaite, distanciją įveikusios per 43,554 sek. Dviviečių varžybose K.Glemžaitė kartu su E.Milašiūte finišavo antroje vietoje, pralaimėjusios Lietuvos čempionėmis tapusioms Ūlai Matulevičiūtei ir Ievai Nekrošaitei.

Keturis aukso medalius laimėjo kanojininkė Gabrielė Čerepokaitė. Prie dviejų aukso apdovanojimų 500 m varžybose, dar du auksinius G.Čerepokaitė iškovojo sekmadienį 200 m nuotolyje. Vienviečių varžybose nugalėtoja finišo liniją kirto po 50,72 sek. Dviviečių varžybose kartu su porininke Marija Markevičiūte distanciją įveikė per 49,429 sek.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius