-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 18

Po istorinio čempionato rinktinė liko be trenerio – M.Andriuška nusprendė trauktis

Lietuvos vyrų rankinio rinktinę į pirmą čempionatą nuo 1998-ųjų atvedęs Mindaugas Andriuška, komandai neiškovojus nė taško F grupėje, nusprendė prisiimti atsakomybę ir trauktis iš vyriausiojo trenerio posto.
Mindaugas Andriuška
Mindaugas Andriuška / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pakalbėjau su federacija – aš palieku rinktinę. Manau, visiems aišku, kad rezultatas nėra teigiamas. Reikia kažkokio postūmio“, – po paskutinio mačo, pasibaigusio kovinga nesėkme 29:35 Norvegijai pareiškė 43-ejų specialistas.

Po 24-erių metų pertraukos Europos čempionate žaidusiems lietuviams taškų iškovoti nepavyko: rusai buvo stipresni 27:29, o šeimininkai slovakai – 26:31.

„Dėl patekimo į čempionatą – visi patenkinti, bet ir čempionate norėjosi pasirodyti geriau. Kažkokį sau tikslą išsikelti, kad ir į kitą etapą patektume, bet nepavyko. Reiškia, reikia priimti atitinkamus sprendimus“, – savo sprendimo motyvus aiškino M.Andriuška.

„Tai nebuvo vienadienis sprendimas. Kalbėjome su komanda, jeigu mes nepasiekiame teigiamo rezultato, kažką reikia keisti. Mano sprendimas toks“, – teigė jis, pridūręs, kad apsisprendimas trauktis nebuvo lengvas.

Nuo 2019-ųjų rinktinę treniravęs M.Andriuška dar negalėjo pasakyti, ką veiks ateityje. „Planų turiu, užsiimsiu verslu“, – nusišypsojo dabar jau buvęs nacionalinės komandos strategas.

Pasiūlymų, kas galėtų perimti rinktinės vadeles iš jo rankų, M.Andriuška neturėjo. „Manau, federacija nuspręs, kokio plano jie imsis, kad rankinis gyvuotų ir kiltų į viršų“, – teigė rankinio specialistas.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius