Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 03 /13:11

Po trečiojo „Volvo Ocean Race“ etapo starto rūke R.Milevičiaus laukia 20 dienų vėjo paieškos

Praėjus mažiau nei parai po varžybų Abu Dabio uoste, šiandien šešios jachtos-varžovės ekstremaliausiose buriavimo lenktynėse aplink pasaulį „Volvo Ocean Race“ stoja į tolesnę kovą. Lygiai 12 val. Lietuvos laiku jachtos startuos trečiajame etape. Flotilės tikslas – už 4670 jūrmylių (apie 8.600 km) esantis Sanja uostas Kinijoje, kurį, kaip prognozuojama, buriuotojai pasieks už 22-26 parų. Žinoma, priklausomai nuo oro sąlygų.
„Team Brunel“ ir Rokas Milevičius
„Team Brunel“ ir Rokas Milevičius / TEAM BRUNEL nuotr.

„Volvo Ocean Race“ 3-ojo etapo (Abu Dabis–Sanja) starto transliacija tiesiogiai internetu nuo 11:50 val. (trukmė – 90 min.).

Trečiojo etapo startas rūke

Trečiasis regatos etapas Abu Dabyje prasidėjo tvyrant tirštam rūkui ir pučiant silpnam vėjui. Pirmąjį posūkį uoste „Team Brunel“ įveikė ketvirta. Į priekį išsiveržė „Abu Dabio“, „Dongfeng“ ir SCA komandų jachtos.

Vėliau „Team Brunel“ jachta trumpam buvo atsidūrusi ir 5-oje starto pozicijoje. Tačiau netikėtai varžovams pakeitė kursą ir į trečiąjį plūdurą plaukė gerokai kairiau, taip šiek tiek prarasdama greičio, bet trumpindama distanciją. Tačiau prieš pat posūkį R.Milevičiaus komandai vėją užstojo „Mapfre“ jachta. Taigi, rimstant vėjui, starto plaukime „Team Brunel“ lieka penkti. Tuo metu „Abu Dabio“ komanda apsuko ketvirtą ženklą ir pasuko link paskutinio. Nuo jo jachtos plauks į Kiniją.

13 val. „Abu Dabio“ jachta praplaukė paskutinį plūdurą ir pasuko į atvirą jūrą.

13.08 val. paskutinę kliūtį įveikia ir Rokas Milevičius su „Team Brunel“. Šis startas komandai gal ir nebuvo sėkmingiausias, penkta pozicija komandos tikrai netenkina, tačiau prieš akis – dar 4 savaitės iki finišo Kinijoje.

R.Milevičiaus komanda – tarp lyderių

Po dviejų etapų pirmauja olandų komanda „Team Brunel“, kurioje – ir pirmasis varžybų istorijoje lietuvis Rokas Milevičius. Deja, kol kas komandos lyderystė labai sąlyginė, nes TOP 3 varžovai savo sąskaitoje turi po lygiai taškų – 4. Tiek pat kiek „Team Brunel“ taškų yra surinkusios kinų „Donfeng“ ir „Abu Dhabi“ įgulos. Taigi galima sakyti, kad trečiajame etape kova prasideda iš naujo.      

Regatos „Volvo Ocean Race“ 3-ojo etapo starto schema
Regatos „Volvo Ocean Race“ 3-ojo etapo starto schema

Trumpų atostogų tarp etapų į Lietuvą grįžęs Rokas Milevičius atskleidė, kad vis tik didesnę konkurenciją jaučia iš kinų „Donfeng“ komandos, kurie, kaip ir „Team Brunel“ aiškiai deklaruoja savo tikslą pirmauti.   

Kreiserinio buriavimo mokyklos iliustr./Trečiasis „Volvo Ocean Race“ etapas
Kreiserinio buriavimo mokyklos iliustr./Trečiasis „Volvo Ocean Race“ etapas

Naujos klimatinės sąlygos

Buriavimo specialistai komentuoja, kad trečiasis etapas bus iš esmės kitoks nei pirmieji du, kurių trasa driekėsi iš šiaurės į pietus, t.y. skersai klimatinių zonų, kurios juosia Žemę horizontaliai. Dabar varžovai išbandys  kryptį iš Vakarų į Rytus, kitaip tariant – išilgai klimatinių zonų, nuo Abu Dabio į piečiausią tropinės Kinijos kraštelį Sanja mieste, Hainan saloje. Šalta nebus, bet nebus ir daug vėjo.

Varginantis ir nervus tampantis etapas, kuriame bet kokia nesėkmė ar klaida eliminuos iš lyderių.

„Varginantis ir nervus tampantis etapas, kuriame bet kokia nesėkmė ar klaida eliminuos iš lyderių,“  – taip trečiąjį etapą internete komentuoja Lietuvos buriavimo sirgaliai.

Varžybų dalyvių nuomone, viską nulems pirmosios kelios varžybų dienos. Buriuotojus taip pat šiek tiek neramina faktas, kad trečiojo etapo trasa driekiasi palei krantus, kur plaukioja daug kitų laivų,  tačiau dar labiau – daug seklumų. Antrajame etape katastrofą patyrė ant rifo užplaukusi „Vestas Wind“ komanda, kuri geriausiu atveju į varžybas galės grįžti tik birželį.  

Uosto lenktynėse sekėsi neblogai

Penktadienį vykusiose uoste vykusiose varžybose „In-Port Race“ Roko Milevičiaus komanda  „Team Brunel“ užėmė antrąją vietą, nusileidusi vienintelei moterų komandai SCA.  „In-Port Race“ rezultatai šiuo metu neskaičiuojami į bendrąją įskaitą, tačiau turės reikšmės varžybų pabaigoje, jei varžovai bus surinkę vienodai taškų. Šiuo metu bendroje „In-Port Race“ varžybų įskaitoje „Team Brunel“ užima antrąją vietą po „Abu Dhabi“ komandos.  

Iš viso „Volvo Ocean Race“ būriuotojams teks įveikti 38 729 mylių (apie 71 745 km) distanciją. Varžybų trasa suskirstyta į 9 etapus. Lenktynės startavo Alikantėje (Ispanija), o  lenktynių finišas numatytas 2015 m. birželio 27 d. Geteborge (Švedija). Tarpinių etapų finišai  – Keptaune (Pietų Afrikos Respublika), Abu Dabyje (JAE), Sanya (Kinija), Auklende (Naujoji Zelandija), Itajuje (Brazilija), Niuporte (JAV), Lisabonoje (Portugalija) ir Lorient'e (Prancūzija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius