Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 25

Premjerą rinkimuose įveikęs Kęstutis Smirnovas: „Jokių postų nenoriu“

Ketverius metus Vyriausybei vadovavusį Algirdą Butkevičių vienmandatėje apygardoje įveikęs bušido kovotojas Kęstutis Smirnovas sako, kad agitacijai skyrė vos du mėnesius. Apie tai politikos naujokas kalbėjo Edmundo Jakilaičio laidoje „Dėmesio centre“ per LRT televiziją.
Kęstutis Smirnovas
Kęstutis Smirnovas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Premjero gimtajame Vilkaviškyje rinkimus vienmandatėje apygardoje A.Butkevičius dar pirmajame rate laimėdavo nuo 2000 metų. Šį kartą viskas buvo kitaip.

Pirmajame rate K.Smirnovas nuo A.Butkevičiaus atsiliko labai nedaug, o antrajame pasiekė pergalę – 49,44 proc. balsų prieš 47,42 proc. Premjerui nepadėjo net papildoma agitacija ir anoniminės skrajutės, kuriose buvo pabrėžiama, kad K.Smirnovo nuopelnai – tik penki vaikai nuo trijų žmonų ir nieko daugiau.

Tačiau „Dėmesio centre“ K.Smirnovas tikino, kad A.Butkevičius apsiskaičiavo. Jis sakė vedęs tik antrą kartą.

K.Smirnovas pripažino, kad laimėjimas jam pačiam buvo staigmena.

Pasak valstiečio-žaliojo, premjeras Vilkaviškio apygardai iki pirmojo turo tikrai skyrė per mažai dėmesio.

„Po pirmo turo, tai tikrai buvo. Mes buvome susitikę, teko ir pietauti vienoj kavinėj, tik ne kartu. Tikrai lankėsi ir turbūt Vilkaviškio gyventojai gavo daug dėmesio per tas dvi savaites, turbūt tiek, kiek negavo per visą jo kadenciją“, – sakė K.Smirnovas.

Pats valstietis-žaliasis sako apygardoje dirbęs nuo rugpjūčio, nes tik rugpjūčio 5 dieną partija jam pasiūliusi šią apygardą.

Jis giriasi aplankęs maždaug pusę rinkėjų – nuo gimnazistų, vietos bendruomenių iki verslininkų, ūkininkų.

Būsimas Seimo narys pripažįsta, kad laimėti padėjo ir partijos lyderių Ramūno Karbauskio ir Sauliaus Skvernelio apsilankymas Vilkaviškyje.

„Buvo mūsų susirinkimas aš ir pasakiau: mano konkurentas yra kitos partijos pirmininkas, jūs lyderiai esate, man turite padėti. Ir Saulius, ir Ramūnas mielai sutiko ir atvažiavo paskutinėmis dienomis: ketvirtadienį buvo Ramūnas, penktadienį – Saulius. Nuostabiai pabendravo su žmonėmis, keletą susitikimų turėjome. Gal to ir būtų pritrūkę, jei būtų neatvažiavę“, – LRT laidai „Dėmesio centre“ antradienį sakė K.Smirnovas.

Pats K.Smirnovas nevaidina visažinio ir sako, kad apie ekonomiką leis spręsti kitiems Seimo nariams. Tačiau jis sako išmanantis švietimo reikalus ir pasisakantis prieš krepšelių sistemą. Ji itin žalinga regionuose, sako naujai išrinktas Seimo narys. Tačiau jokių postų K.Smirnovas nesiekia.

„Aš esu komandos narys. Postų jokių tikrai nesiekiu. Noriu dirbti Seime ir atstovauti Vilkaviškio gyventojams. Jeigu aš tapsiu kokiu ministru, tai bus kaip premjerui, nebus laiko susitikt su rinkėjais“, – teigė valstietis-žaliasis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius