Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 04

Prezidentė veikiausiai nesuteiks Lietuvos pilietybės Copely

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako turėsianti atsižvelgti į dviejų Pilietybės komisijų siūlymus nesuteikti Lietuvos pilietybės šokėjai ant ledo Katherine Leigh Copely. Šalies vadovė trečiadienį sakė, kad galutinį sprendimą tikisi priimti dar šią savaitę.
K.Copely ir D.Stagniūnas šoka kartu jau du metus
K.Copely ir D.Stagniūnas šoka kartu jau trečius metus. / „Scanpix“ nuotr.

„Sprendimo dar nepriėmiau, bet tikiuosi šią savaitę priimti. Yra dviejų komisijų pasiūlymas nesuteikti ir pagrindas yra, kad tai galėtų reikšti Konstitucijos pažeidimą. Aš į tai turėsiu atsižvelgti“, – žurnalistams trečiadienį sakė D.Grybauskaitė.

Naujos sudėties Pilietybės komisija spalį nusprendė nerekomenduoti prezidentei suteikti Lietuvos pilietybę išimties tvarka amerikietei K.L.Copely, nes ji nėra pakankamai integravusis į Lietuvos visuomenę.

K.L.Copely nepalankų sprendimą ankstesnės sudėties Pilietybės komisija buvo priėmusi ir šių metų kovą, tačiau tuomet kadenciją baigiantis prezidentas Valdas Adamkus sprendimą priimti paliko naujajai šalies vadovei.

K.L.Copely su Deividu Stagniūnu laikomi viena perspektyviausių čiuožėjų ant ledo porų. Jei prezidentė D.Grybauskaitė atsižvelgs į rekomendacijas ir nesuteiks K.L.Copely Lietuvos pilietybės, jie negalėtų atstovauti Lietuvai 2010 metų Vankuverio olimpinėse žaidynėse.

Pilietybės įstatymas numato, kad prezidentas gali suteikti pilietybę nusipelniusiems Lietuvos Respublikai ir integravusiems į Lietuvos visuomenę užsienio valstybių piliečiams ar asmenims be pilietybės išimties tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius