Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 04

Prezidentūra: pilietybė A.Reed nesuteikta neįrodžius ypatingų nuopelnų Lietuvai

Lietuvos pilietybė išimties tvarka dailiojo čiuožimo atstovei Allison Reed nesuteikta jai neįrodžius ypatingų nuopelnų Lietuvai, BNS antradienį informavo prezidento atstovas spaudai Ridas Jasiulionis.
Allison Reed
Allison Reed / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jo teigimu, Pilietybės reikalų komisija nerekomendavo prezidentui suteikti pilietybės išimties tvarka, nes „Konstitucijos ir Pilietybės įstatymo nuostatų aiškinimo kontekste nurodytos naujos aplinkybės nėra pagrįstos taip, kad dėl jų vertinimo, kaip ypatingų nuopelnų Lietuvos valstybei, nekiltų abejonių“.

Prezidentas Gitanas Nausėda savo ruožtu sprendimą priėmė „atsižvelgdamas į visas aktualias aplinkybes“ ir pateiktus dokumentus bei vadovaudamasis Konstitucija ir Pilietybės įstatymu. Apie sprendimą ir jo motyvus sportininkė bei jos atstovas buvo informuoti.

JAV gimusi A.Reed, anksčiau atstovavusi Sakartvelui ir Izraeliui, kartu su Sauliumi Ambrulevičiumi yra iškovojusi kelialapį į vasarį vyksiančias olimpines žaidynes.

Prezidento sprendimas užkirto kelią šiai porai vykti į Pekiną.

Antrą kartą dėl pilietybės suteikimo išimties tvarka sportininkė kreipėsi gruodžio pradžioje.

Pernai prezidentas, atsižvelgęs į Pilietybės reikalų komisijos rekomendaciją, išimties tvarka A.Reed pilietybės nesuteikė, kadangi nebuvo „duomenų, kurie neabejotinai patvirtintų asmens ypatingus nuopelnus Lietuvos Respublikai“.

Dėl tokio G.Nausėdos sprendimo apgailestavo tiek Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, tiek Lietuvos dailiojo čiuožimo federacija.

Olimpinį kelialapį Lietuvos šokėjų pora A.Reed ir S.Ambrulevičius iškovojo šių metų kovą Švedijos sostinėje Stokholme vykusiame Pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate, kuriame užėmė 15 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius