Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2022 01 05

Rankinio ąžuolas prigulė operacijai: „Sugrįšiu stipresnis, nei bet kada buvau“

Kol rinktinės draugai ruošiasi debiutui Europos rankinio čempionate, vienas komandos lyderių Jonas Truchanovičius gulėsi dar vienai kelio operacijai. Po ketvirčio amžiaus sugrįžti Lietuvai į Europos elitą padėjęs tvirtas kaip ąžuolas gynėjas, praeityje laimėjęs ir rankinio Čempionų lygą, pats pasimėgauti istoriniu žaidimu Europos čempionate negalės.
Jonas Truchanovičius
Jonas Truchanovičius / J.Truchanovičiaus ir Ž.Gedvilos/15min nuotr.

„Po ilgokos tylos pertraukėlės norėčiau pranešti, kaip man sekasi“, – instragrame, šalia nuotraukos iš palatos rašė 28-erių rankininkas.

„Vakar man buvo atlikta rimta kelio operacija. Viskas pavyko gerai ir reabilitacija jau prasidėjo. Metai atrodo sunkūs, bet esu tikras, kad padarysiu juos geriausiais. Sugrįšiu stipresnis, nei bet kada buvau, bet, žinoma, po šiek tiek laiko“, – kaip visada, neprarasdamas šypsenos pridūrė J.Truchanovičius.

Bėdos Lietuvos rankinio galiūną užpuolė dar praėjusiame sezone. Dėl nugaros skausmų jis negalėjo žaisti „Montpellier“ klube, su kuriuo 2018-aisiais stebuklingai įkopė į pačią EHF rankinio Čempionų lygos viršūnę.

Daugiau nei dviejų metrų gynėjas (2,03 m) geriau pasijuto tik prieš lemiamas Lietuvos rinktinės atrankos rungtynes su Islandija. Įkvėpti tautiečiai namie sukūrė staigmeną (29:27), kuri, kaip paaiškėjo vėliau, atvėrė Lietuvai duris į Europos čempionatą, pirmą sykį nuo 1998-ųjų.

Laisvai prancūziškai išmokęs J.Truchanovičius iš Monpeljė persikėlė į Ukrainą, kur suvienijo jėgas su Aidenu Malašinsku ir Gintaru Savukynu Zaporožės „Motor“ klube, bet ten nesužaidė nė vienų rungtynių.

„Pirmą mėnesį vyko tik fizinis pasiruošimas, net nelietėme kamuolio. Ir būtent pabaigoje šio fizinio pasiruošimo man vėl grįžo nugaros skausmai, kurie sustabdė mano įsiliejimą į komandą. Tuomet jau pradėjus gydytis nugarą, prasidėjo mano problemos su keliu. Teko daryti operaciją...“, – prieš du mėnesius 15min duotame interviu atskleidė J.Truchanovičius.

Pasveikti jis turėjo greitai, per 2-3 savaites, ir planavo padėti rinktinei Slovakijoje. „Pasąmonėje visą laiką galvoju, kad privalau pasveikti iki momento, kai vyks Europos čempionatas. Gana keistas jausmas, bet ši nežinomybė domina ir labai laukiu, kada gi pamatysime, ką mes galime nuveikti kaip naujokai“, – tuomet vylėsi rankininkas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./J.Truchanovičius (Nr. 17) triumfuoja su komandos draugais po pergalės prieš Islandiją Vilniuje.
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./J.Truchanovičius (Nr. 17) triumfuoja su komandos draugais po pergalės prieš Islandiją Vilniuje.

Deja, vienos operacijos pastatyti ant kojų J.Truchanovičių neužteko. Vienam rinktinės lyderių teko skaudama širdimi dar kartą gultis ant operacinės stalo ir atidėti svajonę išbandyti save Europos čempionate Košicėje, kuris startuoja jau kitą savaitę.

„Ką tik kalbėjau su Jonu. Jis prašė perduoti visiems linkėjimus“, – trečiadienį Vilniuje rankinio spaudos konferencijoje sakė A.Malašinskas.

„Kad jo trūksta – čia akivaizdu. Nėra jokių kalbų. Bet mes nieko pakeisti negalime, todėl turime apie tai negalvoti. Negalime eiti į aikštelę ir galvoti: „O, būtų čia Jonas, kaip gerai mes pavarytume“. Turime su tuo susitaikyti. Aišku, gaila, bet eisime ir žaisime“, – tęsė J.Truchanovičiaus komandos draugas ir „Motor“ klube, ir Lietuvos rinktinėje.

„Galime tik palinkėti Jonui kantrybės, stiprybės ir užsispyrimo. Tegul tik laikosi stipriai, nes trauma ir operacija rimta, o reabilitacija – ilga“, – linkėjimus pasveikti Lietuvos rankinio ąžuolui siuntė A.Malašinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje