Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2017 09 20

Romario reikalauja olimpinių žaidynių šeimininko atsakomybės

Brazilijos senatorius Romario de Souza Faria, geriau žinomas kaip Romario, su Brazilijos rinktine laimėjęs 1994 metų pasaulio futbolo čempionatą, eina į ataką.
Romario aktyvus Brazilijos politikoje.
Romario aktyvus Brazilijos politikoje. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Romario siekia pradėti tyrimą dėl Carloso Nuzmano, kuris vadovavo vietos organizaciniam komitetui per pernai vykusias Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

C.Nuzmanas, kuris yra Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) garbės narys, buvo apklaustas brazilų ir prancūzų pareigūnų dėl balsų pirkimo schemos, kuri galimai padėjo Brazilijai tapti olimpinių žaidynių šeimininke.

C.Nuzmanas neigia savo kaltę, bet Romario pradėjo teisinius veiksmus prieš sporto politiką.

Prieš dvejus metus Romario privertė Brazilijos futbolo vadovą Polo del Nero aiškintis korupcijos byloje. Buvusi „Barcelona“ žvaigždė tada federacijos vadovą pavadino „vėžiu“ jo mylimai sporto šakai.

IOC kol kas apie C.Nuzmaną tyli, nors 75 metų brazilas buvo apklaustas policijos prieš dvi savaites Rio de Žaneire dėl galimo tarpininkavimo sumokant 2 mln. dolerių kyšį Lamine'ui Diackui. Šis buvęs IOC narys iš Senegalo atstovavo Afrikos šalių blokui, kai Rio buvo pasirinktas žaidynių sostine 2009 metais.

„Scanpix“/AP nuotr./Organizacinio komiteto pirmininkas Carlosas Nuzmanas
„Scanpix“/AP nuotr./Organizacinio komiteto pirmininkas Carlosas Nuzmanas

Policija sakė, jog surado 150 tūkst. dolerių grynais C.Nuzmano apartamentuose, o taip pat tris pasus: brazilišką, rusišką ir diplomatinį. C.Nuzmano advokatai teigė, kad tik braziliškas pasas buvo galiojantis, o kiti du – ne.

Pats C.Nuzmanas aiškino, kad rusišką pasą gavo dėl savo protėvių. Jis neigė, jog veikė Rusijos naudai, o didelę pinigų sumą aiškino nuolatinėmis kelionėmis sporto versle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius