Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 11 30

Šokėjas D.Vėželis: „Pavargome nuo politinių žaidimų svarbiausiose sezono varžybose“ (video)

Geriausia Lietuvos sportinių šokių pora Lina Chatkevičiūtė ir Donatas Vėželis grįžo į Lietuvą iš pasaulio standartinių šokių čempionato Vokietijoje. Ten pora vėl liko per žingsnį nuo finalo ir nusivylę galutine 8-ąja vieta. D.Vėželis 15min.lt atvirai pasakojo apie svarbiausių sezono pirmenybių užkulisius ir planus šokti tik profesionalų varžybose.
L.Chatkevičiūtė ir D.Vėželis
L.Chatkevičiūtė ir D.Vėželis pasaulio čempionate šiemet užėmė 8-ą, prieš metus – 9-ą vietą. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Šokiai

Kodėl geriausi mūsų šalies šokėjai ketina pasitraukti iš Tarptautinės sportinių šokių federacijos (IDSF) rengiamų varžybų? Kodėl 8-oji vieta planetos pirmenybėse L.Chatkevičiūtei ir D.Vėželiui yra blogas rezultatas? Kodėl jų konkurentai ir ekspertai negaili didžiausių pagyrų, bet pora vis lieka už stipriausiųjų šešetuko?

15min.lt šokėjas D.Vėželis neslėpė tiesos. Jis pripažino, kad jau dešimtmetį IDSF rengiamose svarbiausiose sezono varžybose vyksta begalės užkulisinių žaidimų. Žinoma, visų detalių šokėjas viešinti nenori, tačiau neslepia, kad teisėjai iš anksto nusprendžia, kas šoks finale. „Didžiausią įtaką teisėjams daro ne tik porų reitingas, bet ir įtakingi federacijų, kiti šokių pasaulio atstovai. Tokių valstybių kaip Rusijos, Vokietijos ir Italijos poros turi didžiulį užnugarį, kuris dažniausiai ir lemia jų rezultatus. Mes tokio užnugario neturime. Esame per maži. Ir vis einame vieni. Pavargome nuo tokių politinių žaidimų. Toks jau tas sportas ir mes nieko negalime pakeisti. Galbūt didžiulį vardą ir pagarbą turintys treneriai Norvaišos galėtų padėti, bet jie jau pasitraukė iš aktyvaus šokių pasaulio“, – pasakojo D.Vėželis.

Dar prieš planetos čempionatą Lietuvos pora buvo susitaikiusi su mintimi, kad nepateks į finalą. Vis dėlto Vokietijoje šokėjų viltis atgaivino konkurentai, treneriai, ekspertai. Jie gyrė lietuvių porą, tikino, kad šansų patekti į finalą mūsų šalies šokėjai turi labai daug. „Per pirmus turus sulaukėme labai daug gerų atsiliepimų. Daugelis mums prognozavo vietą finale ir patys tuo tikėjome. Deja, galutinis rezultatas vėl buvo toks, kuriuo džiaugtis negalėjome. Ką jau darysi...“ – kalbėjo D.Vėželis.

Lietuvių poros pasirodymas pusfinalyje (L.Chatkevičiūtės ir D.Vėželio varžybų numeris – 45)

VIDEO: 2010 IDSF World Standard - Semi-Final

Karjerą tęs profesionalų varžybose

Prieš mėnesį Anglijoje vykusiose tarptautinėse profesionalų „The International Championships“ varžybose, kurios vadinamos prestižiškiausiomis šokių pasaulyje, Lina ir Donatas užėmė itin aukštą šeštą vietą. Būtent šis pasirodymas suteikė daug vilčių prieš pasaulio čempionatą. Deja, po dar vieno nusivylimo šokėjai vis rimčiau svarsto galimybę šokti tik profesionalų varžybose.

Ten taip pat dalyvauja ir pergales skina Edita Daniūtė su partneriu Mirko Gazolli bei Arūnas Bižokas su partnere Katiuša Demidova. „Profesionalų varžybose peripetijų – kur kas mažiau. Čia teisėjauja buvę pasaulio čempionai ir prizininkai, profesionalūs šokėjai, o ne tik varžybų organizatoriai. Ten varžytis motyvacijos bus kur kas daugiau, nes šis pasaulio čempionatas ją visai iš mūsų atėmė“, – sakė D.Vėželis.

Šokėjas taip pat pasakojo, kad čempionate Vokietijoje pirmą kartą istorijoje šokių aikštelėje griuvo daugiau nei 20 porų. Keli iš jų, tarp jų ir dešimties šokių čempionas Danijos sportininkas, gavo sunkią kelio traumą: „Parketas buvo siaubingai kietas. Iš pradžių teisėjai mušė balus, bet vėliau suprato, kad tai ne balanso trūkumas, o kieto parketo problema. To dar niekada neteko matyti.“

Bronzos medalių laimėtojos poros iš Vokietijos pasirodymas ir griuvimas:

VIDEO: Simone Segatori - Annette Sudol, GER

Kitos varžybos geriausių Lietuvos klasikinių šokių šokėjų laukia jau šį savaitgalį Šiauliuose. Atvirasis Lietuvos čempionatas gruodžio 4–5 d. kartu bus ir tarptautinės reitingo varžybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius