2020 06 04

Sportininkai pradėjo žygius į šalies savivaldybes

Nacionalinė sportininkų asociacija (NSA) tęsia dėl koronaviruso pandemijos netikėtai sustabdytą projektą „Nacionalinės sportininkų asociacijos narių kompetencijos ugdymas“. Šįkart sportininkai pradėjo žygius į šešių didžiųjų Lietuvos miestų savivaldybes.
Sportininkai susitiko su Vilniaus meru
Sportininkai susitiko su Vilniaus meru / Nacionalinės sportininkų asociacijos nuotr.

Susitikimų tikslas – atrasti glaudesnius bendradarbiavimo ryšius ir aptarti aukšto meistriškumo sportininkų treniravimosi ir varžybų sąlygas, sporto statinių ir infrastruktūros situaciją ir vystymo galimybes, santykius su šalies ir regioninėmis sporto federacijomis, koronaviruso pandemijos poveikį sporto bendruomenei.

„Labai svarbus šitas susitikimas, kadangi yra daug problemų Vilniuje ir tikrai mums yra labai svarbu, kad visa miesto infrastruktūra būtų geresnė ir kad turėtume daugiau galimybių tobulėti mes, profesionalūs sportininkai, taip pat jaunoji karta, miestiečiai. Tikrai norėjome pasidomėti apie sustojusias Lazdynų baseino statybas, didžiulę Nacionalinio stadiono problemą. Išgirdome daug atsakymų, tik, apgailestaujame, kad viskas vyksta taip lėtai. Norėtųsi, kad viskas vyktų greičiau“, – po pirmojo susitikimo Vilniaus savivaldybėje sakė olimpinė čempionė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Miesto meras Remigijus Šimašius apžvelgė situaciją dėl miesto sporto bazių ir pažadėjo, kad bus stengiamasi, kad sporto infrastruktūra būtų kuo geresnė visai sporto bendruomenei. Pasak vicemero Valdo Benkunsko, jau pirmame susitikime su Nacionaline sportininkų asociaciją pavyko rasti bendrų sąlyčio taškų.

„Tiek savivaldybė, kuri užtikrina neformalaus ugdymo funkciją tiek profesionalūs sportininkai, kurie jau yra pasiekę sporto aukštumas tikrai vieningai supranta, kad jaunas žmogus turi būti kviečiamas sportuoti, turi būti sudarytos tinkamos sąlygos, sutvarkyta infrastruktūra, treneriai turi būti tinkamos kvalifikacijos bei motyvacijos ir tai yra bendras interesas. Nes iš to masiškumo, kuris atsiranda savivaldybėse, vykdant neformalų ugdymą, ir išauga būsimi čempionai. Apsikeitėme nuomonėmis, kad reikia bendradarbiauti skatinti, reklamuoti, kad tas laisvalaikio užimtumas sportuojant yra labai prasmingas.“

Birželio 5 d. NSA lankysis Šiauliuose ir Panevėžyje, birželio 10 d. – Kaune ir Alytuje, birželio 23 d. – Klaipėdoje.

„Sportininkų žodis po truputį stiprėja, mus išgirsta, dalyvaujame įvairiose veiklose. Tas mūsų pradinis noras, kad sportininkai būtų labiau matomi, gerbiami ir girdimi, duoda savo vaisių“, – vis aktyvesne asociacijos veikla džiaugiasi prezidentas Justinas Kinderis.

Susitikimai su didžiųjų Lietuvos miestų savivaldybėmis yra viena iš Nacionalinės sportininkų asociacijos vykdomo projekto „Nacionalinės sportininkų asociacijos narių kompetencijos ugdymas“ veiklų. Projektas bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mokslo ir sporto ministerija, Švietimo mainų paramos fondas ir Centrinė projektų valdymo agentūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius