-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 13

Sprendimas patvirtintas: šiuolaikinėje penkiakovėje jojimą keičia kliūčių ruožas

Tarptautinė šiuolaikinės penkiakovės sąjungos (UIPM) kongresas oficialiai patvirtino sprendimą jojimo rungtį pakeisti kliūčių ruožu. UIPM vadovai neslepia – toks pasirinkimas būtinas, siekiant išlikti olimpinėje šeimoje.
Kliūčių rungtis šiuolaikinės penkiakovės varžybose
Kliūčių rungtis šiuolaikinės penkiakovės varžybose / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Už“ pasisakė 69 iš 83 delegatų (83 proc.), 11 – „prieš“, trys susilaikė.

Šis balsavimas suteikia UIPM įgaliojimus siūlyti Tarptautiniam olimpiniam komitetui (IOC) įtraukti naujos formos šiuolaikinę penkiakovę į 2028 m. Los Andželo olimpines žaidynes.

Kongresas taip pat pritarė iš dalies pakeisti varžybų taisykles ir nuostatus, kad nuo 2023 m. kliūčių rungtį būtų galima įtraukti į jaunimo U22, U19 ir U17 pasaulio čempionatus bei žemynų čempionatus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kliūčių rungtis šiuolaikinės penkiakovės varžybose
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kliūčių rungtis šiuolaikinės penkiakovės varžybose

UIPM pirmasis viceprezidentas ir IOC viceprezidentas Juanas Antonio Samaranchas dar prieš balsavimą tikino, kad jei ne šie pokyčiai – šiuolaikinė penkiakovė neturėtų šansų likti olimpinėje programoje:

„Galiu pasakyti tik tiek, kad jei nepatvirtinsime siūlomo naujojo formato, mes neturime jokių galimybių išlikti olimpinėse žaidynėse“.

„Turime žvelgti į ateitį. Nepamirštame savo praeities, savo paveldo, bet mūsų tikslas – ateitis. Labai svarbu, kad šiandien mūsų nariai suteikė tvirtą mandatą integruoti kliūčių rungtį į mūsų olimpinę daugiakovės sporto šaką“, – sakė UIPM prezidentas Klausas Schormannas.

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė Tokijo olimpinėse žaidynėse.
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė Tokijo olimpinėse žaidynėse.

„Šiuolaikinės penkiakovės tikslas – ne tik išsaugoti savo sporto šaką, bet ir sustiprinti žaidynes. Turime prisidėti, kad žaidynės pritrauktų daugiau jaunimo, skatintų didesnį sirgalių įsitraukimą, būtų draugiškesnės transliacijoms ir populiaresnės vis didėjančioje konkuruojančių renginių, besivaržančių dėl vartotojų dėmesio, jūroje“, – kalbėjo Michaelas Payne'as, buvęs IOC rinkodaros direktorius.

„Jei būsime pakankamai drąsūs, jei norėsime dirbti kartu ir akcentuosime rytojaus, o ne praeities sportininkus... esu tikras, kad ateities kartoms galime suteikti tikrai ŠIUOLAIKINĘ šiuolaikinės penkiakovės versiją“, – antrino UIPM viceprezidentas Joelis Bouzou.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius