-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2023 05 31

Suomijos olimpinio komiteto vadovas rėžė drąsiai: „IOC elgesys – keistai prorusiškas“

Suomijos olimpinio komiteto prezidentas Janas Vapaavuori piktinasi Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prorusiškumu ir viliasi, jog Rusijos ir Baltarusijos sportininkų Paryžiaus olimpiadoje nebus.
Thomas Bachas ir Vladimiras Putinas
Thomas Bachas ir Vladimiras Putinas / „Scanpix“ nuotr.

„Vis dar optimistiškai tikiuosi, kad Rusijos ir Baltarusijos sportininkai į Paryžiaus žaidynes nevyks, – „Ilta Sanomat“ sakė J.Vapaavuori. – Suomijos olimpinis komitetas laikosi griežtos linijos, kalbant apie Rusiją ir Baltarusiją. Griežtos sankcijos jų atžvilgiu buvo pasiektos dėl to, kad šalys, nacionaliniai komitetai, sporto šakų federacijos ir Europos šalių ministrai darė didelį spaudimą.“

Kovą Suomija atšaukė Tarptautinės fechtavimosi federacijos (FIE) turnyrą, nes pastaroji organizacija leido į varžybas sugrįžti rusams ir baltarusiams.

IOC pasmerkė Rusijos brutalią invaziją, tačiau organizacija, vadovaujama Thomaso Bacho, pastaruoju metu vis plačiau atlapoja duris šalims agresorėms ir jų sportininkams.

„Veikiausiai galiu pasakyti bendrai, kad IOC, kaip organizacija, yra keistai prorusiška karo metu“, – dėstė J.Vapaavuori.

„Scanpix“ nuotr./Janas Vapaavuori
„Scanpix“ nuotr./Janas Vapaavuori

Paskutinės IOC rekomendacijos sako, kad tarptautinės sporto šakų federacijos turėtų priimti Rusijos ir Baltarusijos sportininkus, jei šie viešai nepalaiko karo ir nepriklauso karinėms struktūroms.

„Situacija nėra aiški. Durys lyg ir atviros, bet skirtingos sporto šakos taiko skirtingą praktiką. Iš kitos pusės, Rusijai ir dabartinė situacija atrodo per griežta, jie patys nenori varžytis“, – svarstė J.Vapaavuori.

Daugybė rusų sportininkų ir sporto valdininkų lieja kritiką dėl reikalavimo varžytis po neutralia vėliava ar nepalaikyti karo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius