Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 28

Tinklininkai P.Stankevičius ir A.Knašas liko per žingsnį nuo pergalės prieš garsius brazilus

Trečiadienį Paryžiuje (Prancūzija) prasidėjo prestižinis „Beach Pro Tour Elite16“ serijos paplūdimio tinklinio turnyras, kurio kvalifikaciją mėgino įveikti dvi Lietuvos komandos. Per mažą žingsnelį nuo pagrindinių vyrų varžybų liko Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas.
Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas
Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas / nuotr. „Volleyball World“
Temos: 1 Tinklinis

Lietuvos sportininkai pirmajame kvalifikacijos rate 2-0 (21:17, 21:16) nugalėjo lenkus Piotrą Kantorą ir Jakubą Zdybeką bei atsirevanšavo jiems už nesėkmę liepos mėnesį „Challenger“ serijos turnyre Portugalijoje.

Lemiamame, antrajame, kvalifikacijos rate P.Stankevičius ir A.Knašas po labai atkaklios ir aukšto lygio kovos 1-2 (21:11, 14:21, 13:15) pralaimėjo žinomiems brazilams Pedro Solbergui and Gustavo „Guto“ Carvalhaesui.

Patyręs P.Solbergas yra pasaulio čempionato prizininkas bei olimpinių žaidynių dalyvis. Su G.Carvalhaesu jis 2017 metais yra laimėjęs FIVB „Major“ turnyrą Kroatijoje.

„Rungtynes pradėjome labai aukštu tempu, bet šį kartą pritrūkome jėgų ir nuo antro seto pradėjome per daug klysti. Dėkojame visiems, kas žiūrėjote bei palaikėte. Mes į Paryžių dar sugrįšime“, – optimizmo neprarado lietuviai.

Lietuvos paplūdimio tinklininkams atiteko 400 pasaulio reitingo taškų.

Pasaulio paplūdimio tinklinio čempionatui besiruošiančios Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė Paryžiuje liko be pergalių. Pirmajame kvalifikacijos rate mūsiškės po gana atkaklios kovos 0-2 (18:21, 19:21) nusileido šveicarėms, Tokijo olimpinių žaidynių prizininkėms Anouk Verge-Depre ir Joanai Mader.

Būtent su šia Šveicarijos pora M.Paulikienė ir A.Raupelytė žaidė šių metų Europos čempionato ketvirtfinalyje, kuriame taip pat 2-0 (21:15, 28:26) pranašesnės buvo šveicarės.

A.Raupelytei ir M.Paulikienei atiteko 340 pasaulio reitingo taškų. Pasaulio paplūdimio tinklinio čempionatas Meksikoje prasidės spalio 6 dieną.

Paplūdimio tinklinio turnyro Paryžiuje prizų fondą sudaro 300 tūkst. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius