Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2021 08 05

Tokijuje – galingas save sukontroliavusio J.Kinderio startas: „Svarbiausia buvo neišskristi į Mėnulį“

Justinas Kinderis solidžiai pradėjo Tokijo olimpinių žaidynių šiuolaikinės penkiakovės varžybas. Ketvirtadienį Musashino Forest Sport Plaza rūmuose vykusioje fechtavimosi rungtyje lietuvis užėmė trečią vietą.

34-erių panevėžietis varžybas pradėjo trimis pergalėmis ir visą laiką laikėsi tarp lyderių.

Galiausiai jis laimėjo 24 kovas iš 35 galimų, surinko 244 taškus ir su baltarusiu Ilja Palazkovu pasidalijo 3–4 vietas.

Geriau už mūsiškį pasirodė tik britas Josephas Choongas ir Rusijos olimpinio komiteto atletas Aleksandras Lifanovas. Abu jie laimėjo po 25 kovas.

„Savo rezultatą prognozuoti buvo sunku. Svarbiausia buvo išlaikyti šaltą protą ir „neišskristi į Mėnulį“. Save valdyti pavyko neblogai, o tai galiausiai ir davė šį neblogą rezultatą. Jaučiausi gerai, koncentracija, aštrumas, tempo keitimas – šiandien šie dalykai tikrai padėjo“, – po solidaus starto džiaugėsi J.Kinderis.

Šeštadienį penkiakovininkų laukia dar keturios rungtys ir Tokijo karštis.

„Karštis tikrai turės daug įtakos. Hiracukoje praleidome apie savaitę ir po rimtesnių treniruočių tikrai buvo sunku. Kai vaikštai ir gyveni, tas karštis yra vienoks, kai padarai rimtesnę treniruotę, organizmas reaguoja visai kitaip. Tikiuosi, kad pusę aštuonių temperatūra jau bus žemesnė. Bet svarbiausia taip toli nežiūrėti, prieš bėgimą dar yra labai daug rungčių“, – svarstė J.Kinderis.

Paklaustas, ar ne keista dalyvauti olimpinėse žaidynėse prie tuščių tribūnų, atletas tvirtino, jog buvo susikoncentravęs į save ir didelio skirtumo nejautė.

„Visas mano dėmesys buvo į fechtavimą. Su žiūrovais, ar be, manau, kad būčiau pasirodęs lygiai taip pat. Tikrai nemaišė, kad jų nebuvo – treneris geriau girdisi“, – šypsojosi J.Kinderis.

Penktadienį vyrai turės poilsio dieną, o šeštadienį jų lauks visos kitos rungtys – plaukimas, papildomas fechtavimo etapas, jojimas ir kombinuota bėgimo bei šaudymo rungtis.

„Visgi penktadienį esu suplanavęs ir užsiregistravęs treniruotei. Nesinori užsisėdėti, reikia pajudėti. Šaudymas, plaukimas, bėgimas – mūsų įprastos rungtys“, – savo planus atskleidė J.Kinderis.

J.Kinderiui tai yra trečios olimpinės žaidynės. 2012 metais Londone jis užėmė 8 vietą, o po ketverių metų Rio De Žaneire nesuvaldė pašėlusio žirgo ir galutinėje rikiuotėje liko 34-as.

Iki šiol jam geriausiai sekėsi pasaulio pirmenybėse – 2010 ir 2017 metais jose iškovojo bronzą, o 2013 metais Taivane pasiekė aukščiausią karjeros titulą, tapęs planetos čempionu asmeninėse varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje