Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 01 19

„Top 12“: daugiausiai gyvuose pokerio turnyruose laimėję lietuviai (2 dalis)

Sunku rasti kriterijų, pagal kurį būtų galima įvertinti geriausius pokerio žaidėjus. Vieni daugiausiai dėmesio skiria titulams, kiti ypatingą pagarbą reiškia žaidėjams, prisidėjusiems prie žaidimo vystymo ir populiarinimo.
A.Guoga, D.Karmazinas ir A.Adomkevičius
A.Guoga, D.Karmazinas ir A.Adomkevičius / 15min.lt montažas

Tačiau pokeris nuo senų laikų visuomet buvo tiesiogiai susijęs su piniginiais laimėjimais, tad nieko keisto, jog vienas svarbiausių rodiklių yra pokerio žvaigždžių karjeros laimėjimai gyvuose turnyruose. Interneto tiklapis www.hendonmob.com sukaupė didžiausią gyvų turnyrų rezultatų duomenų bazę ir būtent čia galima peržvelgti ir įvertinti žaidėjų pasiekimus.

Be abejo, čia pateikiamos tik laimėtos sumos, neskaičiuojant, kiek žaidėjas išleido turnyrų įpirkoms, tačiau visgi, galima susidaryti nuomonę apie pastoviai dideles sumas laiminčius geriausius iš geriausiųjų.

Nutarėme savo skaitytojams pristatyti per karjerą daugiausiai gyvuose turnyruose laimėjusių Lietuvos žaidėjų dvyliktuką. Trečiadienį pateikėme 12-6 vietas užėmusių pokerio žaidėjų sąrašą, o šiandien žvelgiame į viršutinę dvykliktuko pusę – šešis daugiausiai gyvuose turnyruose laimėjusius Lietuvos pokerio meistrus.

6. Tadas Pečkaitis – 120 981 JAV doleris

Bendrame daugiausiai laimėjusių viso pasaulio žaidėjų sąraše – 7040 vieta

Tadas Pečkaitis
Tadas Pečkaitis

25-erių Tadas Pečkaitis savo dosjė turi tik du įrašus apie laimėjimus gyvuose turnyruose, tačiau abu jie pakankamai solidūs. 2010 metų vasaros pradžioje vaikinas Taline vykusiame Baltijos pokerio festivalyje triumfavo 500 eurų įpirkos šalutiniame turnyre. Įveikęs 64 oponentus jis susižėrė 9 746 eurų pirmos vietos prizą.

Išsyk po to Tadas išvyko į Las Vegase vykstančią Pasaulio pokerio seriją (WSOP). Čia kalnų nuversti nepavyko, tačiau sukaupta patirtis netruko duoti vaisių. Grįžęs iš JAV pačioje vasaros pabaigoje vaikinas iššovė Europos pokerio turo (EPT) Vilamūros etapo 2000 eurų įpirkos šalutiniame turnyre, 132 žaidėjus sudominusiame. Jis iškovojo pergalę ir  85 787 eurų, garantavusių vietą daugiausiai uždirbusių lietuvių sąraše.

5. Domantas Klimčiauskas – 152 970 JAV dolerių

Bendrame daugiausiai laimėjusių viso pasaulio žaidėjų sąraše – 5629 vieta

Domantas Klimčiauskas
Domantas Klimčiauskas

Penketuką atidaro dvidešimtmetis kaunietis Domantas Klimčiauskas. Iš šachmatų pasaulio į pokerį atėjęs vaikinas pirmąjį oficialų laimėjimą tarptautiniame turnyre jis pasiekė vos sulaukęs 18-os, kai „Olympic Summer Festival“ Rygoje laimėjo 143 įpirkos šalutinį turnyrą.

2010-ųjų metų pabaigoje Domantas „Full Tilt Poker Series“ Didžiajame finale Barselonoje sėkmingai kovėsi pagrindiniame turnyre, užėmė 13 vietą ir laimėjo 10 tūkst. eurų, o netrukus EPT Prahos etapo 2000 eurų įpirkos šalutiniame turnyre liko penktas ir laimėjo per 25 tūkst. eurų.

Nepaleisdamas sėkmingos bangos jis praėjusių metų vasarį EPT Kopenhagos etapo pagrindiniame turnyre po pirmos dienos tapo žetonų lyderiu, tačiau šios persvaros neišlaikė ir galų gale užėmė 55 vietą. Po mėnesio vykusiame EPT „Snowfest“ etape Austrijoje Domantas vėl žengė giliai ir finišavo 32 vietoje. Na, o gegužę kaunietis trečiąsyk pasiekė EPT pagrindinio turnyro prizines vietas. Tai vyko EPT Didžiajame finale Madride, kur Domantas kovėsi iki priešpaskutinės dienos ir sudėjo ginklus tik 16 vietoje iš 686 dalyvių, garantavusioje 50 tūkst. eurų prizą.

4. Aneris Adomkevičius – 208 735 JAV doleriai

Bendrame daugiausiai laimėjusių viso pasaulio žaidėjų sąraše – 4230 vieta

Aneris Adomkevičius
Aneris Adomkevičius

Vienas geriausių šalies interneto turnyrų specialist Aneris Adomkevičius gyvų turnyrų arenoje save išbandė 2010 metais. Rezultatų ilgai laukti nereikėjo – Italijos pokerio turo San Remo etapo pagrindiniame turnyre klaipėdietis kovojo iki galo ir tik finalinėje dvikovoje buvo priverstas pripažinti šeimininkų atstovo Alessandro Minasi pranašumą. Sidabras Aneriui garantavo ir įspūdingą 110 tūkst. eurų prizą.

2011 metus Aneris pradėjo kelione į Bahamas, kur vyko tradicinė „PokerStars Karibų nuotykio“ turnyrų serija. Čia vaikinas didelių pergalių neiškovojo, nors poroje nedidelių šalutinių turnyrų pasiekė prizines vietas.

Pernai vasarą Aneris išvyko į Las Vegase vykusią WSOP seriją ir trijuose turnyruose pasiekė apmokamas vietas, bendroje sumoje laimėdamas per 25 tūkst. dolerių. Sėkmingiausiai jis pasirodė 1500 dolerių įpirkos beribio Holdem turnyre, kuriame tarp 2192 žaidėjų užėmė 22 vietą ir laimėjo beveik 16 tūkst. dolerių.

Paskridęs į Europą vasarą Aneris užbaigė EPT Barselonos etape triumfuodamas nedideliame 400 eurų įpirkos šalutiniame galvų medžioklės turnyre. Nežinia, kiek vaikinas surinko už išmestus oponentus, tačiau pirma vieta jam garantavo dar 14 100 eurų.

3. Kristijonas Andrulis

Trečioje sąrašo vietoje įsitaisė Kristijonas Andrulis, kuris jau spėjo sulaukti ne tik Lietuvos, bet ir pasaulinės pokerio bendruomenės dėmesio. Pirmuosius rezultatus gyvuose turnyruose iš Kėdainių kilęs vaikinas įsirašė dar 2008-aisiais, 2009 metų gruodį solidžiai pasirodė „Unibet Open“ serijos turnyre Varšuvoje, kur tarp 401 žaidėjo užėmė 19 vietą.

2010 m. vasarį EPT Kopenhagos etape jis pirmąsyk pasiekė apmokamas vietas ir vėliau savo karjeroje jam tai padaryti pavyko dar tris kartus – jis yra vienintelis lietuvis, savo dosjė turintis keturis rezultatus EPT pagrindiniuose turnyruose.

Tų pačių metų vasarą Kristijonas Las Vegase vykusioje WSOP serijoje iš tautiečių toliausiai nužengė pagrindiniame turnyre, dar vadinamame beribio Holdem pasaulio čempionatu. Viso šiame turnyre dalyvavo 7319 žaidėjų ir lietuvis suklupo tik šeštąją turnyro dieną, kai neatsilaikė jo gauti tūzai. Nesėkmė vaikino pasirodymą užbaigė 193 vietoje.

Na, o grįžęs į Europą Kristijonas ėmė siautėti „High Roller“ turnyruose. EPT Talino etape jis tokiame turnyre triumfavo, kai lemiamoje dvikovoje palaužė JAV pokerio žvaigždę Sorelį Mizzi. Po mėnesio EPT Vilamūros „High Roller“ turnyre vaikinas pasidabino sidabru, o 2011-uosius pradėjo EPT Dovilio „High Roller“ turnyro trečia vieta.

Kovą  Vienoje vykusiame Pasaulio pokerio turo (WPT) etape nieko nebenustebino penkta vieta „High Roller“ turnyre, o rugpjūtį Berlyne jis rimtai kibo į pagrindinį EPT etapo turnyrą ir pasiekė išties įspūdingą 12 vietą tarp 773 žaidėjų.

Metų pabaigoje EPT Prahoje Kristijoną lydėjo penketai. Pagrindiniame turnyre jis liko 55-as, o iš „High Roller“ turnyro pasitraukė 5 vietoje.

2. Dominykas Karmazinas – 1 361 032 JAV doleriai

Bendrame daugiausiai laimėjusių viso pasaulio žaidėjų sąraše – 571 vieta

Dominykas Karmazinas
Dominykas Karmazinas

Lietuviškos žiniasklaidos dėmesio paskutinius porą metų nestokoja Dominykas Karmazinas. Dar 2009 metų spalį vaikinas atidarė savo sąskaitą, kai viename EPT Londono etapo šalutinių turnyrų užėmė 8 vietą ir laimėjo virš 10 tūkst. svarų. Jis toliau aktyviai dalyvavo EPT turnyruose ir 2010 m. kovą EPT Berlyno „High Roller“ turnyre finišavo šeštas, laimėdamas 24 tūkst. eurų.

Tačiau didžioji Dominyko žvaigždžių valanda atėjo tų pačių metų balandį Monte Karle vykusiame EPT Didžiajame finale. 10 tūkst. eurų įpirkos pagrindiniame turnyre prasibrovęs pro 848 žaidėjų minią vaikinas tapo pirmuoju lietuviu, pasiekusiu EPT pagrindinio turnyro finalinį stalą. Vilnietis sėkmingai varžėsi su oponentais ir tik nesėkmė sutrukdė pakovoti dėl taurės ir čempiono titulo. Lietuvis pasitraukė trečioje vietoje, sąskaitą papildydamas svaiginančia 700 tūkst. eurų suma.

Pagavęs sėkmingą bangą Dominykas vasarą pradėjo Taline vykusio Baltijos pokerio festivalio pagrindiniame turnyre žengdamas iki galo. Jis tik lemiamoje dvikovoje pripažino švedo Williamo Thorsono pranašumą ir už antrąją vietą laimėjo beveik 50 tūkst. eurų. Ties tuo sustoti vaikinas neketino. Perskridęs Atlantą WSOP pagrindiniame turnyre jis užėmė 310 vietą, garantavusią 42 tūkst. dolerių, o grįžęs į Europą EPT Talino etape pasiekė dviejų šalutinių turnyrų finalinius stalus.

Tiesa, po to Dominykas nutarė padaryti pertrauką ir daugiau dėmesio skirti mokslams. Į aktyvų pokerį jis grįžo praėjusių metų pavasarį ir balandį, švęsdamas savo 23 gimtadienį, dovanų pasidovanojo EPT Berlyno šalutinio turnyro sidabrą bei 45 tūkst. eurų. Antroje metų pusėje jis dar penkis kartus pasiekė EPT etapų šalutinių turnyrų finalinius stalus ir bendri jo laimėjimai šiuose turnyruose viršijo 100 tūkst. eurų. Dominykas užtikrintai žengtų pirmoje vietoje, jei ne žmogus, įsitaisęs mūsų sąrašo viršūnėje.

VIDEO: Gran Final EPT Temporada 6 Monte Carlo 2010 Episodio 3 Parte 2/3

1. Antanas Guoga – 4 448 992 JAV doleriai

Bendrame daugiausiai laimėjusių viso pasaulio žaidėjų sąraše – 81 vieta

Antanas Guoga
Antanas Guoga

Lietuvoje gimusio, tačiau Australijoje užaugusio Antano Guogos daug pristatinėti nereikia. „Tony G“ pravarde žinomas vyras yra ryški ne tik Lietuvos bet ir viso pasaulio pokerio žvaigždė. Pirmuosius savo laimėjimus tarptautiniuose turnyruose Antanas pasiekė dar 2002-aisiais. Tačiau pokerio bendruomenės dėmesį jis į save pirmąsyk atkreipė, kai 2004 metais WPT Paryžiaus “Grand Prix” turnyre iškovojo antrąją vietą ir 340 tūkst. eurų.

Būtent nuo šio rezultato „Tony G“ karjera įgavo svaiginantį pagreitį. Visai netrukus jis pasiekė Las Vegase vykstančio WPT čempionato finalinį stalą, kur iš kovos pasitraukė 7 vietoje, o po metų iškovojo savo pirmąjį didelį titulą, kai Londone triumfavo Europos pokerio čempionate ir susižėrė 260 tūkst. svarų.

Išvardinti visus Antano rezultatus būtų išties sunku. Paminėjimo verta pergalė 2006 m. „Betfair“ Azijos pokerio turo etape Singapūre, atnešusi žaidėjui  451 700 eurų ir 2009 m. Europos „High Roller“ čempionate užimta trečia vieta, pelniusi 420 tūkst. eurų.

Nors paskutiniais metais Antanas daugiau dėmesio skiria verslui ir pokerį žaidžia tik dėl malonumo, tačiau įgūdžių jis neprarado ir sugeba pademonstruoti klasę ne tik televiziniuose pokerio šou. Geriausias to įrodymas – praėjusį spalį Kanuose vykusios Pasaulio pokerio serijos Europoje pagrindiniame turnyre tarp 593 žaidėjų užimta solidi 24 vieta.

Taip atrodo daugiausiai gyvuose pokerio turnyruose laimėjusių lietuvių sąrašo viršūnė. Jei žiūrėsite šį sąrašą www.hendonmob.com tinklapyje, trečioje lentelės vietoje rasite Woody Deck. Tai Lietuvoje kurį laiką gyvenęs britas, tačiau mes dėl suprantamų priežasčių jo į sąrašą netraukėme.

Tuo tarpu mūsų sąrašo lyderiui Antanui Guogai šioje interneto duomenų bazėje priskirta Australijos vėliava, tačiau pats Antanas ne kartą pabrėžė, kad žaisdamas visuomet atstovauja Lietuvą.

VIDEO: Phil Hellmuth vs Tony G, G blowing up.

VIDEO: Unbelievable TONY G.

Darsyk primename, kad šis sąrašas sudarytas pagal žaidėjų laimėjimus gyvuose turnyruose ir neatsižvelgia į jų sumokėtas įpirkas bei neskaičiuoja turnyrų, kuriuose nepavyko pasiekti apmokamų vietų.

Artimiausiu metu pažvelgsime ir į daugiausiai laimėjusių pasaulio žaidėjų sąrašo viršūnę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius