Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 04

Trys Lietuvos atstovės sieks geriausios planetoje oro baliono pilotės titulo

Australijoje prasideda 5-asis pasaulio moterų karšto oro balionų čempionatas, kuriame varžosi net trys Lietuvos atstovės. Viena iš jų – Agnė Simonavičiūtė, dabartinė vicečempionė – turi rimtų šansų pretenduoti į apdovanojimą. Tiesa, jai iššūkį neabejotinai mes ankstesnių pirmenybių trečios vienos laimėtoja ir dukart čempionė australė Nicola Scaife.
5-asis pasaulio moterų karšto oro balionų čempionatas Australijoje
5-asis pasaulio moterų karšto oro balionų čempionatas Australijoje / Ekrano nuotr. iš Renatos Narbutės albumo

Varžybose dalyvauja 30 piločių iš 13 valstybių – nuo Jungtinės Karalystės iki Australijos, nuo Brazilijos iki Japonijos.

Lietuvai, be A.Simonavičiūtės, taip pat atstovauja Renata Narbutė ir Julija Romanovskaja.

Jos sudarys vieną didžiausių komandų. Tik šeimininkių australių bus 5, japonių ir amerikiečių – po 4, bričių – taip pat 3. Latvijai atstovaus viena sportininkė.

A.Simonavičiūtė startuos 1-uoju numeriu, kuris oreivių varžybose suteikiamas ankstesnių pirmenybių nugalėtojai ar nugalėtojui.

2018 m. Lenkijoje surengtą 3-iąjį pasaulio čempionatą laimėjo šios šalies sportininkė Daria Dudkiewicz-Golawska, bet šiemet ji nesivaržys. 4-osios pirmenybės, kurios turėjo vykti 2021 m., buvo atšauktos dėl pandemijos, tad „titulo gynėjos“ numerį gavo lietuvė.

Pastarąjį kartą Lenkijos ir Lietuvos atstovėms nusileido N.Scaife, kuri buvo laimėjusi abu pirmuosius čempionatus, vykusius Lenkijoje ir Lietuvoje (Birštone). A.Simonavičiūtė juose buvo užėmusi atitinkamai 3-ią ir 5-ą vietas.

Šiemetis čempionatas rengiamas Northame Vakarų Australijoje, netoli Perto. Varžybos oficialiai prasidėjo šeštadienį, bet kol kas įvyko tik vienas treniruočių skrydis. Antrasis buvo atšauktas dėl itin stipraus vėjo.

Pirmadienio rytą turėjęs įvykti pirmasis varžybinis skrydis buvo atšauktas dėl tos pačios priežasties.

Varžybos vyks iki rugsėjo 9-osios. Jei orai leis, jų metu turėtų įvykti 9 varžybiniai skrydžiai, per kuriuos pilotėms teks atlikti įvairias užduotis.

Taip pat skaitykite apie tai, kaip vyksta varžybos ir kokie gebėjimai pilotus nuskraidina iki pirmos vietos

Pirmenybių rezutatus galima sekti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius