Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 06

V.Putino patarėjo vadovaujamas stalo tenisas atšaukia sankcijas Rusijos klubams

Europos stalo teniso sąjunga (ETTU), vadovaujama Rusijos prezidento Vladimiro Putino patarėjo Igorio Levitino, nusprendė panaikinti sankcijas karą Ukrainoje pradėjusios šalies klubams.
Vladimiras Putinas ir Igoris Levitinas
Vladimiras Putinas ir Igoris Levitinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Orenburgo „Fakel-Gazprom“ ir Jekaterinburgo TTSC UMMC galės startuoti artėjančiame vyrų stalo teniso Čempionų lygos sezone.

Tokį sprendimą priėmė ETTU Apeliacinė taryba. Klubų interesus gynę teisininkai apeliavo, kad sankcijos Rusijos klubams yra diskriminacinės.

Tiesa, Rusijos ir Baltarusijos rinktinėms sankcijos paliktos galioti. Taip pat ir minėtų šalių vėliavoms, himnams bei kitai simbolikai.

Stalo teniso Čempionų lygoje žaisiantys „Fakel-Gazprom“ ir TTSC UMMC klubai taip pat negalės skelbtis esantys iš Rusijos.

Verta pažymėti, kad ETTU prezidento pareigas eina rusas I.Levitinas. Jis yra V.Putino patarėjas. Tiesa, prasidėjus karui Ukrainoje, jis laikinai nusišalino nuo ETTU prezidento posto.

Praėjusiame sezone „Fakel-Gazprom“ ir TTSC UMMC klubai tarpusavyje turėjo žaisti stalo teniso Čempionų lygos pusfinalyje, bet buvo pašalinti likus dienai iki kovų pradžios.

„Scanpix“ nuotr./Orenburgo „Fakel-Gazprom“ stalo teniso klubas.
„Scanpix“ nuotr./Orenburgo „Fakel-Gazprom“ stalo teniso klubas.

Čempionų titulą galiausiai iškovojo Diuseldorfo „Borussia“ stalo tenisininkai, pusfinalyje dukart 3:0 ir 3:1 pranokę kitą Vokietijos klubą „Saarbrucken“, o finalas nevyko, rašo „Inside the Games“.

Stalo tenisininkai nėra pirmieji, laimėję teismo salėje. Praėjusį mėnesį, Tarptautinės rogučių sporto federacijos (FIL) Arbitražo teismas taip pat panaikino sankcijas Rusijos sportininkams, treneriams ir vadovams.

Tiesa, FIL Vykdomasis komitetas, vadovaujamas latvio Einaro Fogelio, ėmėsi kitų veiksmų – balsavimu pašalino Rusijos valdininkus iš jų užimamų pareigų Tarptautinėje rogučių sporto federacijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius