-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 10 24

Vaidotas ir Veronika Lacičiai – planetos sportinių šokių vicečempionai!

Ankstyvą pirmadienio rytą Lietuvoje ir vėlyvą sekmadienio vakarą Kanadoje Toronto mieste baigėsi Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) profesionalų standartinių šokių pasaulio čempionatas. Antrą kartą tokiame turnyre Lietuvai atstovavę šokėjai Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva Lacitienė iškovojo sidabrą, – praneša Lietuvos sportinių šokių federacija.
Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva Lacitienė (kairėje) Kanadoje tapo profesionalų standartinių šokių planetos vicečempionais
Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva Lacitienė (kairėje) Kanadoje tapo profesionalų standartinių šokių planetos vicečempionais / LSŠF nuotr.

Vaidotas ir Veronika Lacičiai finale už penkis šokius surinko 190,150 balų iš 200 galimų. Geriausiai buvo įvertintas jų kvikstepas – 38,200 balais iš 40 galimų (už kiekvieną šokį porai gali būti skiriamas maksimalus 40 balų įvertinimas, tad už penkis šokius maksimalus įvertinimas yra 200 balų).

Finale Lietuvos šokėjus minimaliu skirtumu (iš viso surinkę 191,100 balą) aplenkė Moldovos atstovai Nikolajus Darinas ir Natalija Seredina, nors po pusfinalio atrodė, kad pergalė bus Vaidoto ir Veronikos rankose. Lietuvos šokėjų penki šokiai pusfinalyje buvo įvertinti 189,600 balais, o varžovų iš Moldovos – 188,400. Šiame čempionate ramiai galėjo jaustis tik tiek po pusfinalio, tie po finalo trečioje pozicijoje įsitvirtinę kaimyninės Latvijos šokėjai Edgars ir Eliza Liniai.

Prieš metus – 2021 m. profesionalų pasaulio čempionate Dubajuje – V.Lacitis ir V Golodneva Lacitienė laimėjo bronzą, tad nors šiemet poziciją pavyko pagerinti, sportinių šokių ekspertai linkę manyti, kad Lietuvos šokėjų laukia ir planetos čempionų titulas.

Dabar artimiausiuose Vaidoto ir Veronikos planuose – šių metų Europos čempionatas, kuris gruodžio mėnesio pradžioje vyks Italijoje.

LSŠF nuotr./Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva Lacitienė Kanadoje turėjo palaikymą: pasiekimu džiaugėsi ir Edita Daniūtė-Gozzoli
LSŠF nuotr./Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva Lacitienė Kanadoje turėjo palaikymą: pasiekimu džiaugėsi ir Edita Daniūtė-Gozzoli

Sekmadienį gerai sekėsi ir Lietuvos jaunimo amžiaus grupės šokėjams. 16–18 metų kategorijos sportininkai Armėnijos sostinėje Jerevane varžėsi Lotynų Amerikos šokių Europos čempionate. Čia į finalą pateko ir 6-ąją vietą jame iškovojo mūsų šalies daugkartiniai čempionai iš Klaipėdos „Žingsnio“ ir Vilniaus „Ratuto“ klubų Kipras Kūra ir Elzė Gintvilė Valiūnaitė.

Jaunojo dueto rezultatas vertintinas labai perspektyviai, nes K.Kūra ir E.G.Valiūnaitė buvo jauniausi Europos čempionato finalininkai – tik šiais metais iš jaunių kategorijos parėję į jaunimo grupę. Kaip ir profesionalams, taip ir jaunimui, geriau sekėsi ne čempionato finalas, bet pusfinalis: po šio turi Lietuvos pora buvo trečia.

LSŠF nuotr./ Kipras Kūra ir Elzė Gintvilė Valiūnaitė.
LSŠF nuotr./ Kipras Kūra ir Elzė Gintvilė Valiūnaitė.

Jaunimo čempionato medaliais Jerevane puošėsi Italijos, Armėnijos ir Rumunijos šokėjai. Daugelis jų, kaip ir lietuviai, susitiks standartinių šokių Europos čempionate lapkričio pradžioje.

Tiek Lietuvos profesionalai, tiek jaunimas po varžybų dėkojo juos labai palaikiusiems sirgaliams. Nuostabu, kad ir Armėnijoje, ir Kanadoje varžybas stebėjo vietos lietuvių bendruomenių žmonės. Ypač didelio palaikymo Lietuvos šokėjai šiais metais sulaukia Šiaurės Amerikos žemyne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius