Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 31

Varėnoje rankinio veteranai varžėsi dėl Ukrainos ambasadoriaus taurės

Varėnoje įvyko žiūrovų susidomėjimo ir teigiamų atgarsių sulaukęs tarptautinis veteranų rankinio turnyras „Ukrainos ambasadoriaus taurė 2018“. Jis į rankinio aikštelę įnirtingoms sportinėms kovoms sukvietė Ukrainos, Lietuvos rinktinės ir Varėnos veteranų bei Lietuvos žurnalistų komandas, kurios varžėsi dėl svarbiausio apdovanojimo – Ukrainos ambasadoriaus Lietuvoje Volodymyro Yatsenkivskyi įsteigtos taurės.
Varėnoje įvyko žiūrovų susidomėjimo ir teigiamų atgarsių sulaukęs tarptautinis veteranų rankinio turnyras „Ukrainos ambasadoriaus taurė 2018“.
Varėnoje įvyko žiūrovų susidomėjimo ir teigiamų atgarsių sulaukęs tarptautinis veteranų rankinio turnyras „Ukrainos ambasadoriaus taurė 2018“. / Vido Palevičiaus nuotr.

Turnyras Ukrainos ambasadoriaus taurei laimėti prasidėjo prasminga gaida – Ukrainos ir Lietuvos himnais bei šventiniu komandų įžygiavimu į sporto salę. Jas lydėjo tautiniais drabužiais pasipuošę Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijos mokinės.

Rankinio aikštelėje varžėsi Europos taurės, įvairių čempionatų ir spartakiadų laimėtojai, Lietuvos, Ukrainos ir kitų šalių čempionai, tad aikštelėje tikrai netrūko nei įdomaus veiksmo, nei sportinių aistrų. Renginį vedė ir pats žaidė buvęs rankininkas, žurnalistas ir keliautojas Vytaras Radzevičius.

Po įnirtingų kovų rankinio aikštelėje pirmąją vietą ir pagrindinį turnyro prizą – Ukrainos ambasadoriaus taurę – iškovojo Ukrainos veteranų komanda, nelengvoje kovoje nugalėjusi Varėnos veteranų komandą. Varėniškiams atiteko antroji vieta. Lietuvos veteranų rinktinė laimėjo trečiąją vietą, o Lietuvos žurnalistų komanda liko ketvirta.

Geriausiais žaidėjais pripažinti Aleksandras Boliučenko (Ukrainos veteranų komanda), Irmantas Markiavičius (Varėnos veteranų komanda), Jonas Mackevičius (Lietuvos veteranų rinktinė) ir Raimundas Celencevičius (Lietuvos žurnalistų komanda). Prizininkams buvo įteiktos taurės, o visiems žaidėjams užkabinti turnyro medaliai.

Šventinis turnyro akcentas – konkursas Ukrainos ambasadoriaus įsteigtiems prizams laimėti. Jis buvo paskelbtas rankinio klubo „ŪLA“ FB paskyroje, o dalyviai turėjo spėti, kuri komanda iškovos Ukrainos ambasadoriaus taurę. Trims teisingai atspėjusiems burtų kelių buvo įteikti puikūs Ukrainos ambasadoriaus įsteigti prizai – ukrainietiškais motyvais papuoštos keramikos lėkštės.

Tądien Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijos sporto salės, kur ir vyko turnyras, foje buvo atidaryta paroda, skirta Ukrainai. Paroda – iliustruotas pasakojimas apie Ukrainos istoriją, žymius ukrainiečius, kuriuos Ukrainos žemė padovanojo pasauliui. Taip pat apie dabartinę Ukrainą ir be abejo, tą kovą, kuri Ukrainoje vyksta.

Turnyrą globojantis Nepaprastasis ir įgaliotasis Ukrainos ambasadorius Lietuvoje V.Yatsenkivskyi pažymi, jog buvo puiki šventė visiems, kas joje dalyvavo.

„Labai džiaugiuosi šiuo turnyru. Kaip niekad, tai buvo ne tik sporto šventė, kurioje stebėjome aukšto lygio rungtynes. Rankinio aikštelėje vyko fantastinės, meistriškos sportinės kombinacijos. Tai buvo tikrai ypatinga šventė, kurioje jautėme draugišką, geranorišką aurą. Man, kaip turnyro iniciatoriui, labai norėjosi, kad taip ir būtų. Mes su žaidėjais praleidome daug laiko kartu ir nekantraudami laukiame kitų metų. Sutarėme, kad kitąmet Varėnoje vyks ketvirtasis turnyras.

Nuoširdžiai dėkoju visiems, kurie prisidėjo prie šio turnyro. Ypatingai dėkoju profesionaliai turnyrą suorganizavusiam Varėnos vyrų rankinio „Ūla“ komandos vadovui Rolandui Markinui. Taip pat Varėnos rajono savivaldybės merui Algiui Kašėtai, su kuriuo kartu draugiškai stebėjome komandų rungtynes. Ukrainos žaidėjų įspūdžiai taip pat labai puikūs. Smagu matyti, kaip žmonės, kurie praeityje daug pasiekę sporte, emocionaliai džiaugėsi tapę nugalėtojais“, – kalbėjo ambasadorius.

„Turnyras tikrai buvo įdomus ir žiūrovams, ir man asmeniškai, nes komandos pademonstravo aukštą meistriškumąׅ, – sako Varėnos rajono savivaldybės meras A.Kašėta. – Akivaizdu, kad šis renginys praturtino Varėnos sportinį gyvenimą. Mes esame suinteresuoti, kad jis Varėnoje vyktų ir toliau. Jei Ukrainos ambasada išreikš norą šį turnyrą rengti kitąmet, mes esame pasirengę bendradarbiauti“.

Šį veteranų rankinio turnyrą Varėnoje organizavęs Varėnos vyrų rankinio komandos „Ūla“ vadovas R.Markinas džiaugiasi, kad turnyras pavyko.

„Mielai ėmiausi pasiūlymo organizuoti šį rankinio turnyrą. Labai džiugu, kad jis į Varėną sukvietė nusipelniusius rankininkus, ypač džiugu, kad jame dalyvavo šešiolika žaidėjų iš Ukrainos. Šis turnyras tikrai sulaukė susidomėjimo. Varėniškiai ir miesto svečiai buvo aktyvūs žiūrovai, kurie sirgo už savo favoritus. Varžybų metu tikrai netrūko įdomaus reginio, kurį demonstravo visų komandų žaidėjai. Tikiuosi, kad šis turnyras Varėnoje įvyks ir kitąmet, o jame dalyvaus rankinio veteranų komandos ir iš kitų šalių. Dėkojame visiems rėmėjams, kurių dėka galėjome užtikrinti, kad turnyras vyktų aukščiausiu lygiu: UAB „Savos girios", kavinei-picerijai „Fortūna“, UAB „Hummel“, UAB „Sportturas֧“ׅ, UAB „Raminora“ SPA VILNIUS, „FT Broker“, UAB „Toga FMG“.

Varėnoje vykusiu veteranų rankinio turnyru džiaugiasi ir jį vedęs bei Lietuvos žurnalistų komandos sudėtyje žaidęs V.Radzevičius: „Įspūdžiai po turnyro tik geriausi, jis buvo puikus. Pabendravom, azartiškai pasivaržėm, traumų niekas nepatyrė – gerai praleidome laiką. Ir pamatėm, kad senukai dar turi parako parakinėse. Šiame turnyre mūsų komanda liko paskutinė, bet tikrai neapmaudu. Mūsų komandos vyrai dažniau spardo kamuolį, nei jį mėto. Ir komandoje buvo du žaidėjai, kurie pirmą kartą gyvenime laikė rankinio kamuolį. O mums, manau, dar visai pavyko pasipriešinti ir Varėnos, ir Lietuvos rinktinės veteranams“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius