-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant japoniško tatamio jau apsipratęs E.Sečinskis lauks akistatos su legendos mokiniu

Edgardas Sečinskis jau puikiai žino, ką reiškia kovoti pilno kontakto (kyokushin) karatė pasaulio čempionate, dar vadinamame šios sporto šakos olimpiada. Vilnietis prieš ketverius metus nužygiavo iki ketvirtfinalio, o šiemet Tokijuje tikisi geresnio rezultato. Tam, kad tai padarytų, jam gali tekti patiesti ir pačios karatė legendos mokinį.
Edgardas Sečinskis
Edgardas Sečinskis / A.Barzdžiaus nuotr.
Temos: 1 Karatė

Honkongo, Rusijos, Irano, Azerbaidžano ir Japonijos karatė kovotojai prieš ketverius metus krito kovose prieš Edgardą Sečinskį, kurio žygį galiausiai nutraukė japonas Shota Maeda. Beje, šį šeimininkų atstovą kovoje dėl trečios vietos vėliau nugalėjo Lukas Kubilius.

Po ketverių metų E.Sečinskis vėl pakilo į Tokiją, kur nuo aukso medalio kiekvieną dalyvį skirs aštuoni žingsniai.

„Aišku, norisi kuo geriau pasirodyti. Būtų smagu pamušti savo rekordą, kuris buvo prieš ketverius metus. Tada pavyko būti septintam. Aišku, vienų tikslai yra didesni, kitų mažesni, bet mano noras yra papulti į kitą dieną (pirmą dieną laukia 3 kovos, – aut. past.), o tada jau kuo geriau sukovoti ir užimti kuo aukštesnę vietą“, – prieš išvykdamas į svarbiausią ketverių metų startą 15min kalbėjo E.Sečinskis.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Edgardas Sečinskis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Edgardas Sečinskis

Antrą kartą vykdamas į karatė pasaulio čempionatą vilnietis jaučiasi kiek tvirčiau nei 2015-siais.

„Praeitis visai kitokia atsirado, dabar daug lengviau susidėlioti patį varžybų planą, nes pirmą kartą dar nežinojau viso ciklo. Varžybos vyksta dvi dienas, tad sunku susidėlioti laiką, mitybą, poilsį, apšilimus. Tuo atžvilgiu dabar esu užtikrintesnis“, – pasakojo kovotojas.

Sportininko teigimu, pasirengęs jis jaučiasi gerai, svarbiausia, kad pavyko išvengti traumų.

„Visa mūsų rinktinė yra labai gerai pasiruošusi“, – kolegas gyrė kovotojas.

Kadangi yra reitinguotas, E.Sečinskis pirmojoje kovoje nedalyvaus, o būsimas jo varžovas paaiškės kiek vėliau. Tiesa, jau aišku, kad ant tatamio pirmajai kovai lietuvis žengs prieš brazilą Jefersoną Martinsą arba bulgarą Miroslavą Milevą.

„Pirmoje kovoje turėtų būti bulgaras. Keli kolegos jau yra kovoję prieš jį. Įveikiamas, kaip ir visi varžovai. Bent pirmuose ratuose žymesnių pavardžių nelabai yra“, – apie laukiantį kelią pasakojo E.Sečinskis.

Įveikiamas, kaip ir visi varžovai

Pirmąją pasaulio čempionato dieną kiekvienas sportininkas, jei žygiuoja pergalingai, turi laimėti tris kovas (arba dvi, jei yra reitinguotas). Tuomet kitą dieną, likus 32 kovotojams, jau pirmojoje kovoje E.Sečinskio turėtų laukti legendinio japono mokinys.

„Jei viskas tvarkoj, nusimato kova su Norichikos Tsukamoto – legendinio dukart pasaulio čempiono – geriausiu mokiniu (Yusaku Watanabe, – aut. past.). Manau, jis, dės visas viltis, kad nugalėtų mane. Aš norėčiau nugalėti jį, jei mums pavyks susitikti“, – pasakojo lietuvis.

Paklaustas, ar jaučia adrenaliną susitikti su legendos auklėtiniu, E.Sečinskis sakė: „Aišku, norėtųsi kuo lengviau nueiti kuo toliau (juokiasi). Bet jėgas išbandyti norėčiau.“

Aišku, norėtųsi kuo lengviau nueiti kuo toliau

Tačiau vien dėl pramogos kautis su galingais oponentais turnyro pradžioje nenori niekas. Juk pralaimėta kova yra ir kelio pabaiga.

„Jei suklysi, viena klaidelė gali reikšti pralaimėtą kovą. Pralaimėta kova – nubrauktas ketverių metų darbas, – pasakojo E.Sečinskis. – Tada viskas veltui. Yra pavojinga klysti, geriau dirbti saugiau, bet ir saugiai dirbti negali, nes, jei nori laimėti, reikia perlipti visas savo saugumo ribas.“

Viena klaidelė gali reikšti pralaimėtą kovą. Pralaimėta kova – nubrauktas ketverių metų darbas

O ir recepto, kaip susitvarkyti su psichologija, sportininkas teigia neturįs. Ar pavyks jį atrasti Tokijuje, sužinosime greitai – pasaulio čempionatas vyks šeštadienį ir sekmadienį „Musashino Forest Sports Plaza“ arenoje, kurioje bus rengiamos ir kitų metų olimpinės žaidynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius