Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Boksininkų karas: išversti funkcionieriai nesitraukia ir kreipiasi į teismą

Lietuvos bokso federacija nusprendė viešai aiškintis santykius. Šeštadienį Kėdainiuose prezidentu perrinkus Darių Šalugą susidarė opozicionierių grupė. Viceprezidentas ir generalinis sekretorius atsisako trauktis iš pareigų ir padavė nuo 2012 metų šalies boksą valdantį D.Šalugą į teismą.
Paulius Zabielskis
Paulius Zabielskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvos bokso federacijos (LBF) konferencijos dalyviai vienbalsiai naujai ketverių metų kadencijai prezidento pareigas patikėjo Dariui Šalugai. Kėdainiuose vykusioje konferencijoje už D.Šalugos kandidatūrą balsavo 31 delegatas.

Buvęs Lietuvos bokso federacijos generalinis sekretorius Antanas Arėška tikina, kad daugiau nei dešimt opozicijos delegatų nebuvo įleisti į rinkimus ir siekia užprotestuoti rinkimų rezultatus.

„Mes savo kėdžių nesilaikome. Tik norime, kad viskas būtų daroma bokso labui. Dabar buvo pažeisti vis įmanomi punktai“, – teigė LBF viceprezidentas Paulius Zabielskas.

Opozicija jau kreipėsi į Lietuvos apeliacinį teismą, kad būtų užtikrintas įstatų laikymasis federacijoje ir panaikinti rinkimų rezultatai.

„Buvo įleisti tik prezidentui palankūs asmenys. Buvo motyvuojama, kad kiti nebuvo laiku sumokėję nario mokesčio, bet tarp tokių buvo ir jam palankūs žmonės, kurie įleisti buvo. Ką nori įleidžia, ko nenori neįleidžia“, – piktinosi viceprezidentas P.Zabielskas.

Neįleistas buvo Vilniaus apskrities atstovas Andrius Danilaitis. A.Arėška teigia, kad tai smūgis visiems bokso rėmėjams: „A.Danilaitis Dano Pozniako vardo turnyrui skyrė didžiąją dalį lėšų ir dabar jo net neįleido į konferenciją.“

A.Arėška ir P.Zabielskas nesitrauks iš savo pareigų ir net iš federacijos pašalino dokumentus: „Kai teismas pripažins, kad nauji rinkimai buvo teisėti, tada ir viską perleisim.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Paulius Zabielskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Paulius Zabielskis

Opozicijos teigimu, D.Šaluga norėjo apginti naujuoju LBF generaliniu sekretoriumi išrinktą Donatą Mačianską, įtariamą lėšų švaistymu.

„Yra padaryti finansiniai nusikaltimai“, – teigė P.Zabielskas, tačiau konkrečių veiksmų neįvardijo.

Tiesa, LBF vadovai dėl priimtų sprendimų turi savo nuomonę ir teigia, kad šių sporto klubų atstovai buvo suspenduoti pagal taisykles. Anot prezidento D.Šalugos, dar ankstesnės konferencijos metu buvo priimtas sprendimas, kad nario mokesčio nemokantys ir veiklos nevykdantys klubai bus išbraukti iš LBF narių sąrašo.

Opozicijos kandidatu šiuose rinkimuose turėjo būti Vilniaus apskrities bokso federacijos vadovas Andrius Danilaitis. Visgi konferencijoje pasirodęs verslininkas greitai paliko salę, o kitas pasiūlytas kandidatas S.Mižigurskis varžytis su D.Šaluga atsisakė.

15min žiniomis, paskutinę naktį prieš rinkimus A.Arėška ir dar vienas asmuo iš savo asmeninių sąskaitų apmokėjo 17 klubų narystę ir atsivežė jų atstovus į Kėdainius, tačiau tokiems skubotiems opozicijos veiksmams kelias į konferenciją buvo užkirstas, motyvuojant tuo, jog klubai jau kuris laikas nevykdo jokios su boksu susijusios veiklos.

„Galima sakyti bet ką. Bet visi tie klubai yra dirbantys ir veikiantys. Jeigu reikia parašyti tai tik tam, kad apjuodinti tai galima rašyti“, – gynėsi P.Zabielskas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Antanas Arėška
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Antanas Arėška

Naujai perrinktas prezidentas A.Arėšką kaltino ir kompetencijos stoka: „Generalinis sekretorius, nedirbantis su kompiuteriu ar nežinantis kalbų, jau yra kitos kartos. Organizacija evoliucionuoja ir negali likti toje pačioje vietoje dar ketverius metus. Jei trypčiosime, užleisime vietą kitoms sporto šakoms, kurios yra patrauklesnė, naujesnės ir veržlesnės.“

„Visi darbai ir visi čempionatai buvo įvykdyti. Jeigu aš neturiu kompetencijos, tai už ką aš gavau boksui nusipelniusio žmogaus vardą? Nesutarimai tarp mūsų kilo, kai prezidentas neskaidriai pradėjo skirstyti biudžetinius pinigus. Jis sakė, kad mums trūksta vaizduotės“, – atsikirto buvęs generalinis sekretorius.

D.Šaluga yra buvęs Vilniaus miesto savivaldybės administracijos departamento direktorius, kuris 2012 metais buvo nuteistas dėl tarpininkavimo kyšininkaujant.

Iki Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių likus keturiems mėnesiams Lietuvos boksininkai turi du kelialapius. Juos iškovojo Eimantas Stanionis ir Evaldas Petrauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius