-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Europos žaidynėse kovos keturi Lietuvos boksininkai

Boksininkų sprendimai ir traumos pakoregavo Lietuvos rinktinės sudėtį artėjančiose Europos žaidynėse. Birželio 21-30 dienomis Minske vyksiančiose antrosiose Europos žaidynėse kovos keturi lietuviai: Edgaras Skurdelis (svorio kategorija iki 60 kg), Vytautas Balsys (iki 75 kg), Robertas Jokulys (iki 91 kg) ir Mantas Valavičius (virš 91 kg).
Edgaras Skurdelis
Edgaras Skurdelis / LBF nuotr.

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) ir Lietuvos bokso federacija buvo patvirtinę septynių boksininkų kandidatūras dalyvauti Europos žaidynėse, tačiau Evaldas Petrauskas ir Saimonas Banys baigė sportininkų karjeras, o Pauliui Zujevui kovoti žaidynėse sutrukdė kelio trauma.

Lietuvos rinktinė, treniruojama Vido Bružo ir Vinco Murausko, trečiadienį jau atvyko į Baltarusijos sostinę, kur pradėjo treniruočių stovyklą.

„Surengti stovyklą Minske pasirinkome dėl keleto priežasčių. Pirmiausia, čia treniruosis daug kitų šalių atstovų. Esame numatę sparingų kovas su Minske stovyklaujančiais Rusijos, Suomijos, Čekijos, Izraelio rinktinių atstovais. Būtent taktiniam pasirengimui ir bus skiriamas didžiausias dėmesys. Treniruočių pobūdžio kovose laukia skirtingo stiliaus varžovai, tobulinsime taktiką, taisysime klaidas ir akcentuosime boksininkams, ką dar reikia gerinti, – sako Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris V.Bružas. – Po treniruočių stovyklos jau nebegrįšime į Lietuvą. Nuo mūsų treniruočių bazės iki Europos žaidynių sportininkų kaimelio – vos kilometras“.

Prieš Europos žaidynes generaline repeticija Lietuvos boksininkams buvo Kaune vykęs tarptautinis Algirdo Šociko turnyras. Jo nugalėtojais tapo trys iš keturių Europos žaidynėse dalyvausiančių lietuvių – E.Skurdelis, V.Balsys ir R.Jokulys. Pastarasis visas tris pergales iškovojo jau pirmuose raunduose nokautavęs varžovus, o E.Skurdelis buvo išrinktas techniškiausiu turnyro boksininku. A.Šociko turnyre dėl traumos negalėjo dalyvauti M.Valavičius.

Šių metų Europos žaidynės yra prilyginamos Europos bokso čempionatui. Žaidynėse vyks kovos dešimtyje vyrų svorio kategorijų ir penkiose moterų.

„Pastaruosiuose dvejuose Europos čempionatuose Lietuvos boksininkai iškovojo medalius. 2015 metais auksą laimėjo Eimantas Stanionis, o bronzą – E. Petrauskas. Pastarasis bronzos medalį laimėjo ir 2017 metais. Labai norėtųsi pakartoti šiuos pasiekimus. Tikimės, kad kartų kaitą išgyvenančios Lietuvos rinktinės boksininkai pateks tarp Europos žaidynių prizininkų, – teigia Lietuvos bokso federacijos prezidentas Darius Šaluga. – Europos suaugusiųjų čempionate debiutuos perspektyvūs V.Balsys ir R.Jokulys. Tuo tarpu M.Valavičius ir E.Skurdelis jau turi kovų patirties Europos ir pasaulio čempionatuose. Todėl rinktinėje turime gerą patirties ir veržlaus jaunimo derinį.“

Europos žaidynėse teisėjaus ir lietuvis Vilmantas Bobinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius