-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspūdingas S.Gaižausko nokautas Tailande: lietuvio alkūnė žudikė paguldė varžovą ant ringo grindų dukart

Spalio 6 dieną apdovanotas premija už gražią kovą, tačiau pralaimėjęs, bene geriausias Lietuvos Muay Thai kovotojas Sigitas Gaižauskas kaip niekad troško grįžti į pergalių kelią. Ir jam pavyko! Pagrindinėje lapkričio 17-osios dienos turnyro Patajoje dvikovoje lietuvis galingu alkūnės smūgiu įveikė „Max Muay Thai“ čempioną bei diržo savininką Buangueną.
Sigito Gaižausko pergalė nokautu Tailando ringe
Sigito Gaižausko pergalė nokautu Tailando ringe / Tarimpress Photography nuotr.

„Labiau kojomis dirba, bet toks gana universalus, techniškas kovotojas“, – taip savo varžovą apibūdino S.Gaižauskas.

Prieš kovą savo feisbuko paskyroje jis dalijosi varginančiomis pasiruošimo akimirkomis. Kovotojas atskleidė, penktadienį per dvi valandas turėjęs numesti 5 kilogramus. Tai įprastas procesas, tačiau kaskart ne ką mažiau sekinantis.

Sigito Gaižausko asmeninio albumo nuotr./Varginantis Sigito Gaižausko pasiruošimas kovai
Sigito Gaižausko asmeninio albumo nuotr./Varginantis Sigito Gaižausko pasiruošimas kovai

„Nuotaika gera, forma irgi, atrodo, gera. Belieka tik padaryti tai, ką turiu padaryti. Ruošiausi intensyviai. Nenoriu kartoti anos kovos klaidų“, – 15min tikino Sigitas.

Spalį vykusioje kovoje S.Gaižauskui buvo prakirstas antakis – jį teko siūti. Lietuvis prisipažino ringe jautęsis kaip nesavas, labai lėtas, nesusitvarkė su varžovu, nespėjo paskui jį. Bandė spausti, bet praleido smūgių. Šįkart viskas buvo kitaip. Šįkart ringo karalius buvo jau lietuvis.

Sugrįžo alkūnė žudikė

Lapkričio 17-osios kova pradėta medalių ant kovotojų kaklų užkabinimu – tai padarė į ringą žengęs pats „Max Muay Thai“ turnyro prezidentas. S.Gaižausko varžovo sąskaitoje – 70 pergalių, 4 lygiosios ir 26 pralaimėjimai.

Kovą tailandietis pradėjo lengva šypsenėle. Pirmąjį raundą, kurio metu užvirė lygiavertė dvikova, kovotojai vienas kitą apdovanojo kojų smūgiais. Varžovas darė tai, ko Sigitas ir tikėjosi. Lietuvis pradėjo pamažu ieškoti savo alkūnei kelių link priešininko galvos. Ir tuos kelius jis atrado antrajame raunde.

Pastarasis prasidėjo itin aktyviai. Netrukus S.Gaižausko varžovas jau gulėjo ant ringo grindų – ten jį pasiuntė ta pati lyg „iš niekur“ atsiradusi alkūnė žudikė. Buanguenui koją pakišo noras toliau naudoti savo arkliuką – eilinio smūgio koja metu Sigitas užtaikė akimirką, kuomet tailandiečio rankos buvo nuleistos, ir smogė tiesiai bei tiksliai.

Lietuvis šoko „pribaigti“ pilnai po nokdauno neatsigavusio tailandiečio, tačiau šis vis laikėsi. Turėdamas begalę patirties, jis prisispaudė prie savęs Sigitą ir taip rado laiko kiek pailsėti.

Tačiau netrukus Tailando kovotojas sugėrė begalę stiprių smūgių į galvą, kol galiausiai krito. Tai buvo viskas. Įspūdinga S.Gaižausko pergalė, kurią vainikavo net ir ringo teisėjo į viršų pakeltas ir asmeniškai Sigitui adresuotas nykštys.

VIDEO: Sigito Gaižausko komentaras po įspūdingos pergalės Tailande

Varžovui, negana to, buvo prakirsta lūpa.

Stipri kovotojo valia

Iki šiol Sigitas Tailando, Vietnamo bei Kinijos ringuose yra pasiekęs 16 pergalių, 2 lygiąsias ir tik 6 kartus rijo karčią pralaimėjimo piliulę. Didžiausias lietuvio pasiekimas – sidabrinis pasaulio čempiono diržas, juosmenį Tailande papuošęs prieš trejus metus. Iš viso S.Gaižauskas yra iškovojęs jau 52 pergales, triskart dvikovą baigęs lygiosiomis bei 16 kartų pralaimėjęs.

15min primena, kad 2017 metų birželio 18 dieną Patajoje vykusioje „Max Muay thai“ turnyro pagrindinėje vakaro dvikovoje S.Gaižauskui buvo sutrupintas apatinis žandikaulis. Teisėjai nebeleido jam tęsti kovos, tad po keturių iš eilės pergalių, lietuvis buvo priverstas pripažinti varžovo pranašumą.

Sigito Gaižausko nuotr./Kovotojas Sigitas Gaižauskas Kauno klinikose
Sigito Gaižausko nuotr./Kovotojas Sigitas Gaižauskas Kauno klinikose

Negana to, Sigitas jau kitą dieną leidosi į kelią – grįžo į Lietuvą, kur jo laukė ilgas ir skausmingas, ypač morališkai, gijimo procesas. Jei pradžioje kovotojas dar optimistiškai tikėjosi į ringą sugrįšiąs po keleto mėnesių, atsistoti vėl ant kojų, kurį laiką valgius tik per šiaudelį, prireikė beveik metų. Tai nebuvo pirmasis lietuvio patirtas žandikaulio lūžis.

Pernai gruodžio 15 dieną Tauragėje vykusios „Bushido'75“ dvikovos su baltarusiu metu S.Gaižauskas užsidirbo netikėtino dydžio guzą.

Beno Dragūno nuotr./Sigitas Gaižauskas užsidirbo milžinišką gumbą
Beno Dragūno nuotr./Sigitas Gaižauskas užsidirbo milžinišką gumbą

O štai šių metų gegužės 19 d. tolimojoje Azijos šalyje lietuvis patyrė itin skaudų nokautą. Tokį, kokį seniai beturėjo. „Muay Thai Super Champ“ turnyre Bankoke jis pralaimėjo kur kas labiau patyrusiam tailandiečiui, kuris, rodos, net nespėjo gerai apšilti. „Atsiprašau, ką nuvyliau“, – atgavęs sąmonę tuomet atsiprašinėjo S.Gaižauskas. Dvikovinio sporto bendruomenė siūlė lietuviui nekovoti bent pusmetį, netgi baigti karjerą, tačiau sportininkas tokių minčių net neturėjo.

Pademonstravęs didžiulę valią, rugsėjo 1 d. į ringą, kaip minėta, jis sugrįžo pergalingai – ant menčių paguldė stiprų tailandietį. Šiam prireikė siūti prakirstą antakį.

Max Muay Thai turnyro organizatorių nuotr./Sigitas Gaižauskas alkūne nokautavo tailandietį: šiam teko siūti antakį
Max Muay Thai turnyro organizatorių nuotr./Sigitas Gaižauskas alkūne nokautavo tailandietį: šiam teko siūti antakį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius