-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

J.Šiugždinienė: Tarptautinės bokso federacijos elgesys yra gėdingas ir netoleruotinas

Tarptautinės bokso federacijos (IBA) sprendimą sugrąžinti Rusijos ir Baltarusijos boksininkus į varžybas Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė vadina gėdingu ir netoleruotinu.
Jurgita Šiugždinienė
Jurgita Šiugždinienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Tarptautinės bokso federacijos elgesys yra gėdingas ir nesuvokiamas, tačiau akivaizdžiai parodęs ryšius su Rusijos valdžia. Džiaugiuosi, kad Lietuvos bokso federacija tokį sprendimą smerkia“, – penktadienį išplatintame komentare sakė ministrė.

„Boksas yra strateginių sporto šakų sąraše, artėjančioje olimpiadoje turėtume realias galimybes siekti medalių. Tačiau boksas greičiausiai apskritai bus išbrauktas iš olimpinių žaidynių programos“, – pridūrė ji.

Kaip nurodo Tarptautinė bokso federacija (IBA), sprendimą grąžinti Rusijos ir Baltarusijos sportininkus į varžybas priėmė direktorių valdyba.

„Naujasis sprendimas įsigalioja nedelsiant. IBA tvirtai tiki, kad politika neturėtų daryti jokios įtakos sportui, todėl visiems sportininkams turi būti sudarytos vienodos sąlygos“, – rašoma pranešime.

„Gerbdama savo, kaip tarptautinės sporto federacijos, autonomiją, IBA išliks politiškai neutrali ir nepriklausoma“, – teigiama jame.

Lietuvos bokso federacija pasmerkė tokį žingsnį, ji taip pat ketina svarstyti atsaką.

Švedijos ir Suomijos bokso federacijos jau pranešė boikotuosiančios tarptautines varžybas, kuriose dalyvaus Rusijos ir Baltarusijos boksininkai.

Būtina pažymėti, kad IBA vadovauja rusas Umaras Kremliovas, gimtojoje šalyje apdovanotas ne vienu ordinu, įskaitant ir garbės raštą iš paties Rusijos Federacijos prezidento Vladimiro Putino.

„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Umaras Kremliovas
„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Umaras Kremliovas

Praėjus kelioms dienoms nuo Rusijos invazijos į Ukrainą vasario pabaigoje, Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) rekomendavo sporto federacijoms neleisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti tarptautinėse varžybose. Tokį sprendimą priėmė dalis organizacijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius