Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos žvaigždės akivaizdoje I.Mikštaitė siuntė varžovę ant neštuvų, vyrai skynė pergales

Ankstų šeštadienio rytą Tekančios Saulės šalies sostinėje Tokijuje nuskambėjo kas ketverius metus vykstančio pasaulio kyokushin karatė čempionato startą skelbę būgno dūžiai. 15 sportininkų iš Lietuvos išsirikiavo atidarymo ceremonijoje ir netrukus žengė ant tatamio. Inga Mikštaitė jau pirmojoje savo kovoje pasiuntė ispanę ant neštuvų, tačiau kitoms Lietuvos moterims sekėsi prasčiau. Vyrams karatė dievai buvo kiek maloningesni.
Inga Mikštaitė įspūdingu smūgiu nugalėjo varžovę pasaulio čempionate
Inga Mikštaitė įspūdingu smūgiu nugalėjo varžovę pasaulio čempionate / nuotr. Algimanto Barzdžiaus

Kuveitas, Kirgizija, Libanas – vieniši šių šalių kovotojai nešė savo šalių lenteles per atidarymo ceremoniją, o už jų žygiavo gausus lietuvių būrys, palydėtas palaikymo šūksniais iš tribūnų.

Kaimynė Lenkija, Rusija ir, žinoma, Japonija į čempionatą delegavo dideles pajėgas. Baltais kostiumais pasipuošę nuolankieji japonai greitai tapo tikrais žvėrimis ant tatamio ir vienas po kito be jokio svetingumo siuntė namo varžovus jau pačiame turnyro starte.

Tribūnose įsitaisė ir liūdnai pagarsėjusi Japonijos kikbokso žvaigždė Tenshinas Nasukawa, metęs iššūkį garsiajam JAV boksininkui Floydui Mayweatheriui, tačiau gėdingai kritęs po legendos kojomis prieš beveik metus vykusią kovą.

VIDEO: Floydas Mayweatheris be gailesčio patiesė japoną Tenshiną Nasukawą
nuotr. Algimanto Barzdžiaus/ziurovasA80Y9154
nuotr. Algimanto Barzdžiaus/ziurovasA80Y9154

I.Mikštaitės smūgis prakirto varžovei veidą

Pirmąjį čempionato etapą praleido visi Lietuvos karatė kovotojai. Vienintelė Erika Žeburtovič turėjo stoti į kovą pačiame pirmajame etape, bet tolyn žengė net kojos nekrustelėjusi – varžovė Caroline Araujo tiesiog nepasirodė. Kiti mūsų tautiečiai buvo reitinguoti, tad pirmųjų kovų metu tik stebėjo savo būsimų oponentų pasirodymus.

Inga Mikštaitė nepasigailėjo ispanės Aialos Garcios pirmojoje savo kovoje antrajame etape. Lietuvė iškart galingai smūgiavo varžovei koja į veidą ir paguldė varžovę ant tatamio.

nuotr. Algimanto Barzdžiaus/Inga Mikštaitė
nuotr. Algimanto Barzdžiaus/Inga Mikštaitė

A.Garcia prapliupo krauju, ją teko išnešti ant neštuvų. Vaizdas išties buvo nemalonus – ispanei buvo kaip reikiant prakirsta nosis. Nešama iš kovos Ispanijos sportininkė pasikukčiodama liejo ašaras, jai pagalba buvo suteikiama bene pusvalandį, o paguodos žodžius kalbėjo ir treneriai, ir kitos kovotojos.

Trečiajame etape I.Mikštaitė išgyveno tikrą dramą, tačiau su laiminga pabaiga. Už 38-erių lietuvę dvigubai jaunesnė japonė Riri Ishihara buvo nugalėta tik po labai įtemptos kovos. Nors savo šalies atstovę garsiai palaikė susirinkę žiūrovai, po dviejų pratęsimų vėliavėlės pakilo lietuvės naudai.

Sekmadienį I.Mikštaitė ketvirtfinalyje susitiks su kazache Ioanna Belych.

Tiesa, kitoms lietuvėms sekėsi gerokai prasčiau. Tarp aštuonių pajėgiausių pasaulio kovotojų daugiau mūsiškių nepateko.

E.Žeburtovič susitiko su japone Reimi Asako. Nors iš tribūnų atskriejo palaikymo šūksniai, jie lietuvei nepadėjo – visos keturios vėliavėlės kilo Japonijos kovotojos naudai.

Rūta Brazdžionytė antrojo etapo barjero taip pat neperžengė. Nors Lietuvos atstovę treneris ragino atsakyti rumunės Andreea Merca atakoms, tačiau to padaryti nepavyko. Teisėjai vienbalsiai pergalę atidavė Rumunijos sportininkei.

Aneta Meškauskienė pripažino būsimos I.Mikštaitės varžovės I.Belych pranašumą, nors teisėjai skyrė pratęsimą, per kurį lietuvė dar gavo įspėjimą.

Brigita Gustaitytė nesugebėjo įveikti japonės Misaki Teshimos. Nors kova buvo apylygė, kai kurių žiūrovų nuostabai visos keturios teisėjų vėliavėlės kilo tatamio šeimininkės naudai.

nuotr. Algimanto Barzdžiaus/Brigita Gustaitytė
nuotr. Algimanto Barzdžiaus/Brigita Gustaitytė

Sekmadienį dėl aukso kovos penki Lietuvos vyrai

Net penki vyrai iš Lietuvos pateko tarp 32-jų, kurie sekmadienį Tokijuje varžysis dėl stipriausio pasaulyje vardo.

Prieš ketverius metus Tokijuje bronzą iškovojęs Lukas Kubilius pirmojoje savo kovoje antrajame etape neturėjo didelio vargo prieš Javierą Zamorą iš Ispanijos – teisėjai lietuviui pergalę skyrė vienbalsiai.

Antrą kartą ant tatamio L.Kubilius žengė prieš ukrainietį Oleksandrą Tymetsą. Kova baigėsi dar viena užtikrinta lietuvio pergale ir kelialapiu į sekmadienio kovas. Ten, norint iškovoti auksą, reikės laimėti penkiskart.

nuotr. Algimanto Barzdžiaus/Lukas Kubilius
nuotr. Algimanto Barzdžiaus/Lukas Kubilius

Eventas Gužauskas turnyrą pradėjo galingu rankos smūgiu palauždamas armėną Kareną Antonianą. Bilietą į sekmadienio kovas lietuvis sau pasidovanojo nugalėdamas lenką Tomaszą Bodziochą. Kaimyninės šalies atstovą mūsų šalies kovotojas apdovanojo tokia smūgių kruša, kad teisėjams abejonių nekilo.

Orestas Abazorius taip pat išgyveno šeštadienį. Jis kiek pasyvokai pradėjo akistatą su Marcelo Rocha iš Peru, bet vėliau galingais smūgiais užsitikrino pergalę. Kitoje kovoje O.Abazorius per pratęsimą įrodė pranašumą prieš A.Semenovą.

19-metis Paulius Žimantas šeštadienį perbėgo užtikrintai. Iš pradžių negailestingai lietuvis susidorojo su smulkesniu ir žemesniu už save filipiniečiu Franciu Fulgosino. Antra P.Žimanto kova truko 22 sekundes – Lietuvos kovotojas patiesė norvegą Eiriką Bjoerną Orstadą.

Edgardas Sečinskis taip pat kovos Tokijuje sekmadienį. Jis antrajame etape nugalėjo bulgarą Miroslavą Milevą, tačiau vėliau susidūrė su rimtesniu ruso Pavelo Fafelovo iššūkiu. Kovoje su Rusijos sportininku prireikė dviejų pratęsimų, bet galiausiai vėliavėlės kilo E.Sečinskio naudai.

Vytautas Cėpla tapo pirmuoju sportininku, pasaulio čempionate užlipusiu ant svarstyklių. Jis antrajame etape užtikrintai įveikė argentinietį Adrianą Guirao, o tuomet jam teko ruso Maksimo Smoliakovo iššūkis.

Per du pratęsimus kovotojams nugalėtojo nepavyko išsiaiškinti, todėl įvyko svėrimas. Kadangi tarp abiejų sportininkų didesnio nei 10-ties kilogramų svorio skirtumo nebuvo, vyrams teko vėl stoti į kovą. Vis tik galiausiai teisėjai pergalę skyrė rusui.

Tolyn nepateko ir Antanas Klibavičius, kuris iš pradžių nugalėjo Joelį Bilodeau-Desmarais iš Kanados, bet tuomet pripažino japono Shoki Shimizu pranašumą.

Kęstutis Radvila pasirodymo sekmadienį irgi nepratęs. Jis, pasitelkęs kojų darbą, įveikė Ezequileį Gularte'ą iš Urugvajaus, bet neturėjo daug šansų prieš japoną Kosei Ochiai.

Juras Sokolovas antrajame etape įveikė Mitchellą De Bontą. Nors oponentas iš pradžių atrodė kiek aktyvesnis, vėliau lietuvis atkuto po galingo smūgio koja ir šansų Nyderlandų kovotojui nebepaliko. Trečiajame etape lietuvis po apylygės kovos su nuostaba veide priėmė teisėjų sprendimą skirti pergalę lenkui Marekui Wolny.

Pasirodymą baigė ir Antanas Klibavičius. Jis per pratęsimą nusileido japonui Shoki Shimizu, o sprendimas skirti pergalę šeimininkų sportininkui sukėlė ir švilpimą arenoje.

Justinas Kvietka buvo paskutinis lietuvis, lipęs ant tatamio šeštadienį Tokijuje. Nors pirmoje savo kovoje jis nugalėjo Salimą Almerri iš Kuveito, trečiajame etape krito prieš švedą Joną Rosiną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius