-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuva prieš Tailandą. Kurie verti geriausiųjų vardo?

Neregėto susidomėjimo sulaukęs Muaythai bumas nesitraukia iš Lietuvos, o šio sporto entuziastai pateikia vis naujų staigmenų. „Powerfight“ su visu pajėgumu sugrįžta jau rugsėjo 25 d. Sekmadienį 18 val. „Žalgirio“ arenos amfiteatre Lietuva pamatys tai, ko dar nėra mačiusi. Sirgalių kraują kaitins išskirtinis Muaythai dvikovų šou – Lietuva prieš Tailandą.
Sigitas Gaižauskas prieš kovą šoka wai kru
Sigitas Gaižauskas prieš kovą šoka wai kru / Lietuvos MuayThai sąjungos nuotr.

Nenumaldoma įtampa, užgniaužtas kvapas ir adrenalinas. Tailandas į Lietuvą atveža metų metais puoselėtą savo kultūrą ir tobulai įvaldytą Muaythai meistriškumą, prieš kurį turės atsilaikyti lietuviai. Ramybės neduoda klausimas: kurie sportininkai verti geriausiųjų vardo?

Pirmą kartą Lietuvoje Muaythai aistruoliai savo akimis pamatys Tailando meistrų atliekamą šou programą – Muay Boran.

Pajėgiausi Lietuvos Muaythai kovotojai pasiryžę paaukoti visą save, parodyti Lietuvai ir svečiams iš Tailando išugdytą valią, jėga ir lietuvišką užsispyrimą. Specialiai šiame turnyre pirštines surems vieni geriausių ir garsiausių Lietuvos ir Tailando sportininkų.

Sigitas Gaižauskas susigrums su profesionalu iš Tailando Phongnaret Thongkham. Deividas Danyla kovos prieš tailandietį Nattapong Pradchayakitti, Mindaugas Narauskas – prieš Thanakorn Buathet. Turnyre dalyvaus ir kiti atletai iš Lietuvos, apie kuriuos sužinosite tik renginio metu.

Net pats Egidijus Dragūnas – Sel neabejingas šiam dvikoviniam menui, todėl ir „Powerfight“ šou pristato būtent jis. Sel žada galingą energijos užtaisą žiūrovams, o garsiausi Lietuvos ir Tailando talentai ruošiasi nustebinti adrenalino kiekį kraujyje pumpuojančiomis dvikovomis.

VIDEO: „Powerfight“ turnyras Kauno „Žalgirio“ arenos amfiteatre: Lietuva prieš Tailandą

Tai tikrai ne viskas, ką sirgaliams ruošia „Powerfight“ ir pati Tailando Karalystės ambasada. Pirmą kartą Lietuvoje Muaythai aistruoliai savo akimis pamatys Tailando meistrų atliekamą šou programą – Muay Boran.

Šis senovinis Tajų kovos menas pasižymi judesių paprastumu ir veiksmų efektyvumu, būtent iš jos ir kilo entuziastų taip liaupsinama sporto šaka – Muaythai. Šou metu žiūrovų dėmesį prikaustys Tailandiečių meistrų profesionalumas bei jų judesių plastiškumas.

Jie taip pat pirmą kartą Lietuvoje atliks aukšto meistriškumo pasirodymą – Wai Khru – ritualinį šokį prieš kovą. Šią simbolinę ceremoniją sudaro trys nusilenkimai, klūpint ringo centre, taip atiduodant pagarbą savo Mokytojui, Tėvams ir Dievui, kuriuo tikima.

Wai Khru – ritualinis šokis prieš kovą. Šią simbolinę ceremoniją sudaro trys nusilenkimai, klūpint ringo centre, taip atiduodant pagarbą savo Mokytojui, Tėvams ir Dievui, kuriuo tikima.

Pasak vyriausiojo Muaythai rinktinės trenerio Mariaus Misiūno, šis ritualinis šokis ne tik pagarbos savo mokytojams parodymas, tačiau ir psichologinis susitelkimas kovai.

2014 metais sausakimšoje Kauno halėje žiūrovus taip pat ant kojų kėlė Muaythai turnyras „Big Fight“ su svečiais iš Tailando. Tuo metu pirmą kartą į Lietuvą atvykę kovotojai iš tolimojo Tailando salę tarsi perkėlė į savo tėvynę ir, žinoma, įrodė, kad Muaythai ten – lyg antroji religija.

Jų kovos technika nepaliko abejingų, o įspūdingi ritualai prieš kovas padėjo iškovoti pergales. Šio sporto entuziastams ir aistruoliams neduoda ramybės klausimas, kas triumfuos šįkart? Ringe situacija keičiasi nenumaldomai greitai.

„Vienas mažas apsirikimas kovotojui puolant ar ginantis gali baigtis nokautu, kas šiose kovose nutinka labai dažnai“, – pabrėžia Lietuvos Muaythai sąjungos generalinis sekretorius Nerijus Lukšas.

Socialiniuose tinkluose organizatoriai jau praneša apie greitai tirpstančius bilietus ir apie tai, kad malonumas išvysti šį nepaprastą turnyrą – brangs. Organizatoriai, remdamiesi praeitų metų patirtimi, perspėja, kad reikėtų suskubti ir bilietus įsigyti ne paskutinėmis dienomis.

Pasak N.Lukšo, ekskliuzyvinis šou, pristatomas paties Sel, tikrai vertas dėmesio, tačiau arena, kurioje vyks turnyras, talpina mažiau nei pusė tūkstančio žiūrovų.

„Powerfight“ grįžta su trenksmu ir siekia išsiaiškinti, kurie Muaythai kovos menų srityje pranašesni: talentai iš Lietuvos ar profesionalūs Tailando sportininkai. Tai Lietuva galės išsiaiškinti jau rugsėjo 25 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius