Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po žiauraus nusikaltimo Jurbarke Lietuvos mišrių kovos menų federacija prabilo apie šoką

Pirmadienį, po dramatiškų įvykių Jurbarke, kai vietos klubo kovotojui buvo pareikšti įtarimai žiauriai sumušus ir bandžius išprievartauti nepilnametę, Lietuvos mišrių kovos menų federacija surengė spaudos konferenciją. Tiek federacijos, tiek ir sporto klubo atstovai tikino, kad situacija šiuo metu sudėtinga, o neigiamų visuomenės reakcijų sulaukia su įvykiu nesusiję, tačiau sporto klubą lankantys vaikai.
Renginio akimirkos
Renginio akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Mišrius kovos menus (MMA) lankęs nepilnametis jurbarkiškis kaltinamas žiauriai sumušęs ir bandęs išprievartauti dešimtokę. Šalį sukrėtęs įvykis palietė ir Lietuvos mišrių kovos menų federaciją. Jai vadovaujantis Mindaugas Smirnovas spaudai išplatintame pranešime anksčiau teigė: „Pastarąją savaitę Jurbarko sporto klubo „Pantera“ ir kovos menų apskritai vardas skamba itin neigiamame kontekste. Nusikaltimas, kurį galimai įvykdė jaunuolis, lankęs mūsų klubą Jurbarke, sukrėtė visą Lietuvą. Jis pribloškė ir mūsų, kovos menų atstovų, bendruomenę.“

„Negali būti nė kalbos apie šio įvykio bent menkiausią pateisinimą. Jis prieštarauja visoms moralės normoms. Pasakyti, kad jis mus nustebino, būtų per švelnu. Tiek aš, tiek visa klubo bendruomenė buvome šokiruoti ir negalime atsigauti iki šiol“, – teigė sporto klubo „Pantera“ vadovas bei Lietuvos mišriųjų kovos menų federacijos prezidentas M.Smirnovas.

Jaunuolis, metęs šešėlį visai bendruomenei, yra suspenduotas, o faktams pasitvirtinus bus pašalintas iš klubo narių.

Pranešime spaudai taip pat pabrėžiama, kad minėtas jaunuolis, metęs šešėlį visai bendruomenei, yra suspenduotas, o faktams pasitvirtinus bus pašalintas iš klubo narių. „Aš, kaip treneris, – teigė M.Smirnovas, – nutraukiau bet kokį bendradarbiavimą su minėtu asmeniu.“

Savo kaltės neįžvelgia

Pirmadienį vykusioje spaudos konferencijoje dalyvavo LMMAF vyriausiasis teisėjas Tadas Rimkevičius, federacijos viceprezidentas Arnoldas Lukošiūnas ir prezidentas M.Smirnovas, „Kaunas Strikers Gym“ klubo vadovas Vytautas Binkis bei buvęs sporto klubo „Pantera“ mokinys Mindaugas Paulauskas.

„Federacija yra šokiruota kaip ir visuomenė. Negali būti nė kalbos apie šio įvykio menkiausią pateisinimą – jis prieštarauja visoms moralės normoms. Federacija netoleruoja tokių veiksmų. Jeigu pasitvirtins kaltinimai – sportininkui federacijos veikloje dalyvavimas bus neįmanomas“, – sakė LMMAF viceprezidentas A.Lukošiūnas.

T.Rimkevičius pabrėžė, kad toks elgesys netoleruotinas, o šis atvejis sukrėtė visą teisėjų bendruomenę.

Konferencijoje dalyvavęs buvęs sporto klubo „Pantera“ mokinys M.Paulauskas teigė: „Šiuo metu dirbu Lietuvos kariuomenėje. Perskaitęs apie pastaruosius įvykius buvau šokiruotas. Tą vaikinuką pats pažinojau. Klubo trenerio vertybės kertasi su jo įvykdytais veiksmais, nes treneris visada skiepija pasitikėjimą, ryžtą ir pabrėžia, kad išmoktų veiksmų už salės ribų naudoti negalima.“

Vaikinas teigė prieštaraujantis teiginiui, neva dėl jaunuolio veiksmų kaltas treneris: „Tai turėtų būti šeimos problema. Jeigu vaikui viskas leidžiama šeimoje, tai treneris to negali sužiūrėti.“

Su merginos artimaisiais nesusisiekė

LMMAF prezidentas M.Smirnovas spaudos konferencijoje užsikirsdamas perskaitė jau anksčiau išplatintą pranešimą ir vėliau paklaustas atskleidė, kad po įvykių Jurbarke su kaltinamu vaikinu sporto klubo bendruomenė nebendravo – laukia teisinio situacijos įvertinimo. Jo teigimu, planuojama vykdyti prevencinę veiklą, siekiant užkirsti kelią panašiems atvejams. Jam antrino ir A.Lukošiūnas. „Kaunas Strikers Gym“ klubo vadovas V.Binkis sakė, kad sporto klube nuo rugsėjo bus stiprinamas sportininkų atsakomybės jausmas: „Bus konkretūs žingsniai ir atsakomybės nešimas.“

Neigiamų visuomenės reakcijų sulaukia su įvykiu nesusiję, tačiau sporto klubą lankantys vaikai.

Tiek federacijos, tiek ir sporto klubo atstovai paaiškino, kad situacija šiuo metu sudėtinga, o neigiamų visuomenės reakcijų susilaukia su įvykiu nesusiję, tačiau sporto klubą lankantys vaikai.

Paklausti, ar bendravo su nukentėjusios merginos šeima, LMMAF atstovai teigė, kad iki šiol susisiekti nepavyko.

Grasinimais nukentėjusiajai bandė priversti tylėti

Įtariamajam nepilnamečiam jurbarkiškiui Tauragės apylinkės teismas skyrė kardomąją priemonę – namų areštą ir apykoję.

Įtarimai dėl pasikėsinimo išžaginti buvo pareikšti 2001 metais gimusiam nepilnamečiui Jurbarko moksleiviui. Jis buvo neblaivus – po nusikaltimo jam nustatytas 1,12 promilės girtumas.

Ikiteisminis tyrimas dėl nepilnametės sužalojimo ir pasikėsinimo išžaginti Tauragės policijoje pradėtas sekmadienį. Kaltės vaikinas nepripažįsta, o teisme, pasinaudodamas tokia teise, parodymus duoti atsisakė.

Griežtesnę kardomąją priemonę teismas nusprendė pritaikyti gavęs pagrįstų duomenų, jog nukentėjusiajai buvo grasinta, reikalaujant tylėti. Vaikinas namuose privalės būti visą parą du mėnesius.

Anot pareigūnų, kardomoji priemonė sugriežtinta siekiant užkirsti kelią daryti nusikalstamas veikas, taip pat siekiant išvengti poveikio nukentėjusiajai.

Anot prokuroro, buvo grasinta smurtu po nusikalstamos veikos neatskleisti įvykio aplinkybių.

Iki tol įtariamasis buvo nesuimtas. Teismas vertino tai, jog vaikinas yra nepilnametis, gyvena su tėvais, mokosi, praeityje nėra pakliuvęs į pareigūnų akiratį.

Nukentėjusiosios šeimai atstovaujantis advokatas Mindaugas Vasiliauskas „Lietuvos ryto“ televizijai atskleidė, kad įtariamojo tėvai bandė susisiekti su nukentėjusios tėvu, siūlė susitikti ir susitarti.

Sportininkas sumušė dešimtokę

Jurbarkas dėmesio centre atsidūrė po žinios, kad vienas žinomas miestelio sportininkas per moksleivių vakarėlį žiauriai sumušė ir bandė išprievartauti dešimtokę.

Po vakarėlio dešimtoje klasėje besimokanti mergina atsidūrė Kauno klinikų reanimacijoje. Jurbarko rajone gyvenančią septyniolikmetę pasikėsino išžaginti ir žiauriai sumušė.

Portalo jurbarkosviesa.lt duomenimis, dešimtokai ir vyresni mokiniai šventė mokslo metų pabaigą sodyboje su pirtimi. Vakarėlio dalyviai, buvę sodyboje, nematė paties nusikaltimo momento, o merginą išgelbėjo jos pasigedę ir išėję į lauką ieškoti draugai.

Ten jie pamatė jau nusirengusį ir merginą ketinantį išprievartauti nepilnametį bei žiauriai mušamą auką.

Po šio įvykio merginos artimoji socialiniuose tinkluose pasidalijo pagalbos prašymu. Per pora dienų žmonės suaukojo tiek, kad nukentėjusiosios tėvas paprašė daugiau nebeaukoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius