Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 21 /17:46

„Milžinas“ toliau garsina Lietuvą: kovotojo S.Gaižausko triumfas Tailande įvertintas bonus prizu

„Fizinė forma tokia, kad pats pradėsiu savęs tuoj bijoti“, – iki jau eilinės kovos prestižiškiausiame „Max Muay Thai“ kovų turnyre likus dešimčiai dienų 15min pakalbintas prisipažino kovotojas Sigitas Gaižauskas. Tolimajame Tailande galingais nokautais pergalių keliu pastaruoju metu besiskinantis lietuvis gegužės 21 d. ir vėl žengė į ringą. Ir vėl laimėjo. Šįkart po trijų raundų įnirtingos kovos.
Kovotojas Sigitas Gaižauskas Tailande
Kovotojas Sigitas Gaižauskas Tailande / Turnyro „Max Muay Thai“ organizatorių nuotr.

Tiesa, ir šįkart lietuviui netrūko nemalonių staigmenų – likus savaitei iki pastarosios kovos buvo pakeistas varžovas.

„Man nieko lengvai nebūna. Per tris dienas teko pakeisti taktiką. Pirma numatytas priešininkas rankom geriau dirbo, o naujai numatytas mėgsta klinčą, smūgius keliais.

O ir mesti svorį šįkart buvo kiek sunkiau, nes atšalo orai. Kai bėgioji 35 laipsnių karštyje su saunos kostiumu, viskas vyksta greičiau, o dabar, apniukus dangui ir termometro stulpeliui siekiant vos 27 laipsnius šilumos, teko pasitelkti papildomus triukus. Taip ar anaip, tikiuosi pasidovanoti sau gimtadienio dovaną ir švęsti dar vieną pergalę“, – prieš pat sekmadienio kovą teigė Sigitas, 32-ąją gimtadienį minėjęs gegužės 12 d.

Sigito Gaižausko nuotr./Kovotojo Sigito Gaižausko pasiruošimas kovai Tailande: svorio metimas
Sigito Gaižausko nuotr./Kovotojo Sigito Gaižausko pasiruošimas kovai Tailande: svorio metimas

Savo „Facebook“ paskyroje jis pasidalijo nuotrauka ir įrašu, kuriame atskleidžia tai, kad kovoms kaupiasi ir vienuolių apsuptyje: „Su šiuo mongkongu eidamas į ringą pasiekiau daug pergalių. Už tai atėjau į šventyklą padėkoti. Su juo eisiu į ringą ir šį sekmadienį“.

Sigito Gaižausko nuotr./Kovotojas Sigitas Gaižauskas Tailande
Sigito Gaižausko nuotr./Kovotojas Sigitas Gaižauskas Tailande

Prieš pat šio sekmadienio kovą Sigito treneris Kaisuwit Ple pasidalijo filmuota medžiaga iš „Max Muay Thai“ turnyro užkulisių, kuriuose Lietuvos kovotojas ruošėsi kovai.

Gegužės 21 d. Patajoje vykusioje pagrindinėje vakaro kovoje 43 pergales karjeroje šventęs S.Gaižauskas stojo prieš 20-metį Phosaileką Petchą Phosai, savo sąskaitoje turintį 84 dvikovas. Tailandientis yra šventęs 50 pergalių.

Pirmąjį raunde, kaip įprasta, kovotojai pradėjo žvalgybos veiksmais. Tailandietis stengėsi atlikti čaižius smūgius kojomis. Lietuvis vis pagaudavo priešininko koją ir laisvąja ranka smūgiuodavo į pilvą.

Antrajame raunde užvirė tikras pragaras. Lietuvis užpylė tailandietį smūgių kruša, šis, patyręs nokdauną, krito ant žemės. Tačiau atsistojo. Sigitas bandė „pribaigti“ priešininką, tačiau jis atsilaikė: rodos, svirduliuodamas, toliau kovojo, smūgiavo keliais, kojomis. Sigitas talžė jį alkūnėmis. Raundo pabaigoje abu kovotojai atrodė pavargę.

Tačiau prasidėjus trečiajai kovos daliai, nuovargis tarsi išnyko – tailandietis su lietuviu susikibo klinče. Galiausiai S.Gaižauskas vėl pasiuntė priešininką ant grindų. Dukart. Šis atsistojo, tęsė kovą, bet nugalėtojas jau buvo aiškus. Nuostabi ir varginanti kova, lietuviui pasibaigusi dar viena puikia pergale. Teisėjai pripažino jį vienbalsiu dvikovos nugalėtoju.

VIDEO: Sigito Gaižausko ir tailandiečio Phosailek „Max Muay Thai“

Neįtikėtina, bet lietuvis diktuoja madas bene stipriausiame pasaulyje muaythai kovų turnyre. Ketvirta iš eilės S.Gaižausko pergalė, kurią šįkart teisėjai įvertino ir specialiu bonus piniginiu prizu, skiriamu tik itin įnirtingų kovų dalyviams.

„Dabar norisi pailsėti. Kokias dvi savaites praleisti be sporto. Nes jaučiuosi išsekęs. Net širdis nebe taip dirba. Jutau, koks sunkus buvo pasiruošimas šiai dvikovai: rankos visos pūslėtos, krumpliai kruvini“, – tai, kiek daug jėgų atima ruošimasis kovai, atskleidė Sigitas.

Po kovos jis teigė pasijutęs itin prastai ir dėl tų pojūčių net nepajutęs tikrojo saldaus pergalės skonio.

Sigito Gaižausko nuotr./Sigitas Gaižauskas švenčia pergalę Tailande
Sigito Gaižausko nuotr./Sigitas Gaižauskas švenčia pergalę Tailande

„Sunki kova, tačiau laimėjau vienbalsiu teisėjo sprendimu. Atlikau kelis nokdaunus. Varžovas labai stiprus, kovojantis nacionaliniuose Tailando stadionuose. Nėra jėgų kalbėti“, – pačiais karščiausiais įspūdžiais po dvikovos su 15min skaitytojais dalijosi Sigitas.

VIDEO: Sigito Gaižausko komentaras po ketvirtos iš eilės pergalės Tailande

Kovotojas 15min paatviravo sulaukęs kvietimo rugsėjį kautis dėl pasaulio čempiono diržo. Tai, anot jo, – svajonių išsipildymas.

„Danų organizacija rengia rugsėjį Tailande turnyrą. Deramės dėl svorio ir pačios kovos. Visa tai – dar tik kalbos. Dėl diržo turėčiau susikauti su vietiniu tailandiečiu“, – džiugią žinią pranešė lietuvis.

S.Gaižausko rudenį gali laukti kova ir Malaizijoje. Tokie kvietimai įrodo, kad Lietuvos kovotojas tampa vis labiau pastebimas.

Sigito Gaižausko nuotr./Sigitas Gaižauskas švenčia pergalę Tailande
Sigito Gaižausko nuotr./Sigitas Gaižauskas švenčia pergalę Tailande

Tolimajame Azijos žemyno krašte Sigitas praleido pusantrų metų. Pusmečiui buvo parvykęs į Lietuvą, tačiau šių metų sausį ir vėl išsiruošė ten, kur, kaip jis pats sako, galima semtis geriausios muaythai patirties.

Pirmąją kovą po sugrįžimo, vykusią kovo 3 d., lietuvis laimėjo trečiame raunde keliu į nokautą pasiuntęs japoną. Vėliau antrajame raunde jis nokautu įveikė tituluotesnį už save varžovą. O pastarąjį kartą, prieš mėnesį, dar vienu įspūdingu nokautu įveikė ir jauną, 92 profesionalias kovas savo sąskaitoje turinčią Tailando žvaigždę.

Priešininkas po antrąjį raundą patirto nokauto pats negalėjo atsistoti, jį iš ringo išnešė neštuvais. Antrą kartą iš eilės žibėjo legendinė „Milžinu“ tolimojoje šalyje pravardžiuojamo lietuvio alkūnė. Pasiuntęs priešininką ant ringo grindų, Sigitas ėmė daryti atsispaudimus, taip sukeldamas žiūrovų ovacijas.

Iki šiol lietuvis Tailando, Vietnamo bei Kinijos ringuose yra pasiekęs 13 pergalių bei 2 lygiąsias ir tik 3 kartus rijo karčią pralaimėjimo piliulę. Didžiausias pasiekimas – sidabrinis pasaulio čempiono diržas, Sigito juosmenį Tailande papuošęs prieš kiek daugiau nei metus.

VIDEO: Muaythai kovotojo Sigito Gaižausko treniruotės Tailande
VIDEO: Muaythai kovotojas Sigitas Gaižauskas
VIDEO: Muaythai kovotojo Sigito Gaižausko pasiruošimas kovai Tailande: svorio metimas
VIDEO: Sigito Gaižausko pasiruošimo kovoms procesas Tailande

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius