Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 31 /2016 02 01

Nesustabdomasis Sigitas Gaižauskas: prieš lietuvį kovotoją neatsilaikė ir kinas

Tikriausiai pirmą kartą istorijoje Tailando kovų ringe plevėsavo Lietuvos vėliava bei skambėjo kiekvienam lietuviui sava Tautiška giesmė. Svečioje šalyje jau kurį laiką viešintis kovotojas Sigitas Gaižauskas sekmadienio vakarą stojo į kovą prieš Kinijos atstovą. Sunkus darbas atsipirko – iškovota dar viena pergalė pasaulinio lygio „Max Muay Thai“ turnyre. Žengtas žingsnis 30 000 eurų link.

„Su kiekviena kova Tailande mano priešininkai darosi vis stipresni. Kaži kodėl?“, – dar prieš pasirodymą pakalbintas šmaikštavo Sigitas.

Prisipažinsiu, buvo kilusi mintis bandyti pasiekti nokautą, tačiau nenorėjau rizikuoti. Per daug svarbi buvo šita kova.

Visą savaitę iškentęs sudėtingą svorio metimo procesą, prieš pat sekmadienio kovą jis prisipažino itin pasiilgęs lietuviško maisto. Ypač pieno produktų bei juodos, mamos keptos duonos.

„Tačiau jau toks tas mano gyvenimas – galiu tik žiūrėti į valgančius žmones“, – gero ūpo prieš dar vieną iššūkį ringe neprarado lietuvis.

Jis žinojo, kad priešininkas – stipriai smūgiuoja kumščiais, alkūnėmis, yra visapusiškas. Matė ir vieną jo kovą praėjusių metų rugsėjį vykusiame „Max Muay Thai“ turnyre. Tuomet Kinijos atstovas šventė pergalę. Tačiau Sigito tai neišgąsdino. Žinodamas varžovo privalumus, jis paruošė ir atitinkamą taktiką.

Sigito Gaižausko nuotr./Kovotojo Sigito Gaižausko pergalė prieš kinietį Tailando „Max Muay Thai“ turnyre
Sigito Gaižausko nuotr./Sigitas Gaižauskas Tailando „Max Muay Thai“ turnyre

Sausio 31 dieną į ringą Tailande jis lipo lydimas tailandiečio, nešančio Lietuvos vėliavą. Prieš pat nuskambant gongui, užgrojo, tikriausiai pirmą kartą Tailande, Lietuvos himnas. Jaudinanti akimirka, matyt, tik dar stipriau įkvėpė pergalei. O ji pasiekta įtikinimai. Sigitas pirmavo visus tris raundus ir atrodė itin savim pasitikintis.

„Dirbau labai užtikrintai keliais ir alkūnėmis, neleidau smūgiuoti kinui rankomis. Antrojo raundo pradžioje prakirtau jam antakį. Nuolat laikiau varžovą arti savęs, keliais ir alkūnėmis dirbau klinče. Smūgiavau iš artimos distancijos. Prisipažinsiu, buvo kilusi mintis bandyti pasiekti nokautą, tačiau nenorėjau rizikuoti. Per daug svarbi buvo šita kova“, – patikino kovotojas.

Turnyro laimėtojui atiteks 30 000 eurų bei nugalėtojo diržas.

Svarbi ji dėl to, kad tęstinė. Tie, kas laimėjo sausio 31 dieną, kovo mėnesį kovos tarpusavyje. Finalą pasieks geriausiųjų ketvertas, o turnyro laimėtojui atiteks 30 000 eurų bei nugalėtojo diržas. Šiuo metu dėl prizo kaunasi tik užsieniečiai. Tailandiečių kovos vyksta atskirai.

Sigito Gaižausko nuotr./Kovotojo Sigito Gaižausko pergalė prieš kinietį Tailando „Max Muay Thai“ turnyre
Sigito Gaižausko nuotr./Treneris ruošia Sigitą Gaižauską kovai prieš kiną

„Kovosiu tikriausiai kovo pradžioje. Tačiau tą patį mėnesį dar laukia ir kova dėl pasaulio čempiono diržo. Tiesa, kitame turnyre. Nežinau, kaip suspėti. Kas savaitę svorio mesti tikrai negaliu“, – apie iškilusią dilemą užsiminė kovotojas.

Tačiau dabar jis džiaugiasi dar viena savo pergale. Žada miegoti iki pietų, atsikėlęs aplankyti draugus, ir vėl miegoti, tik prie jūros.

„Esu be galo laimingas. Sunkus darbas duoda rezultatų“, – patikino S.Gaižauskas.

Sigito Gaižausko nuotr./Kovotojo Sigito Gaižausko pergalė prieš kinietį Tailando „Max Muay Thai“ turnyre
Sigito Gaižausko nuotr./Sigitas Gaižauskas su savo tailandiečiu treneriu švenčia pergalę

Kauno sporto klubo „Titanas“ sportininko karjeros žingsnius įdėmiai seka bei jį palaiko kiti kovotojai. Štai Mantas Rimdeika stebėjo Sigito kovą Tailande. Tiesa, per televizoriaus ekraną. Vaikiną itin sujaudino tas faktas, kad prieš buvusio bendraklubio pasirodymą ringe skambėjo Lietuvos himnas. Jaudinančią akimirką jis suskubo įamžinti mobiliuoju telefonu.

VIDEO: Tailando bokso ringe pirmą kartą istorijoje suskambo Lietuvos himnas

„Tailande viešiu nuo sausio 14 dienos. Prieš tai laimės ieškojau Kombodžoje. Taip pat, kaip Sigitas, bandau gauti šansų kovoti, tačiau mano svorio kategorijos kovotojų čia labai mažai. Reiktų nusimesti 20 kg, – šyptelėjo Mantas. – Nieko. Užteks ir stovyklų čia. Ruošiuosi ateinantiems turnyrams Lietuvoje, į kurią grįšiu vasario 7-ąją.

Turnyro organizatorių nuotr./Kovotojo Sigito Gaižausko pergalė prieš kiną Tailando „Max Muay Thai“ turnyre
Turnyro organizatorių nuotr./Sigitas Gaižauskas

Tai jau buvo ketvirtoji S.Gaižausko pergalė, pasiekta tailandietiško bokso gimtinėje. Sausio 10 dieną „Max Muay Thai“ turnyre lietuvis įveikė vietinę žvaigždę.

Pirmą kartą į Tailandą kovotojas išvyko praėjusių metų pavasario pradžioje. Svečioje šalyje jis išbuvo pusmetį. Kovojo ir Kinijoje bei Vietname. Vasaros pabaigoje trumpam sugrįžo į Lietuvą, o spalio mėnesį vėl persikėlė į Tailandą. Šioje šalyje, kurioje Muaythai – sporto šaka numeris vienas, jis žada būti iki balandžio.

„Max Muay Thai“ ringe Sigitas po kartą pralaimėjo ir išplėšė lygiąsias bei keturis kartus šventė pergalę.

VIDEO: Sigito Gaižausko ir kino kova Tailando Max Muay Thai turnyre

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius