Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nokdaunas IBA – iš ruso valdomo bokso pasaulio traukiasi pirmi europiečiai

Tarptautinei bokso asociacijai (IBA) – rimtas smūgis. Iš ruso Umaro Kremliovo, artimo kruviną karą Ukrainoje tęsiančiam Vladimirui Putinui, valdomos organizacijos traukiasi pirmi europiečiai – šveicarai.
Umaras Kremliovas ir Šveicarijos boksininkas Thabiso Dlamini
Umaras Kremliovas ir Šveicarijos boksininkas Thabiso Dlamini / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Boksas

„Šis nutarimas įsigalioja nedelsiant, bet vėliau jį patvirtins delegatų susirinkimas“, – pranešė Šveicarijos bokso federacija („SwissBoxing“).

„Tokio sprendimo priežastis – Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) nuosprendis nebeleisti IBA asociacijai rengti bokso varžybų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, įskaitant ir atrankos turnyrus. Taip pat – didžiuliai kaltinimai korupcija ir etikos pažeidimais“, – pridūrė „SwissBoxing“.

„Scanpix“/AP nuotr./Šveicarijos boksininkas Thabiso Dlamini Tokijo olimpiadoje
„Scanpix“/AP nuotr./Šveicarijos boksininkas Thabiso Dlamini Tokijo olimpiadoje

Šveicarijos boksininkai pranešė stosiantys į naująją organizaciją – „World Boxing“, kurios pagrindinis tikslas – išsaugoti boksą olimpinėje šeimoje.

Šveicarai tapo pirmaisiais europiečiais, žengusiais šį žingsnį, ir tik antraisiais visame pasaulyje po amerikiečių. Apie galimybę palikti IBA ir persikelti į „World Boxing“ šią savaitę prabilo ir Naujoji Zelandija.

Būtina pažymėti, kad sukilimas prieš skandalų lydimą IBA kilo jau senokai – „World Boxing“ įkurta dar balandžio pradžioje, bet IBA kol kas laikėsi grasinimais. Perbėgėlius buvo žadama izoliuoti nuo bokso pasaulio.

Tad nors „World Boxing“ valdyboje darbų ėmėsi tokių svarbių bokso šalių atstovai kaip Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Nyderlandų, Naujosios Zelandijos, Filipinų, Švedijos ir JAV, į naująją organizaciją iš pradžių oficialiai įstojo tik amerikiečiai.

Atsargiai į skilimą žiūrėjo ir lietuviai, kurie drąsiai, vieni pirmųjų pasaulyje pareiškė, kad į ringą su Rusijos ir Baltarusijos boksininkais nelips, minėtoms šalims agresorėms pradėjus karą Ukrainoje.

„Žinote, JAV bokso federacija yra gerokai turtingesnė ir gali rizikuoti. Dabar amerikiečiams buvo uždaryti visi keliai. IBA uždraudė visoms kitoms federacijoms priimti boksininkus iš JAV. Taip pat ir vykti į varžybas JAV. Dėl to visi kiti dabar žiūri, kuo viskas čia baigsis“, – prieš mėnesį interviu 15min teigė Lietuvos bokso galva Darius Šaluga.

Priminsime, kad Tarptautinei bokso asociacijai (IBA) jau trečius metus vadovauja rusas U.Kremliovas, gimtojoje šalyje apdovanotas ne vienu ordinu, įskaitant ir garbės raštą iš paties V.Putino rankų.

„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Umaras Kremliovas
„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Umaras Kremliovas

Turbūt nenuostabu, kad boksas buvo vienas pirmųjų, leidusių į savo varžybas sugrįžti šalių agresorių sportininkams. Dar pernai spalį savarankišką sprendimą priėmusi IBA netgi nelaukė naujųjų Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) rekomendacijų, o Rusijos ir Baltarusijos atletams į ringą leido kopti net ir su savo šalių simbolika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius