Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nuteistas E.Petrauskas: „Jei toks Lietuvoje teisingumas, tai kam nešu šiai šaliai medalius?“

Lapkričio 9 d. Alytaus apylinkės teismas garsų šalies boksininką Evaldą Petrauską pripažino kaltu sumušus neįgalų vyrą. Šiam lūžo žandikaulis. Sportininkas nežada susitaikyti su tokiu sprendimu – ruošia apeliacinį skundą. E.Petrauskas tikina nukentėjusįjį pirmą kartą išvydęs teismo salėje. Pasak boksininko, tai jo buvusios merginos Lauros, taip pat bandžiusios jį apkaltinti smurtu, afera.
Evaldas Petrauskas prieš Denysas Kaushanas
Evaldas Petrauskas prieš Denysą Kaushaną / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Lapkričio 9 d. paskelbtas nuosprendis baudžiamojoje byloje, kuriuo žinomas boksininkas E.Petrauskas pripažintas kaltu dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Bylos duomenimis, 2017 m. vasario 28 d. apie 21 val. Alytuje, prie Dailidės ežerėlio, išgertuvių metu kilus žodiniam konfliktui, E.Petrauskas pargriovė ant žemės nukentėjusįjį, tuomet rankomis ir kojomis sudavė jam ne mažiau kaip tris smūgius į galvą ir veidą. Nukentėjusiajam nustatytos kraujosruvos odoje ir poodyje – kaktoje ir dešinės akies vokuose, taip pat apatinio žandikaulio lūžimas.

Teismas nubaudė E.Petrauską laisvės apribojimu vieneriems metams, įpareigojant per visą bausmės laiką būti namuose nuo 23 val. iki 6 val.

Kaip anksčiau rašė „Alytaus naujienos“, nukentėjusysis turi negalią, o konfliktas kilo dėl nepasidalinimo narkotinių medžiagų likučiais.

Teismas nubaudė E.Petrauską laisvės apribojimu vieneriems metams, įpareigojant per visą bausmės laiką būti namuose nuo 23 val. iki 6 val., jeigu tai nesusiję su darbu. Per 6 mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo nuteistasis turės neatlygintinai išdirbti 100 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais, nusenusiais ar kitais žmonėmis, kuriems reikalinga pagalba.

Žinomas boksininkas taip pat įpareigotas atlyginti 1 200 eurų neturtinę ir 250 eurų turtinę žalą nukentėjusiajam.

„Žinoma, kad skųsiu šį teismo sprendimą. Aš tą vaikinuką pirmą kartą pamačiau pirmame teismo posėdyje. Nepažįstu. Ir iš buvusios draugės Lauros, kuri liudijo prieš mane teisme, niekad nesu girdėjęs, kad toks jis egzistuoja. Nebuvau tikrai tą dieną (2017 m. vasario 28 d. – aut. past.) Alytuje. Ar pamenu, kur buvau? Tikrai nepamenu, kur buvau būtent tą dieną, bet kad Vilniuje – tai tikrai. Tikėtina, kad tuo metu buvau Lietuvos olimpiniame sporto centre“, – 15min teigė boksininkas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Evaldas Petrauskas prieš pirmąją profesionalią bokso kovą karjeroje
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Evaldas Petrauskas prieš pirmąją profesionalią bokso kovą karjeroje

Kaltina buvusią draugę dėl sukto plano?

Pasak jo, teismui pakako dviejų liudininkų – sumušto vaikino ir E.Petrausko buvusios merginos Lauros, taip pat bandžiusios apkaltinti boksininką smurtu prieš ją, parodymų bei to, kad nukentėjusysis buvo kažkokio asmens sumuštas.

„Bet kad tai buvau aš, kur įrodyta? Šito aš nesuprantu. Absurdas kažkoks. Iš oro sužinau istoriją, kad buvau kažkada Alytuje ir sumušiau kažkokį pacaną, kurio akyse nesu matęs. Žiauru. Taip išeina, kad kiekvienas galim sukurti tokį planelį. Dabar mano žmona pasakys: „Štai, mane sumušė ten koks Sergejus Maslobojevas (žymus Lietuvos bušido kovotojas – aut. past.).“ Ją aš sumušiu. Tada abu nueisim į teismą ir sakysim: „Jis sumušė mano žmoną.“ Užteks tik mūsų žodžių ir daktaro išrašo? Jei toks Lietuvoje teisingumas, tai kam aš tuomet nešu šiai šaliai medalius?“ – stebėjosi E.Petrauskas, 2012 metais Londone iškovojęs olimpinį bronzos medalį.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Evaldo Petrausko akistata
AFP/„Scanpix“ nuotr./Evaldo Petrausko akistata

Iš oro sužinau istoriją, kad buvau kažkada Alytuje ir sumušiau kažkokį pacaną, kurio akyse nesu matęs. Žiauru.

E.Petrauskas tikina, kad už viso to slypi jo buvusi draugė Laura, su kuria draugavo tris mėnesius ir išsiskyrė pernai per Velykas. 15min aprašė istoriją, kaip šių metų vasarį mergina nusprendė apkaltinti boksininką ją sumušus. Netgi pateikė pranešimą prokuratūrai. Tačiau ikiteisminis tyrimas prieš mėnesį buvo nutrauktas.

Evaldo Petrausko nuotr./Ikiteisminiame tyrime prieš E.Petrauską pateikta vogta nuotrauka
Evaldo Petrausko nuotr./Ikiteisminiame tyrime prieš E.Petrauską pateikta vogta nuotrauka

„Nutraukė su ja bylą, nes paaiškėjo, kad tų kojų nuotrauka (sužalojimų įrodymai – mėlynės ant kojų – aut. past.) buvo paimta iš interneto. Juokas net ima. Nesurinko jokių įrodymų, grindžiančių mano kaltę. Galėjo skųsti, kad tyrimas nutrauktas, bet neskundė. Tik štai, pridirbo ji man su kita byla. Pamatė, kad su šita nepaeis, tai tą vargšiuką vaikiną įtikino žaisti iki galo. Kad aš jį sumušiau. O jau teismui pakako tik jų abiejų žodinių parodymų, kad tai mano darbas.

Ji man nedavė ramybės tik po to, kai pati filmavosi televizijos laidose, apkaltino mane smurtu prieš ją. Skambinėjo, rašinėjo. Vėliau kaip nutilo, taip nutilo. Tiesa, ilgai ta tyla netruko. Iki kol sužinojau, kad atnaujino tą bylą vaikinuko. Žiūriu, ir vėl Laura įsikišusi. Mačiau ją tik teisme. Du kartus. Nepasakė man nė žodžio. Davė parodymus ir išėjo. Ir tai, kol teismas prisikvietė ją liudyti. Buvo kažkur dingusi. Gal buvo apsigalvojusi dėl parodymų davimo, nežinau. Policija surado“, – savąją įvykių versiją pateikė boksininkas.

Sugadinta reputacija, bet laimingas

Pasak E.Petrausko, Laura iškvietė į teismą du liudininkus, kurie neva matė jį ir ją Alytuje tą lemtingą dieną. Tačiau atvykę į teismą abu vaikinai paliudijo priešingai: tvirtino, kad E.Petrausko tą dieną Alytuje nematę.

„Taigi jos liudininkai, kuriuos ji pati iškvietė, paneigė viską. Per šiuos metus išsiaiškinome, kad Lauros su tuo nukentėjusiuoju santykiai yra labai artimi. Gavau telefoninius įrašus, kuriuose jie bendrauja, tariasi tarpusavyje. Laura meiliai kalba su juo, – patikino boksininkas, atsisakęs dalyvauti šią savaitę Šilutėje vykstančiame Lietuvos bokso čempionate dėl šeštadienį Vilniuje vyksiančio bušido turnyro. – Čempionate nedalyvauju, nes tomis pačiomis dienomis vyks mano antra profesionali kova, nuo kurios daug kas priklauso. Pasirinkau dalyvauti ten, o ne čempionate, nes profuose galiu kilti aukščiau. Visgi dabar šeimos pagausėjimas bus (šių metų rugpjūtį Evaldas Vilniuje vedė savo išrinktąją Godą Sabastinavičiūtę, pora paskelbė, kad laukiasi vaikelio – aut. past.), tai reikia iš ko nors gyventi.“

Boksininkas patikino, kad jei galiausiai nebus išteisintas, liks labai nusivylęs Lietuvos teisėsaugos darbu.

Fotodiena.lt nuotr./Evaldas Petrauskas ir Goda Sabastinavičiūtė
Fotodiena.lt nuotr./Evaldas Petrauskas ir Goda Sabastinavičiūtė

„Bus be galo apmaudu, kad Lietuvoje žmogus gali būti apkaltintas tuo, ko nepadarė. Tuo labiau tokiais juokingais įrodymais. O tie du (buvusi draugė Laura ir nukentėjusysis byloje – aut. past.), tikiuosi, bus laimingesni, gavę tuos kelis tūkstančius eurų ir su nešvaria sąžine. O aš, kad ir būsiu su sugadinta reputacija, būsiu laimingas, nes turiu mylinčią šeimą. Žinau, kad esu daug nuopelnų savo šaliai atnešęs. Žinau ir tai, kad to, kuo mane kaltina, nepadariau“, – pabrėžė boksininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius