Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nuteistas Evaldas Petrauskas nedalyvaus Lietuvos čempionate

Trečiadienį Šilutėje prasideda Lietuvos bokso čempionatas. Jame dalyvauja 54 boksininkai ir 15 boksininkių. Moterys kovos 6 svorio kategorijose, vyrų varžybos vyks 8 svorio kategorijose.
Evaldas Petrauskas prieš Denysas Kaushanas
Evaldas Petrauskas prieš Denysas Kaushanas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.
Temos: 1 Boksas

„Prieš 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes Tarptautinė bokso federacija (AIBA) pakeitė vyrų svorio kategorijos. Jų sumažinta nuo dešimties iki aštuonių. Lietuvos čempionatas vyks pagal pasikeitusias taisykles, nes po šalies pirmenybių, jau pagal naujas svorio kategorijas bus formuojama Lietuvos rinktinė“, – sako Lietuvos bokso federacijos prezidentas Darius Šaluga.

Lietuvos čempionate kovos visi stipriausi šalies boksininkai, išskyrus Londono olimpinių žaidynių prizininką Evaldą Petrauską. Šią savaitę boksininkas išgirdo teismo nuosprendį dėl žmogaus sumušimo.

„Lietuvos čempionatas šiais metais boksininkams yra svarbiausios varžybos, nes čia kovojama ne tik dėl medalių, bet ir dėl vietos Lietuvos rinktinėje. Po čempionato suformuosime šalies rinktinę, kuri kitais metais dalyvaus Europos ir pasaulio čempionatuose bei pradės kovą dėl kelialapių į Tokijo olimpines žaidynes. Tikimės pratęsti tradiciją, nes po nepriklausomybės atkūrimo Lietuvos boksininkai dalyvavo visose vasaros olimpinėse žaidynėse“, – teigia Lietuvos rinktinės treneris Vidas Bružas.

Jau pirmą čempionato dieną laukia intriguojančios kovos sunkiausiose vyrų varžybų svorio kategorijose – iki 91 kg ir virš 91 kg. Trečiadienį Šilutėje kovos pasaulio ir Europos čempionatų dalyviai ir daugkartiniai šalies čempionai Tadas Tamašauskas ir Mantas Valavičius, kurie gina Lietuvos čempionų titulą.

Ketvirtadienį nuo 16 val. vyks ketvirtfinaliai, o penktadienį nuo 16 val. pusfinaliai. Lietuvos čempionato finalas šeštadienį prasidės 14 val.

Lietuvos bokso čempionato kovos vyksta Šilutės Vydūno gimnazijos sporto salėje (Atgimimo al. 3).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius