Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Plieninį“ britą į gilų nokautą pasiuntęs S.Maslobojevas: „Perdaviau linkėjimus iš Lietuvos“

Kai šeštadienio vakarą bušido turnyre į ringą apie vidurnaktį žengė Sergejus Maslobojevas ir 29-erių metų britas Fraseris Weightmanas, atrodė, kad įvyks dviejų kuvaldų susidūrimas. „Kai pamačiau jį rūbinėje... Lyg iš plieno sudėtas“, – 15min prisipažino lietuvis. Pergalės skonis visuomet saldus, o galingu nokautu įveikti tokį kietą riešutėlį – dvigubai saldžiau nei įprastai.
„Bushido & KOK“: Sergejus Maslobojevas (Lietuva) – Fraseris Weightmanas (Anglija)
„Bushido & KOK“: Sergejus Maslobojevas (Lietuva) – Fraseris Weightmanas (Anglija) / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

23.45 val. į ringą skambant „Prodigy“ muzikai žengė ryškiausia „Bushido & KOK“ vakaro žvaigždė – Sergejus Maslobojevas. Lietuvis savo išėjimu pagerbė prieš kelias savaites anapilin iškeliavusį Keithą Flintą. Ant marškinėlių, kuriuos vilkėjo Sergejus, galima buvo išvysti būtent šio atlikėjo veidą ir užrašą R.I.P. (liet. k. „Ilsėkis ramybėje“).

„Kai pamačiau jį svėrimuose, nes toje pačioje rūbinėje rengėmės, atrodė, kaip iš plieno jis. Kūnas tvirtas, „sausas“ toks. Ir patirtis nebloga, rekordas geras: 22 pergalės ir 3 pralaimėjimai. „Glory“ turnyre kovojęs. Daug pergalių nokautais. Tokį pasiųsti į nokautą – labai malonu, nemeluosiu“, – vėliau prisipažino sirgalių numylėtinis S.Maslobojevas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Britas Fraseris Weightmanas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Britas Fraseris Weightmanas

Akivaizdu, kad jis suprato varžovo pajėgumą ir į akliną puolimą nėjo. Pirmas raundas – tarsi žvalgybinis, kovotojai aktyvesni tapo antroje kovos dalyje.

Treneriui sakiau, kad jaučiuosi kaip sasiska.

„Tas laukimas kovos toks ilgas buvo. Prasitempi, pailsi, prasimėtai, tonusas pakyla, temperatūra pakyla, atvėsti. Vėl... Raumenys atsipalaidavę, minkšti, o tu tabaluojiesi. Sunkus startas buvo. Atsipalaidavęs, tonusą praradęs, treneriui sakiau, kad jaučiuosi kaip sasiska. Tuomet gavau pliauską ir viskas praėjo. Nebuvo stipri ta pliauska, praslydo.

Per pertraukėlę tarp raundų treneris priminė darbą, kurį turiu nuveikti, ir pradėjau dirbti. Suėmiau mintis ir antras raundas jau ėjo pagal planą. Turėjo jau ir pirmas toks būti. Nusiteikimas dovanojo pergalę. Kai nustojau stovėti, dvejoti. Pradėjau daryti tai, ką planavau daryti. Eiti į priekį ir smūgiuoti“, – kovą komentavo kovotojas.

Priešininkas, anot jo, stengėsi eiti tik į priekį, spausti tik viena kryptimi.

„Jam labai nepatogu, kai varžovas juda ar į šonus „išeina“. Išsitampo, išsiblaško ir tuo metu atsidaro langas ir per tą langą linkėjimus perdaviau iš Lietuvos“, – šyptelėjo S.Maslobojevas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Bushido & KOK“: Sergejus Maslobojevas (Lietuva) – Fraseris Weightmanas (Anglija)
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Bushido & KOK“: Sergejus Maslobojevas (Lietuva) – Fraseris Weightmanas (Anglija)

Antrojo raundo metu po vienos iš abipusiai atviros smūgių krušos S.Maslobojevui pavyko pasiųsti varžovą į nokdauną. Teisėjui leidus tęsti kovą, Kuvalda įgytu pranašumu pasinaudojo ir dar kartą puolė varžovą. Šįkart britas neatlaikė – tai buvo nokautas, po kurio varžovas ilgai nesigaudė, kur yra. Spėjęs trumpai pasidžiaugti savo akivaizdžia pergale, Lietuvos kovotojas pasielgė garbingai – pritūpė šalia F.Weightmano, norėdamas įsitikinti, ar šiam viskas gerai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Bushido & KOK“: Sergejus Maslobojevas (Lietuva) – Fraseris Weightmanas (Anglija)
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Bushido & KOK“: Sergejus Maslobojevas (Lietuva) – Fraseris Weightmanas (Anglija)

„Kaskart, kai pasiunti žmogų į nokautą, traumuoti tu tikrai nenori jo. Mes nelipame į ringą laužyti ir žaloti vienas kito. Tiesa, praleisti smūgį į galvą nėra taip skausminga, kaip į kepenis. Tai daug baisiau. Pasakiau po nokauto atsigaunančiam varžovui, kad jaučiuosi negerai dėl šito. Pasakiau jam, kad „tikiuosi, nelaikai pykčio“, bet jis nelabai ką suprato. Sako: „Kas man nutiko?“ Toks sportas. Manau, kad tikrai ateityje dar susimatysim, – pokalbio su priešininku detales atskleidė S.Maslobojevas.

Lietuvis padovanojo varžovui marškinėlius su a.a. K.Flinto veidu. Tuos pačius, su kuriais žengė į ringą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Bushido & KOK“: Sergejus Maslobojevas (Lietuva) – Fraseris Weightmanas (Anglija)
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Bushido & KOK“: Sergejus Maslobojevas (Lietuva) – Fraseris Weightmanas (Anglija)

„Gerbiu Didžiąją Britaniją, tad padovanojau jam savo marškinėlius su legendiniu britų atlikėju Keithu Flintu iš „Prodigy“. Jis buvo grupės veidas. Po devyniasdešimtųjų metų, kai jis iškilo, „Prodigy“ šoko į viršų – buvo bumas. Jaunystėje Keithas buvo mūsų didvyris. Pamenu tas dienas, kai su kalke trynėmės plaukus. Bandėme jį atkartoti diskotekose. Jis buvo mums kažkas vau. Žmogus, kuris parodė, kaip drąsiai galima išreikšti save. Nebijoti kritikos. Ir visa „Prodigy“ grupė tą daro“, – prisipažino S.Maslobojevas.

Paklaustas, ar nemano, kad reikėjo stabdyti kovą iškart, kai britas buvo pasiųstas į nokdauną, kovotojas atsakė, kad tokiais momentais publika lieka nepatenkinta.

Noriu parodyti, kad tokioje mažoje šalyje, kaip Lietuva, yra tokių kovotojų, dvasingų žmonių.

„Dažniausiai būna taip, kad jeigu sustabdo tokiais momentais, publika lieka nepatenkinta. Lieka klaustukų. Man geriau, kai sustabdo ne dėl to, kad aš laimiu ar pralaimiu. Dėl sveikatos žmogaus. Beje, varžovas norėjo tęsti. Nori, tai nori – prašom“, – mostelėjęs ranka dar vieno gerbėjo, reikalaujančio dėmesio, pusėn, paaiškino Kuvalda.

Jis prisipažino, kad, ruošiantis šiai kovai, psichologinis pasiruošimas buvo nuėjęs į antrą planą – visokių buitinių reikalų iškilo. Sunkiai sekėsi per užsiėmimus išreikšti emocijas, net nesuprato, kodėl.

„Visą laiką, kai išsirėkiu, išsišaukiu, būnu užsivedęs. O dabar ašaros bėga, nesuprantu, kas vyksta. Turbūt prisikaupė visko. Neišsivalęs organizmas. Matot, kaip būna, kai žmogus alkoholio nevartoja, – nusijuokė S.Maslobojevas. – Pagaliau viskas baigėsi. Išties, ši kova buvo sudėtingesnė.“

Balandžio pabaigoje S.Maslobojevas žada kovoti MMA dvikovoje. Kovotojo akys vis dažniau krypsta JAV link.

„Po šimts pypkių! Mes kovosime MMA! – emocingai, tarsi užvesdamas ir pats save, ateities planus išreiškė S.Maslobojevas. – Aš noriu pasauliui pranešti apie save. Po šitų turnyrų jau jis apie mane žino, bet nenoriu sustoti, noriu eiti toliau. Kaip ir sakiau prieš daugelį metų, noriu parodyti, kad tokioje mažoje šalyje, kaip Lietuva, yra tokių kovotojų, dvasingų žmonių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius