Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rožė Namajunas pasirengusi kovai dėl titulo: kaip jos šansus vertina specialistai?

Rožė Namajunas naktį į sekmadienį susikaus dėl titulo prieš galingą Kinijos atstovę Zhang Weili, tačiau ekspertai JAV lietuvės šansus vertina atsargiai.
Rose Namajunas
Rožė Namajunas / „Twitter“ nuotr.

Svorio kategorijoje nuo 48 iki 52 kg sportininkės susikaus dėl čempionės titulo ir R.Namajunas teks itin sunki užduotis, mat kinė yra pralaimėjusi tik vieną kovą iš 22 savo karjeroje.

Paskutinį kartą į ringą Z.Weili lipo 2020-ųjų kovą.

28-rių Rožė, laimėjusi 9 kovas ir 4 kartus patyrusi pralaimėjimus, paskutinėje kovoje 2020-ųjų liepą nugalėjo Jessicą Andrade.

Tad kuri sportininkė yra laikoma tarpusavio kovos favorite? Į tai atsakė ESPN ekspertai, pateikę savo spėjimus.

Mike'as brownas (buvęs garsus MMA kovotojas)

Manau, kad Weili laimės, tačiau Rožė turi daug galingų ginklų. Rožė turi daug jėgos tokiam svoriui, ilgas galūnes. Atrodo, kad ji su laiku tobulėja, tad kyla klausimas: kokią Rožę pamatysime? Ką ji patobulino? Weili yra nenuspėjama, stipri psichologiškai ir darys spaudimą varžovei.

Manau, kad kova daugiausiai vyks stovėsenoje, Rožė bandys nugriauti varžovę, jai nepavyks. Jei Rožė jausis nekomfortiškai ir turės problemų su kojomis, matyčiau „viskas arba nieko“ bandymą griauti kinę ir tada Weili turėtų atsidurti geresnėje pozicijoje. Tačiau jei Rožė naudosis savo geru kojų darbu ir ilgiu, gali nemažai pasiekti ir stovėdama. Jei ne, matyčiau jos keletą nesėkmingų smūgių ir kovą parteryje, praradus poziciją.

„Scanpix“ nuotr./Zhang Weili
„Scanpix“ nuotr./Zhang Weili

Žvelgiant į Weili karjeros pradžią, ji stengdavosi naudoti Muay Thai stilių, o taip visa jėga nukreipiama ant galinės kojos, taip suduodama daug smūgių, daug smūgių dešine koja. O tuomet ji pasikeitė ir daugiau juda, nėra tokia tiesmukiška. Tai padarė ją daug pavojingesnę, ji tapo daug geresne kovotoja.

Oho, tai bus gera kova. Rožė jau parodė, kad gali labai aštriai smūgiuoti, žmogau

Danas Hardy (UFC kovotojas)

Rožei reikės stengtis išlaikyti atstumą, ką ji gerai darė savo paskutinėje kovoje prieš Andrade. Ką mačiau iš Weili, tai kad ji gali kautis labai įvairiai. Vis tik galvoju, jog Rožė turi daugiau įgūžių, kai kova nusikelia ant grindinio. Jos klubų miklumas, gebėjimas atsakyti bus labai naudingi. Spyriai į galvą užbaigiant kombinacijas taip pat labai padės kovoje su Weili.

Manau, kad Weili žengs į ringą su psichologiniu pranašumu, nes ji gina čempionės diržą. Tikiuosi pamatyti keletą puikių raundų prieš Rožę, o tada gali laukti atoslūgis. Turint omenyje Weili pranašumus, formą ir imtynių įgūdžius, manau, kad ji laimės teisėjų sprendimu.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rose Namajūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rose Namajūnas

Sayifas Saudas (MMA treneris)

Oho, tai bus gera kova. Rožė jau parodė, kad gali labai aštriai smūgiuoti, žmogau. Net tada, kai pralaimėjo Andradei 2019-siais, Rožė tiesiog lupo varžovę. Ji ją skaudžiai mušė.

Kai Rožė nusistato savo atstumą smūgiams, ji yra kažkas tokio. Ji išlaukia savo šansų, laiko distanciją, tada su ja labai sunku tvarkytis. Ji tai gali padaryti ir prieš Weili. Rožė tikrai gali nustebinti žmones šioje kovoje. Bus labai įdomu pamatyti, nes Weili atrodo kaip graži, fiziška kovotoja, gal ji kiek įmaišys kovos parteryje. Bus įdomu pamatyti jos požiūrį į kovą.

Tai itin apylygė kova. Manau, kad Rožė bus neįtikėtinai gerai pasiruošusi. Imtynės bus X faktorius. Ar gali Weili išlaikyti savo pranašumą ten? Juk Weili labai gera ant grindinio. Ji tikrai išstudijuos Rožės kovas prieš Andrade ir kažką iš to pasiims. Neabejoju, kad ši kova baigsis labai intriguojančiai.

Ar gali Rožė išlaikyti distancijos kontrolę? Ar gali Weili priartėti, įmaišyti kovos parteryje ir perlaužti varžovę paskutiniuose raunduose? Suteikčiau Weili didesnes galimybes, bet tai mano laukiamiausia kova.

Angela Hill (UFC kovotoja)

Nors daug žmonių Rožę nurašo, aš manau, kad tai bus ypatingas testas Weili.

Galvoju, kad akivaizdus Rožės kovos planas yra miksuoti kovą ant grindinio ir ieškoti galimybių imantis, kad pavyktų laimėti kažkiek taškų, nes kova stovėsenoje turėtų būti labai lygi. Man atrodo, kad labai sunku pasakyti, kas laimės šią kovą, panašiai kaip Weili kovoje prieš Joanną.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rose Namajūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rose Namajūnas

Šioje akistatoje yra daugybė klausimų. Jei kova nusikels ant žemės, ar Weili galės apginti savo bandymus atakuoti? Ar ji sugebės likti priekyje? Žinau, kad jos perėjimas į ataką imantis yra puikus, tačiau net ir kai esi elitinė imtynininkė, čia viskas atrodo apylygiai. Stovėsenoje, kaip Rožė yra pasakiusi, Weili-Joanna kovoje jos leido viena kitai smūgiuoti. Ir tai tiesa. Nė viena iš jų tada nejudino galvos, nenaudojo daug kojų darbo, kad išvengtų smūgių. Jos žaidė duok-sugerk žaidimą, dėl to ta kova ir atrodė tokia įspūdinga.

Rožė bandys daugiau smūgių išvengti. Ji judės, išsisukinės ir rinksis gerus smūgius. Sunku pasirinkti laimėtoją šioje kovoje, nes yra labai daug klausimų. Matau galimybę Weili varžovę tiesiog sutrinti. Jei tai bus penkių raundų kova, tuomet toks scenarijus realus. Sakyčiau, kad po penkių raundų Weili laimės teisėjų sprendimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius