Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 16 /16:53

S.Gaižauskas Lietuvai pasiuntė dovaną iš Tailando – revanšinėje kovoje tailandietis pasruvo krauju

Vasario 16-ąją kovotojas Sigitas Gaižauskas stojo į dar vieną nuožmią dvikovą Tailando ringe. Šįkart lietuvio laukė revanšo mūšis, – prieš šios dienos varžovą jam teko kautis ir, deja, pralaimėti, dar pernai metų spalį. Tiesa, už gražų šou nugalėtam lietuviui tąkart skirta premija. Šįkart viskas susiklostė kitaip. Dvikovai pasibaigus tailandiečio skruostu sruveno kraujas, o Sigitas šventė pergalę.
Sigito Gaižausko kova Tailande
Sigito Gaižausko kova Tailande / „Max Muay Thai“ organizatorių nuotr.

„Tai vienas iš nepatogiausių varžovų, prieš kokį yra tekę kovoti. Aš pats nemėgstu antrą kartą stoti į kovą prieš tą patį asmenį, bet turnyro organizatoriai to pageidavo. Jiems, matyt, patiko ankstesnis mūsų susirėmimas“, – prieš kovą 15min teigė S.Gaižauskas.

Anot jo, priešininkas Kaitnavy pasižymi išskirtiniu stiliumi: keičia stovėseną, yra judrus ir greitas, nenuspėjamas.

„Praėjusį kartą kai kovojome, tai aš visą kovą „ėjau į priekį“ ir galvojau, kad jam baigsis kvapas, bet taip nenutiko. Šįkart pasistengsiu techniškiau kovoti“, – 15min dvikovos išvakarėse prisipažino S.Gaižauskas, pažadėjęs Vasario 16-osios proga Lietuvai padovanoti išskirtinę dovaną – pergalę, atskriejusią iš tolimojo Tailando.

S.Gaižausko asmeninio albumo nuotr./S.Gaižauskas su varžovu po svėrimų
S.Gaižausko asmeninio albumo nuotr./S.Gaižauskas su varžovu po svėrimų

22-ejų metų varžovo sąskaitoje – 60 pergalių, 0 lygiųjų ir 13 pralaimėjimų. S.Gaižauskas yra iškovojęs 54 pergales, 3 kartus patyręs lygiąsias ir 16 kartų pralaimėjęs.

Vasario 16-osios kovą abu kovotojai pradėjo taip atsargiai, kad teisėjas net įsikišo ir paragino juos kautis aktyviau. S.Gaižauskas stengėsi nekartoti ankstesnių klaidų ir neatakuoti iš anksto. Pirmojo raundo metu tailandietis atliko keletą smūgių koja į korpusą.

Antrasis raundas prasidėjo daug aktyviau. Tailandietis provokavo čaižiais kojų smūgiais, į ką Sigitas atsakė bandymais nokautuoti priešininką alkūnėmis ir rankų smūgiais. Keletą kartų vietinis kovotojas buvo įspėtas teisėjo dėl to, kad per daug traukėsi nuo lietuvio.

Trečiojo raundo metu Tailando kovotojas praleido stiprų smūgį į veidą, jo skuostas ėmė kraujuoti. Ir nors tailandietis bandė rodyti, kad viskas gerai, jis atsipalaidavęs, Sigitas toliau agresyviai atakavo. Lietuviui nokauto pasiekti nepavyko, tačiau teisėjai, susumavę taškus, būtent jį paskelbė nugalėtoju. Revanšas pavyko ir jo skonis itin saldus. Prakirstas antakis vasarį – už prakirstą antakį spalį.

Kokia graži dovana Lietuvai!

VIDEO: Sigito Gaižausko pergalinga kova prieš Kaitnavy

„Revanšinė kova, kurią laimėjau vienbalsiu teisėjų sprendimu. Tikrai esu laimingas, nes Lietuvai Vasario 16-oji – labai svarbi diena, ir man ši pergalė labai svarbi, nes prieš tris mėnesius pralaimėjau šiam varžovui – jis prakirto man skruostą. Dabar aš jam prakirtau. Tai kaip atsilyginau“, – laimingas po kovos kalbėjo Lietuvos kovotojas.

15min jis pripažino, nesivėlęs šį kartą aklai į kovą, kovojęs „su protu“, todėl ir pavyko pasiekti pergalę.

Priėjęs po dvikovos, priešininkas Sigitui pripažino: „Tu labai stiprus“. Susiūti prakirstą tailandiečio skruostikaulį prireikė 8 siūlių.

Sigito Gaižausko asmeninio albumo nuotr./S.Gaižauskas su varžovu po pergale pasibaigusios dvikovos
Sigito Gaižausko asmeninio albumo nuotr./S.Gaižauskas su varžovu po pergale pasibaigusios dvikovos

Pirmasis susitikimas ir baigėsi siūlėmis paakyje

Praėjusių metų spalį vykusi dvikova pasibaigė kiek sunkesnio kairiarankio tailandiečio pergale taškais. Lietuvos kovotojas pasidavė priešininko provokacijoms, dėl kurio kiek baiminosi dar prieš lipdamas į ringą. Tiesa, nors ir pralaimėjęs, Sigitas turnyro organizatorių buvo apdovanotas pinigine premija. Tuomet po dvikovos lietuviui teko kreiptis į medikus – siūtas paakys, o štai varžovas skundėsi virš ausies užtaisytu didžiuliu guzu.

S.Gaižausko asmeninio albumo nuotr./Po kovos Tailande S.Gaižauskui prireikė siūti paakį
S.Gaižausko asmeninio albumo nuotr./Po kovos Tailande S.Gaižauskui prireikė siūti paakį

Vėliau, praėjusių metų lapkritį, sekė įspūdinga pergalė nokautu, o štai pastarąją dvikovą, kuri vyko didžiųjų žiemos švenčių metu, S.Gaižauskas pralaimėjo. Tiesa, tąkart jis prisipažino pirmą kartą karjeroje suabejojęs teisėjų sprendimu. Kova išties buvo verta bent lygiųjų, o priešininkui po jų teko atsiduoti į gydytojų rankas – kraujuojantį tailandiečio veidą papuošė net 17 siūlių.

Kovoti ištisus metus kas mėnesį, be jokių atostogų organizmui – nemenkas iššūkis. Tą pripažino ir pats 34-erių metų kovotojas. Tačiau sustoti jis nežada.

Stipri kovotojo valia

Iki šiol Sigitas Tailando, Vietnamo bei Kinijos ringuose yra pasiekęs 16 pergalių, 2 lygiąsias ir 7 kartus rijo karčią pralaimėjimo piliulę. Didžiausias lietuvio pasiekimas – sidabrinis pasaulio čempiono diržas, juosmenį Tailande papuošęs prieš trejus metus.

15min primena, kad 2017 metų birželio 18 dieną Patajoje vykusioje „Max Muay thai“ turnyro pagrindinėje vakaro dvikovoje S.Gaižauskui buvo sutrupintas apatinis žandikaulis. Teisėjai nebeleido jam tęsti kovos, tad po keturių iš eilės pergalių, lietuvis buvo priverstas pripažinti varžovo pranašumą.

Sigito Gaižausko nuotr./Sigitui Gaižauskui mėnesį teks valgyti per šiaudelį
Sigito Gaižausko nuotr./Sigitui Gaižauskui mėnesį teks valgyti per šiaudelį

Negana to, Sigitas jau kitą dieną leidosi į kelią – grįžo į Lietuvą, kur jo laukė ilgas ir skausmingas, ypač morališkai, gijimo procesas. Jei pradžioje kovotojas dar optimistiškai tikėjosi į ringą sugrįšiąs po keleto mėnesių, atsistoti vėl ant kojų, kurį laiką valgius tik per šiaudelį, prireikė beveik metų. Tai nebuvo pirmasis lietuvio patirtas žandikaulio lūžis.

O štai praėjusių metų gegužės 19 dieną tolimojoje Azijos šalyje lietuvis patyrė itin skaudų nokautą. Tokį, kokį seniai beturėjo. „Muay Thai Super Champ“ turnyre Bankoke jis pralaimėjo kur kas labiau patyrusiam tailandiečiui, kuris, rodos, net nespėjo gerai apšilti. „Atsiprašau, ką nuvyliau“, – atgavęs sąmonę tuomet atsiprašinėjo S.Gaižauskas. Dvikovinio sporto bendruomenė siūlė lietuviui nekovoti bent pusmetį, netgi baigti karjerą, tačiau sportininkas tokių minčių net neturėjo.

Pademonstravęs didžiulę valią, pernai rugsėjo 1 dieną į ringą jis sugrįžo pergalingai – ant menčių paguldė stiprų tailandietį. Šiam prireikė siūti prakirstą antakį. Lapkritį, kaip minėta, nokautu įveiktas dar vienas varžovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius