Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 08 19 /19:00

Stebuklinga alkūnė: įniršio kupinas S.Gaižauskas nokautu patiesė dar vieną tailandietį

Po itin sudėtingos žandikaulio traumos į Tailandą grįžęs 33-ejų metų Sigitas Gaižauskas savo, kaip kovotojo, kelią vėl ėmė grįsti neįtikėtinomis pergalėmis. Liepos 8 d. įveikęs net 121 triumfo akimirką savo sąskaitoje turintį legendinį varžovą, rugpjūčio 19 d. ant menčių paguldė dar vieną tailandietį. Pagrindinė vakaro dvikova baigėsi įpusėjus antrajam raundui. Lietuvis pasiekė įspūdingą nokautą.
Sigitas Gaižauskas švenčia dar vieną pergalę Tailande
Sigitas Gaižauskas švenčia dar vieną pergalę Tailande / Sigito Gaižausko asmeninio albumo nuotr.

Po pastarosios dvikovos liepos mėnesį, kuri baigėsi lietuvio pergale, Sigitas turėjo gydytis keletą lūžių. Tai, kad lūžo nosis, suprato tik po trijų dienų – prasidėjo pavėluoti skausmai. Vėliau nustatytas ir šonkaulio skilimas.

„Grįžęs į Tailandą sutikau keletą trenerių. Jie teigė matę mano sugrįžimo kovą liepos mėnesį. Tikino, kad po žiaurios žandikaulio traumos grįžau stipresnis nei buvau. Daug kas tikėjosi, kad patyręs tai, ką patyriau pernai, bijosiu kovoti, bet įsitikino, kad tai paveikė mane priešingai“, – teigė S.Gaižauskas.

15min nuotr./ Sigitas Gaižauskas švenčia pergalę
15min nuotr./ Sigitas Gaižauskas švenčia pergalę

Savo stiprybę jis toliau demonstravo ir rugpjūčio 19 dieną. Kad lietuvis – kietas riešutėlis bet kuriam vietiniam kovotojui, įrodo vien jau tai, jog jo pasirodymas paskelbtas pagrindine „Max Muay Thai“ vakaro dvikova.

„Geras, kairiarankis, rankos stiprios ir kaire koja smūgiuoja gerai. Universalus kovotojas, turėjęs daugiau nei 100 dvikovų. Bus ką veikti, vėl reikės bandyti spausti jį, nes kitaip gali taškais laimėti“, – tokiais žodžiais prieš lipdamas į ringą savo varžovą apibūdino bene geriausias Lietuvos Muaythai kovotojas S.Gaižauskas.

Sigito Gaižausko asmeninio albumo nuotr./Sigitas Gaižauskas švenčia dar vieną pergalę Tailande
Sigito Gaižausko asmeninio albumo nuotr./Sigitas Gaižauskas švenčia dar vieną pergalę Tailande

Į ringą žengė du identiškai sudėti kovotojai: tiek savo svoriu, tiek ūgiu. Tiesa, Sigito varžovas – labiau patyręs. Jo sąskaitoje – 72 pergalės, lietuvio – 48. Tiesa ir tai, kad tailandietis dvigubai daugiau kartų jautė pralaimėjimo kartėlį – 27 prieš 13.

Pirmojo raundo metu abu kovotojai išbandė alkūnių aštrumą, tačiau smūgiai savo tikslo nepasiekė. Tailandietis atliko aukštą smūgį koja į Sigito galvą. Dvikovos komentatoriai tikino, kad vien iš kovotojo išvaizdos galima drąsiai teigti, kad Sigitas „grįžo į žaidimą“ – lietuvis spaudė savo varžovą. Jis buvo nusiteikęs laimėti. Nuaidėjus gongui, tailandietis, manydamas, kad pasirodė geriau, iškėlė rankas į viršų. Tačiau ne visuomet gera pradžia – pusė darbo.

Sigito Gaižausko asmeninio albumo nuotr./Sigitas Gaižauskas švenčia dar vieną pergalę Tailande
Sigito Gaižausko asmeninio albumo nuotr./Sigitas Gaižauskas švenčia dar vieną pergalę Tailande

Įpusėjus antrajam raundui Tailando kovotojui jau teko nuo veido valytis kraują. Sigitas tiesiog įniršo ir puolė čaižyti varžovą smūgiais alkūnėmis. Vienas, itin klastingas ir atliktas į akį alkūne iš apačios, buvo toks stiprus, kad po jo lietuviui teprireikė stumtelėti priešininką kiek krūtine, ir šis krito ant ringo grindų. „Skraidančios alkūnės“, – tai, ką ką tik regėjo ringe, apibūdino dvikovos komentatoriai. Kova baigta. Iškėlęs rankas į viršų Sigitas ėmė siausti po ringą. Tikėtina, kad be lūžio sunkiai erdvėje besigaudęs tailandietis iš ringo neišlipo.

„Būna, taip pavėluotai „išsijungia“. Pastaruoju metu kovose kažkaip užsivedu labai. Patinka pakvaišusi kova, kai žmonės rėkia kaip išprotėję“, – tai, kas įvyko ringe, po kovos apibūdino dar vieną įspūdingą pergalę šventęs S.Gaižauskas.

Tai buvo pirmasis vakaro nokautas.

Jis negalėjo atsakyti, ar priešininkas patyrė kokį lūžį – pats paniro į pergalės euforiją.

Visas rugpjūčio 19 dienos „Max Muay Thai“ turnyro dvikovas stebėkite šiame įraše. S.Gaižausko kova – priešpaskutinė:

Iki šiol Sigitas Tailando, Vietnamo bei Kinijos ringuose yra pasiekęs 15 pergalių, 2 lygiąsias ir tik 4 kartus rijo karčią pralaimėjimo piliulę. Didžiausias lietuvio pasiekimas – sidabrinis pasaulio čempiono diržas, juosmenį Tailande papuošęs prieš dvejus metus.

15min primena, kad 2017 metų birželio 18 dieną Patajoje vykusioje „Max Muay thai“ turnyro pagrindinėje vakaro dvikovoje S.Gaižauskui buvo sutrupintas apatinis žandikaulis. Teisėjai nebeleido jam tęsti kovos, tad po keturių iš eilės pergalių, lietuvis buvo priverstas pripažinti varžovo pranašumą.

Sigito Gaižausko nuotr./Sigitui Gaižauskui mėnesį teks valgyti per šiaudelį
Sigito Gaižausko nuotr./Sigitui Gaižauskui mėnesį teks valgyti per šiaudelį

Negana to, Sigitas jau kitą dieną leidosi į kelią – grįžo į Lietuvą, kur jo laukė ilgas ir skausmingas, ypač morališkai, gijimo procesas. Jei pradžioje kovotojas dar optimistiškai tikėjosi į ringą sugrįšiąs po keleto mėnesių, atsistoti vėl ant kojų, kurį laiką valgius tik per šiaudelį, prireikė beveik metų. Tai nebuvo pirmasis lietuvio patirtas žandikaulio lūžis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius