-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytuje pasirašyta sutartis dėl Europos sportinio ėjimo taurės organizavimo

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) prezidentas Eimantas Skrabulis ir Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius paspaudė rankas – Alytus oficialiai tapo 2019-ųjų Europos sportinio ėjimo taurės varžybų sostine. Antradienį LLAF vadovas bei V.Grigaravičius pasirašė sutartį, patvirtinančią, kad pajėgiausi Senojo žemyno ėjikai kitąmet grumsis būtent šiame Dzūkijos mieste.
Vytautas Grigaravičius ir Eimantas Skrabulis
Vytautas Grigaravičius ir Eimantas Skrabulis / LLAF nuotr.

„Tai – istorinis įvykis bei labai rimtas iššūkis Alytaus miesto savivaldybei, Alytaus visuomenei ir sporto gerbėjams. Tikiuosi, kad tą iššūkį susitelkę priimsime ir varžybos praeis sklandžiai“, – vylėsi V.Grigaravičius, sutikęs tapti ir renginio organizacinio komiteto vadovu.

Teisę organizuoti prestižines sportinio ėjimo taurės varžybas Europos lengvosios atletikos asociacija (EA) Alytui suteikė praėjusiais metais. Į šias varžybas paprastai susirenka per 300 dalyvių ir komandos narių iš maždaug 30-ies žemyno valstybių.

Viena pagrindiniu priežasčių, kodėl EA šeimininku pasirinko Alytų buvo ta, kad šiame mieste jau 43 kartus vyko sportinio ėjimo festivalis, pastaraisiais metais turintis aukštą lygį „PermitMeeting“ statusą.

„Šiandien tikrai džiugi diena mums kaip federacijai, kadangi formalizavome sutartį ir oficialiai startuojame labai svarbaus renginio Lietuvoje link, – sakė LLAF prezidentas E.Skrabulis. – Labai džiaugiamės, kad šios varžybos atkeliaus į gražų Lietuvos kampelį – Dzūkiją, jos sostinę. Jos atkeliaus ne šiaip sau – sportinio ėjimo tradicijos čia yra ilgai puoselėjamos, dėka miesto bendruomenės, sportininkų, trenerių bei ėjikų vado Kastyčio Pavilonio.“

LLAF vadovas teigė, kad namų „sienos“ aukštų rezultatų turėtų padėti siekti ir Lietuvos sportininkams. Tam pagrįstų vilčių yra: praėjusiais metais Europos taurės varžybose mūsų šalies moterų komanda, kurioje buvo ir alytiškė Brigita Virbalytė-Dimšienė, iškovojo bronzos medalius komandų įskaitoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius