-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Gudžius sugrįžo į Lietuvą: oro uoste čempionas pasitiktas su orkestru

Po 12 metų pertraukos Lietuvai pasaulio čempionato auksą rugpjūčio 5-ąją Londone padovanojęs 26-erių metų Andrius Gudžius vėlyvą pirmadienio vakarą sugrįžo į Lietuvą. Prieš pat vidurnaktį Kauno oro uoste jį pasitiko ne tik minia artimųjų bei pažįstamų, bet ir Karinių oro pajėgų orkestras.
Andriaus Gudžiaus sutikimas Kauno oro uoste
Andriaus Gudžiaus sutikimas Kauno oro uoste / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Neilgai trukus čempiono, jo trenerio Vaclovo Kidyko bei kineziterapeuto Sauliaus Paliūnio kaklus papuošė ąžuolo vainikai. Visi trys į atvykimo salę jie žengė kaip vienas – susikabinę per pečius.

Žmonės skandavo „ačiū, ačiū“. Kažkas siūlė Andrių į viršų pakelti visus 69 kartus – būtent tiek, kiek metrų Londone skriejo ir jo mestas diskas. Iš daugelio lūpų skambėjo linkėjimas, jog tai būti tik karjeros pradžia. Ne vienas iš artimųjų norėjo pasimatuoti medalį.

Pasveikinti geriausio pasaulyje disko metiko atskubėjo ir Kauno miesto bei rajono valdžios atstovai, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Padauguvos, kurioje Andrius užaugo, bendruomenės pirmininkė Rūta Rudžianskaitė-Kvaraciejienė.

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Rūta Rudžianskaitė-Kvaraciejienė
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Rūta Rudžianskaitė-Kvaraciejienė

„Andrius yra įrodymas to, kad nebūtina gimti Vilniuje ar Kaune, jog turėtum didžiules galimybes. Visi 319 Padauguvos gyventojų pažįsta jį, žino jo tikslus. Visad žinojom. Saviems visuomet linkime paties geriausio. Pasodinsim gal kokį medelį kraštiečio garbei“, – 15min tikino R.Rudžianskaitė-Kvaraciejienė.

Anot jos, Gudžių šeima – paprasti, geranoriški, šviesūs bei aukštas vertybes puoselėjantys žmonės. Padauguvos bendruomenės pirmininkė prisiminė, kaip bendruomenės nariai pyko, jog negalėjo televizoriaus ekrane stebėti Andriaus patekimo į finalą – tuo metu transliuotas Usaino Bolto sprintas.

Bendruomenės pirmininkė pasidžiaugė, jog dar 2014 m. Padauguvos krepšinio aikštelės atidarymo šventėje dalyvavęs Andrius tarsi nebyliai simbolizavo: Lietuvoje yra ir kitų sporto šakų, ne tik krepšinis.

„Esu pavargęs po kelionės. Bet labai nustebino visa minia, kuri atvyko manęs palaikyti. Ten buvau vienas, o čia tiek daug savų. Tai labai paglostė savimeilę. Esu be galo laimingas sugrįžęs į Lietuvą. Prieš išvykdami nieko neplanavome. Mažus tikslus kėlėme ir ten būdami. Norėjome įrodyti viską darbais, o ne kalbomis. Tyliai“, – kalbėjo trečias jauniausias pasaulio čempionas disko metimo istorijoje.

Pasiteiravus, kaip vertina šį naują titulą – trečio jauniausio pasaulio čempiono disko metimo istorijoje – sportininkas pripažino apie tai sužinojęs tik iš žiniasklaidos: „Nesureikšminu to. Specialiai to nesiekiau. Tiesiog dirbau savo darbą. Viskas pavyko. Bus papildomas bonusiukas prie rezultato. Kai po laimėjimo daug kartų atsakinėjau į klausimą, kaip jaučiuosi, tas džiaugsmas jau buvo ėmęs blėsti, tačiau kai grįžau į Lietuvą ir sulaukiau tokio pasitikimo, geros emocijos, jaučiu, vėl grįžta. Taip, aš tikrai laimingas.“

Paklaustas, ką pirmiausia padarys sugrįžęs, kaip paminės pergalę Lietuvoje, A.Gudžius ėmė kalbėti apie savo žmoną ir vaikus, kurių yra labai išsiilgęs: „Labai pasiilgau šeimos. Noriu ją apkabinti. Pailsėti. Atrodo, pats metimas trunka tik keletą sekundžių, bet emociškai tave išsekina. Vis dėlto pastarąsias kelias naktis jau miegojau gerai. Ryt atiduosiu dar duoklę visuomenei, o po to grįšiu į treniruočių režimą.“

VIDEO: Andriaus Gudžiaus sutikimas

Sportininkas 15min patikino, jog ir laimėjus aukso medalį mintys apie tai, kas galėjo būti padaryta geriau, nedavė ramybės. Ypač iš vėžių mušė gauta kojos trauma.

„Jei dabar reiktų pakartoti šį pasiekimą, nepakartočiau. Bet viskas bus gerai. Kineziterapeutas atliks savo darbą“, – kokia rimta yra trauma, atskleidė Andrius.

Manoma, jog lengvąją atletiką iš snaudulio prikėlęs A.Gudžius taps nauju šalies sporto dešimtmečio veidu. Tai, jog šis pasiekimas – tik pradžia, įsitikinęs ir Virgilijus Alekna. Jis palinkėjo jo pėdomis sekančiam sportininkui pasikėsinti ir į šalies rekordą (73,88 m), kuris nuo 2000 metų priklauso dabartiniam Seimo nariui.

Pasaulio lengvosios atletikos čempionate A.Gudžius diską nusviedė 69,21 m. Tai asmeninis disko metiko rekordas. Pasak sportininko trenerio Vaclovo Kidyko, Kauno Ąžuolyne Andrius yra viršijęs ir 70 metrų ribą.

VIDEO: Disko metikas Andrius Gudžius nustebino pasaulį savo pasiekimu

Auksą ir sidabrą Londone skyrė vos du centimetrai. Sidabrą iškovojo favoritu laikytas švedas Danielis Stahlis (69,19). Tokios įtemptos ir artimos kovos pasaulio čempionato disko metimo finale istorijoje dar nėra buvę. Bronzą iškovojo amerikietis Masonas Finley (68,03).

„Gal švedui kiek ir apmaudu, kad nusileido man dviem centimetrais. Tačiau apkalbėjome, jog būtų pasakiškas scenarijus vėl užlipti mums visiems trims ant pakylos. Nesvarbu, kuriame čempionate“, – pasiteiravus, ką sidabrą laimėjęs disko metikas iš Švedijos kalbėjo po lietuvio triumfo, atsakė A.Gudžius.

Tai antras sportininko iš Padauguvos pasaulio čempionatas. Prieš dvejus metus Pekine vykusiame pasaulio čempionate jis į finalą nepateko ir diską numetė 62,22 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius