Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Be finalo likusi L.Jasiūnaitė: „Tikriausiai taip ir turėjo būti...“

„Nesu patenkinta. Tikrai neslėpsiu“, – po nesėkmingai susiklosčiusios ieties metimo atrankos pasaulio čempionate Budapešte teigė Liveta Jasiūnaitė.

Antra už brūkšnio likusi ir į finalą nepatekusi 29-erių rokiškietė geriausiu pirmuoju metimu fiksavo lygiai 59 metrus.

Tai – beveik 5 metrais mažiau, nei L.Jasūnaitei priklausantis šalies rekordas, pasiektas prieš 4-erius metus.

„Tikėjausi... Norėjau būti finale. Tačiau ne visada susiklosto taip, kaip nori. Tiesiog – ne ta diena, ne ta technika. Nestabilus sezonas. Daug niuansų“, – svarstė L.Jasiūnaitė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Liveta Jasiūnaitė
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Liveta Jasiūnaitė

Metų pradžioje netikėtai su ilgamete trenere Terese Nekrošaite išsiskirti turėjusios atletės ietis šiemet tik sykį skriejo toliau nei 61 metrą – vasaros pradžioje Dariaus ir Girėno stadione įrankis leidosi už 61,57 m.

Vietą finale būtų garantavę bent 59 metrai 66 centimetrai.

Moterų ieties metimo atrankos rezultatai
Moterų ieties metimo atrankos rezultatai

Šie metai L.Jasiūnaitei prasidėjo nuo didžiulių permainų. Nutraukti bendradarbiavimą netikėtai nusprendė didžiausias pergales kartu pasiekusi trenerė T.Nekrošaitė, dėmesį sutelkusi į paralimpiečius.

Alfredo Pliadžio nuotr./Teresė Nekrošaitė
Alfredo Pliadžio nuotr./Teresė Nekrošaitė

Šalies rekordininkės globą perėmė lietuvių kilmės amerikietis Thomas Pukstys, o iš Ąžuolyno parko Kaune teko keltis į Alabamos valstiją JAV.

„Tiek daug pokyčių. Tikriausiai taip ir turėjo būti... Arba super, žiauriai gerai, arba taip...“, – atviravo L.Jasiūnaitė.

„Aišku, metai man dar nesibaigė. Turėsiu dar porą startų. Rankų nenuleidžiu ir bandysiu revanšuotis paskutiniuose startuose“, – čia pat viltingai pridūrė ieties metikė, greičiausiai pateksianti į prestižinės „Deimantinės“ lygos finalą.

„Manau, dar per anksti daryti išvadas, – į klausimą, apie naująjį trenerį ir pokyčius, atsakė L.Jasiūnaitė. – Spręsime po sezono pabaigos.“

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Liveta Jasiūnaitė
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Liveta Jasiūnaitė

„Thomas (Pukstys) – labai geras žmogus. Džiaugiuosi, kad kritinėje situacijoje man tikrai padėjo. Tikrai esu labai labai jam dėkinga. Aišku, treniruotės su kiekvienu treneriu yra skirtingos, kitokios, bet, manau, naudingos. Kitoks požiūris į techniką, į gyvenimą, į sportą. Daug platesnis, nei būtų vieno trenerio“, – pasakojo šalies rekordininkė.

„Pirmąjį metimą dariau šiek tiek atsipalaidavusi. Norėjosi saugaus rezultato. Antruoju ir trečiuoju metimu – turbūt iš to didelio noro – buvo tokie techniniai niuansai, kurie mane sustabdė. Išėjo metimas tiesiog iš rankos, o ietis lekia tik bendrai sujungus visą komplektą. Tai ir lėmė tokį rezultatą. Negerą...“, – ieties metimo subtilybėmis dalinosi L.Jasiūnaitė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Liveta Jasiūnaitė
AFP/„Scanpix“ nuotr./Liveta Jasiūnaitė

Skirtingai nei daugumos kitų šalies lengvaatlečių, L.Jasiūnaitės sezonas dar nesibaigia.

„Laukia vienas „Deimantinės“ lygos etapas ir tada finalas galimai. Dar nepasiduodu ir rankų nenuleidžiu. Tikiuosi sudalyvauti geriau, nei pavyko pernai“, – teigė ieties metikė, pernai finišavusi šešta.

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Liveta Jasiūnaitė
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Liveta Jasiūnaitė

Didžiausią gyvenimo pergalę L.Jasiūnaitė šventė 2018 metais – iškovojo bronzą Europos čempionate Berlyne.

Jau ketvirtosiose planetos pirmenybėse dalyvaujanti daugkartinė šalies čempionė į finalą kol kas pateko tik sykį – pernai Judžine (JAV). Tuomet atrankoje ji buvo net 3-ia, bet finale liko 10-a.

Olimpiadoje užpernai Tokijuje L.Jasiūnaitė užėmė 7 vietą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Liveta Jasiūnaitė
AFP/„Scanpix“ nuotr./Liveta Jasiūnaitė

Vienintelį medalį Lietuvai Budapešte kol kas iškovojo 20-metis disko metikas Mykolas Alekna. Patyręs 32-ejų Andrius Gudžius vylėsi, kad prie medalių pavyks priartėti ir ieties metikams (čempionate dar pasirodys ir Lietuvos rekordininkas Edis Matusevičius), tačiau L.Jasiūnaitės pirmenybės jau baigėsi netikėtai anksti.

„Reikia tikėtis, kad Edžiui seksis gerai, bet nebus lengva. Čia – pasaulis, ne Europa ir ne Lietuva“, – teigė geriausia šalies ieties metikė.

„Sąlygos čia tikrai labai geros. Aišku, sunku dėl karščio, bet pas stadionas, danga – labai gera. Jeigu esi geros sportinės formos, greitas – tikrai gali save realizuoti“, – pokalbį užbaigė L.Jasiūnaitė.

Visus lietuvių starto laikus, dalyvius ir lūkesčius Budapešte rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius