Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar viena dopingo dėmė – suspenduota ir „Kauno maratono“ prizininkė

Lietuvos ilgų nuotolių bėgikus bėgikus šienauja dopingas. Per trumpą laiką įkliuvo dvi prizininkės.
Zita Kosač
Zita Kosač / „Kauno maratono“ nuotr.

Savaitės pradžioje į viešumą iškilo teigiamas Vilniaus maratono nugalėtojos Vilmantės Stašauskaitės testas, o šiandien pranešta ir apie „Kauno maratono“ prizininkės Zitos Kosač atvejį.

„Atlikus tyrimus akredituotoje laboratorijoje Varšuvoje, gauti rezultatai, kad vienos iš „Kauno maratono 2023“ nugalėtojų mėginys galimai yra teigiamas“, – penktadienį pranešė patys varžybų organizatoriai.

„Bėgikė Zita Kosač, maratono distanciją įveikusi per 2 val. 54 min. 42 sek. ir moterų grupėje užėmusi 2 vietą, šiuo metu yra suspenduota, kol bus baigtas tyrimas ir priimti tolimesni sprendimai.

Laukdami pranešimo apie galutinius rezultatus bei nurodymus, informuojame, kad sankcijos sportininkei galės būti taikomos tik gavus oficialų galutinį sprendimą iš AIU“, – tęsiama pranešime.

„Vienareikšmiškai pasisakome tik už švarų sportą ir netoleranciją bet kokiems tokio pobūdžio nusižengimams. O taip pat – už skaidrumą ir tokių nusižengimų viešinimą“, – pridūrė „Kauno maratonas“.

Minėtos varžybos Kaune vyko dar šių metų pavasarį. Antidopingo testai nugalėtojams atlikti „World Athletics“ įkurtame lengvosios atletikos antidopingo padalinyje „Athletics Integrity Unit“ (AIU) Varšuvoje.

Z.Kosač mėginyje rasta draudžiamos medžiagos oksimetolono.

Vienas stipriausių prieinamų geriamų anabolinių steroidų – oksimetolonas – buvo sukurtas gydyti mažakraujystę, bet „išgarsėjo“ ir sporte, pastebėjus išskirtines raumenų stiprinimo savybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius