Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EPO debiutuoja ir Etiopijoje

Etiopijos lengvosios atletikos federacija pirmą kartą savo šalies sportininką diskvalifikavo už eritropoetino (EPO) vartojimą. Pakliuvo 29 metų bėgikė Shitaye Gemechu. Per pastaruosius 6 metus tai trečia pasaulinio lygio sportininkė, pagauta su dopingu, tačiau pirma šalies istorijoje – su EPO.
Shitaye Gemechu (viduryje)
Shitaye Gemechu (viduryje) / IAAF.org nuotr.

S.Gemechu atstovavo Etiopijai Sidėnjaus ir Atėnų olimpinėse žaidynėse, reguliariai dalyvaudavo bėgimuose plentu JAV, tris kartus iš eilės yra laimėjusi Arizonos Maratoną.

Teigiamu pasirodė testas, paimtas praėjusių metų rugsėjo 27 dieną po pergalės Liuksemburgo pusės maratono bėgime. Pati sportininkė kategoriškai neigia vartojusi draudžiamus preparatus. „Bėgimas Liuksemburge – mažos varžybos su 1000 eurų pagrindiniu prizu. Nėra jokios prasmės naudoti tokį preparatą tokio lygio varžybose. Bėgau Liuksemburge tik tam, kad pasitikrinčiau savo sportinę formą prieš grįžtant į Etiopiją po vasaros startų Europoje ir JAV.” Interviu „Universal Sport” ji teigia, kad prieš bėgimą ji sirgo ir gėrė vaistus, tačiau nesigilino į jų sudėtį. „Nepamenu preparato pavadinimo. Viskas vyko Vokietijoje, ten bėgau 10 000 metrų distanciją. Gydytojas man išrašė receptą, su juo nuėjau į vaistinę ir gavau vaistus. O kuomet dopingo kontrolieriai Liuksemburge ėmė testą, dėl kalbos problemų negalėjau jiems visko tinkamai paaiškinti.”

Prieš tai du Etiopijos sportininkai buvo diskvalifikuoti už morfino vartojimą. Su juo pakliuvo plento bėgikas Alene Emere, kuris šiuo metu atstovauja JAV (pasiprašė politinio prieglobsčio) bei maratonininkas Ambesse Tolosa, 2008 metais laimėjęs Honolulu maratoną.

S.Gemechu diskvalifikacija baigiasi 2012 metų vasarį. Tačiau Etiopijos lengvosios atletikos federacija gali imtis ir papildomų sankcijų, nubraukdama bėgikės viltį tapti pirmąja šalies maratonininke, dalyvavusia net 3 olimpinėse žaidynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius