-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

G.Karinauskaitė pagerino 15 metų gyvavusį Lietuvos rekordą

Sakramente (JAV) vykusiose NCAA čempionato atrankos varžybose Greta Karinauskaitė beveik 4 sekundėmis pagerino 3000 m kliūtinio bėgimo Lietuvos rekordą (9 min. 26,88 sek.). Su šiuo rezultatu lengvaatletė užėmė pirmąją vietą ir pateko į birželio 7–10 dienomis Ostine vyksiantį NCAA čempionatą.
Greta Karinauskaitė
Greta Karinauskaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Sportininkės treneris Justinas Beržanskis teigė, kad auklėtinis tobulėjimas matėsi jau po pirmojo starto.

„Visi rodikliai treniruotėse – pakankamai aukšti, varžybų lygis vis didėja, todėl ir konkurencija auga“, – pasakojo J.Beržanskis.

Pasak jo, G.Karinauskaitė šiame sezone 3000 m kliūtinio bėgimo rungtyje asmeninį rekordą pasigerino nuo 9 min. 50 sek. iki 9 min. 26 sek.

„Jei kitą sezoną pavyktų pagreitėti dar bent keliomis sekundėmis, būtų realu patekti į Paryžiaus olimpines žaidynes pagal normatyvą, kuris dabar yra 9 min. 23 sek.“, – sakė treneris.

Anot J.Beržanskio, jo auklėtinė yra jau brandi sportininkė, kuri pati pagal savijautą nusprendžia, kokio rezultato siekti.

„Tikslas buvo patekti į dvyliktuką, o rekordas yra tik smagi detalė, įvertinimas. Greta yra savo rungties lyderė NCAA, todėl turime tikslą finale užimti aukštą vietą“, – mintimis dalinosi treneris.

„G.Karinauskaitė už Atlanto dirba su komanda pagal jų sudarytą planą. Mes tarpusavyje bendraujame bene kasdien ir, jeigu reikia, atliekame plano korekcijas“, – bendradarbiavimo specifika dalinosi J Beržanskis.

Pasak trenerio, didžiausias iššūkis bus išlaikyti sportininkės ritmą ir formą dar 2 mėnesius, kai ši birželio 12 d. grįš į Lietuvą.

„Pagrindinis lengvaatletės startas bus liepos viduryje Suomijoje vyksiantis Europos U23 čempionatas, kur Greta savo grupėje yra sezono lyderė. Be to, planuose numatytas startas birželio antroje pusėje Lenkijoje vyksiančiose Europos žaidynėse“, – teigė J.Beržanskis.

Šiuo metu G.Karinauskaitė pagal reitingą patenka ir į pasaulio čempionatą Vengrijoje (rugpjūčio 19–27 d.). Visgi, pasak trenerio, apie šį startą arba startą universiadoje Kinijoje bus galvojama tik po Europos U23 čempionato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius