-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greta žvaigždžių kovosiantys „Cosma“ lengvaatlečiai ambicingi – nori pergalių

Vilniaus sporto klubas „Cosma“ savaitgalį stos į dar vieną mūšį. Pajėgiausia Lietuvos lengvosios atletikos ekipa gegužės 25-26 dienomis šalies vardą gins svarbiausiame žemyno klubiniame čempionate – Europos čempionų klubų taurės finalinėse varžybose.
„Cosma“ komanda
„Cosma“ komanda / Roberto Trakio nuotr.

Kasteljone (Ispanija) grumsis aštuoni pajėgiausi žemyno lengvosios atletikos klubai iš Čekijos (Brno „VSK Univerzita“), Danijos (Kopenhagos „Sparta“), Ispanijos (Kasteljono „Playas de Castellon“), Didžiosios Britanijos (Birmingamo „Birchfield Harriers“), Olandijos (Roterdamo „Atletiek“), Portugalijos (Lisabonos „Benfica“), Turkijos (Stambulo „Fenerbahce“) ir Lietuvos (Vilniaus „Cosma“).

Sostinės ekipa vyrų varžybose debiutavo 2016 metais Mersine (Turkija), kur užėmė ketvirtą vietą. Pernai Birmingame (Didžioji Britanija) lietuviai buvo penkti.

„Džiaugiamės subūrę pajėgią komandą ir tikimės iškovoti kuo daugiau prizinių vietų individualiai. Šių varžybų lygis šiemet itin aukštas, klubui realu kovoti dėl penketuko, o sėkmės atveju – trejetuko“, – teigė „Cosma“ prezidentas Martas Skrabulis.

„Cosma“ klubui Ispanijoje atstovaus septyni praėjusių metų Europos čempionato dalyviai, tarp kurių šeštą vietą 1500 m rungtyje užėmęs Simas Bertašius, ieties metimo finalininkas Edis Matusevičius ir 400 m pusfinalyje bėgęs bei Latvijos rekordą pagerinęs Janis Leitis.

„Praėjusiais metais itin mėgavausi šiomis varžybomis. Jau patikrinau šių metų starto protokolus – varžovai tikrai pajėgus – ir man labai patinka, kada varžybos yra atkaklios, – džiaugėsi J.Leitis. – Komanda yra puiki, visi jaučiamės jos nariais, įskaitant mus su Elviu (Latvijos trišuolininku Elviju Misanu – aut. past.). Komandos draugai, vadovai, treneriai, kineriterapeutai džiaugiasi mus matydami, visi padeda ir gera būti kartu.“

„Cosma“ lengvaatlečių laukia itin pajėgūs varžovai: „Fenerbahče“ garbę gins 200 m rungties Europos ir pasaulio čempionas Ramilis Gulijevas, „Benficos“ – daugkartinis žemyno čempionatų prizininkas 1500 m bėgime Marcinas Lewandowskis, o pasaulio ar olimpinių žaidynių finalininkai startuos kone kiekvienoje rungtyje.

Nors dėl atliktos kojos operacijos startą priverstas praleisti planetos čempionas Andrius Gudžius, prie lengvaatlečių, galinčių užfiksuoti itin aukštus rezultatus, yra priskiriamas E.Matusevičius. Ieties metikas praėjusį savaitgalį Japonijoje užfiksavo antrą karjeros rezultatą – 84,55 m.

Tarp visų planetos ietininkų lietuvis sezono lyderių rikiuotėje yra dešimtas.

„Mano sportinė forma yra gera, bet grįžus iš Japonijos pabandėme keisti metimo techniką. Nežinau, kaip bus Ispanijoje, bet manome, kad pakeitus techniką turėtų pakilti ir rezultatas, – vylėsi E.Matusevičius. – Viskas priklausys, kaip techniškai viską įvykdysiu. Jei gerai padarysiu, manau, kad galiu pagerinti savo asmeninį rekordą. Stengsiuosi ir noriu laimėti, bet svarbi užduotis bus ir išbandyti naują įsibėgėjimą ne per treniruotę.“

Praėjusiais metais Vilniaus klubo lengvaatlečiai iškovojo penkias individualias pergales – triumfavo A.Gudžius, E.Matusevičius, S.Bertašius, E.Misanas bei šuolininkas į aukštį Adrijus Glebauskas.

Cosma“ sudėtis Europos čempionų klubų taurės varžybose:

100 m – Kostas Skrabulis

200 m – Gediminas Truskauskas

400 m – Janis Leitis

800 m – Mindaugas Striokas

1500 m – Simas Bertašius

3000 m – Simas Bertašius

5000 m – Justinas Beržanskis

110 m barjerinis bėgimas – Rapolas Saulius

400 m barjerinis bėgimas – Artūras Janauskas

3000 m kliūtinis bėgimas – Justinas Beržanskis

Disko metimas – Aleksas Abromavičius

Kūjo metimas – Tomas Vasiliauskas

Ieties metimas – Edis Matusevičius

Rutulio stūmimas – Šarūnas Banevičius

Šuoliai į aukštį – Adrijus Glebauskas

Šuoliai į tolį – Elvijas Misanas

Trišuolis – Elvijas Misanas

Šuoliai su kartimi – Lukas Kolpakovas

4x100 m – K.Skrabulis, G.Truskauskas, Ugnius Savickas ir Giedrius Rupeika

4x400 m – A.Janauskas, J.Leitis, R.Saulius, M.Striokas ir U.Savickas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius