-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į pasaulio čempionato traukinį neįšokusi A.Palšytė: „Normatyvas be proto aukštas“

Airinė Palšytė savaitgalį eilinį kartą užsitikrino Lietuvos čempionės vardą, bet kelto tikslo nepasiekė – neįvykdė normatyvo į pasaulio čempionatą. Sportininkė dėl to nesikremta.
Airinė Palšytė
Airinė Palšytė / Alfredo Pliadžio nuotr.

A.Palšytė Šiauliuose vykusiose pirmenybėse triumfavo įveikusi 189 cm aukštį. Sezono lyderei Urtei Baikštytei pakluso 186 cm aukštis.

„Dešimtą jubiliejinį kartą laimiu Lietuvos čempionatą. Skaičius solidus ir, manau, tikrai paskutinis – tą galiu prižadėti“, – kalbėjo A.Palšytė.

„Iš vienos pusės džiugu, kad pavyko laimėti, toks buvo vienas iš tikslų šiandieną. Kitas tikslas buvo šokti 196 cm, nes tai buvo tarsi paskutinis traukinio bilietas į pasaulio čempionatą. Šiek tiek taktiškai nesusidėliojau sezono startų, tai neturiu jų pakankamai, kad galėčiau patekti pagal reitingus, todėl turėjau rizikuoti ir bandyti pasiekti kvalifikacinį normatyvą, kuris yra tikrai be proto aukštas“.

Į pasaulio čempionatą lengvaatletė nevyks, tačiau dėl to nesigraužia – jos tikslas sėkmingai pasirodyti žemyno pirmenybėse.

„Jaučiau, kad paskutiniuose bandymuose buvau šiek tiek pavargusi, galbūt nuo saulės. Bet bandymai nebuvo blogi, antru bandymu turbūt galėjau peršokti 193 cm. Čempionės titulas visą laiką yra svarbus, tai mažas žingsnelis į priekį. Sezonas dar nesibaigė, kadangi nevyksiu į pasaulio čempionatą, labai smarkiai ruošiuosi Europos čempionatui. Be to, manau, kad ten tikrai varžysiuosi tarp stipriausiųjų“, – sakė A.Palšytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius