Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į WADA kaltinimus Rusija atsako savo stiliumi – tai sąmokslas

Pasaulinei antidopingo agentūrai (WADA) pirmadienį pateikus rimtus kaltinimus Rusijai, pastarosios atstovai kalba pažįstamu stiliumi. Vladimiro Putino atstovas pareiškė, kad WADA neturi įrodymu, o jos atliktas tyrimas, kurio išvadoms surašyti prireikė daugiau nei 300 puslapių yra sąmokslas.
Vladimiras Putinas ir Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko
Vladimiras Putinas ir Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

WADA komisijos, atlikusios skandalingąjį tyrimą, vadovas Dickas Poundas anksčiau sakė, jog tikisi, kad Rusija paisys WADA rekomendacijų ir savanoriškai pašalins savo lengvaatlečius ir visų varžybų.

Taip pat skaitykite: Lengvosios atletikos susitepimo dopingu skandalas bus didesnis ir skaudesnis nei FIFA?

Vis dėlto, greičiausiai to nebus, nes rusai, kaip įprasta, bet kokį prieš juos nukreiptą tyrimą ar jo išvadas vadina sąmokslu ir viską neigia.

„Scanpix“/AP nuotr./Dmitrijus Peskovas
„Scanpix“/AP nuotr./Dmitrijus Peskovas

Pirmadienį WADA rekomendavo tarptautinei lengvosios atletikos federacijai (IAAF) kuo greičiau pašalinti visus Rusijos lengvaatlečius iš varžybų. Tai reiškia, kad jiems gresia netgi nedalyvavimas Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Antradienį Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad WADA neturi jokių įrodymų prieš Rusiją, o jos tyrimas ir jo išvados yra nepagrįstos.

Tuo tarpu laikinai Rusijos lengvosios atletikos federacijos prezidento pareigas einantis Vadimas Zeličenokas teigė, kad rusai tikisi IAAF pasigailėjimo ir „atsargaus požiūrio“. V.Zeličenokas teigė, kad WADA kaltinimai valstybiniu dopingo vartotojų dangstymu yra tiesiog sąmokslas.

Tuo tarpu WADA siūlomai priemonei – rusų pašalinimui iš visų varžybų – pritarė Didžiosios Britanijos lengvosios atletikos vadas Edas Warneris bei Australijos olimpinės misijos Rio vadovė Kitty Chiller.

E.Warneris teigė, kad iš rusų turi būti atimta teisė organizuoti 2016 metų pasaulio jaunių lengvosios atletikos čempionatą Kazanėje.

Sankcijas Rusijai palaiko ir Prancūzijos bei JAV sporto atstovai.

VIDEO: Rusija atmeta kaltinimus dėl dopingo vartojimo dangstymo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius