-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Karštis neišgąsdino: Vilniaus senamiestį užtvindė bėgančios moterys

Birželio 15 dieną Vilnius priklausė moterims. Septintą kartą vykęs ir jau tradiciniu tapęs „Moterų bėgimas“ suvienijo moteriškosios lyties atstoves iš visos Lietuvos ir net tolimų pasaulio kraštų. Draugės, kolegės, mamos bei dukros užliejo 5 km trasą, besidriekusią jaukiausiomis sostinės gatvėmis.
Moterų bėgimas Vilniuje
Moterų bėgimas Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Bėgimas Moteris

Pramogauti ir pasimatyti, palaikyti viena kitą nepabūgusios alinančio karščio susirinko per 1500 moterų. Kai kurios jų atvyko iš Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, ar net Vokietijos, Jungtinių Amerikos Valstijų.

Startas pirmąkart buvo duotas Rotušės aikštėje, o merginų laukė 5 km trasa, vingiuojanti Vokiečių, Vilniaus, Jogailos, Gedimino pr., Totorių, Universiteto gatvėmis. Prabėgusios pro šiltu vakaru besimėgaujančius sostinės svečius Didžiojoje gatvėje, bėgikės finišui sugrįžo į Rotušę.

Distanciją senamiesčio gatvėmis greičiausiai įveikė Loreta Kančytė (17:23), antrąją vietą užėmė Evelina Miltenė (18:04), o trečioji atiteko Viktorijai Varnagirytei (18:15). 1-3 vietų laimėtojoms atiteko pagrindiniai prizai – „Kidy Tour“ kelionės dviem asmenims į populiariausią poilsio kurortą – Antaliją (Turkija).

„Labai džiaugiuosi, kad dalyvavau ir prisidėjau prie renginio idėjos – kitų moterų palaikymo. Trasa patiko, buvo smagu bėgti ir dar smagiau laimėti. Kiekvienai linkėčiau pabandyti – vien teigiamos emocijos“, – įspūdžiais dalinosi bėgimo aukštumose sparčiai įsitvirtinanti L.Kančytė.

Ant apdovanojimų pakylos kopė ir 4-6 vietų nugalėtojos, rėmėjų dovanomis paskatinta jauniausia, vyriausia bėgimo dalyvės, taip pat iš toliausiai (JAV) atvykusi viešnia. Ypatingą prizą gavo laimingoji, 15-oji atbėgusi dalyvė, kurios apdovanojimo idėja susijusi su renginio dienos skaičiumi. Gausiausia komanda pripažinta Lietuvos Respublikos valstybės kontrolė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Moterų bėgimas Vilniuje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Moterų bėgimas Vilniuje

Nėštumas nesukliudė „Moterų bėgime“ sudalyvauti ir olimpietei Vaidai Žūsinaitei-Nekriošienei. Moteris užėmė 12-ąją vietą ir džiaugėsi, kad besilaukdama pirmagimio įveikė trasą be didelių sunkumų: „Nuolat stebėjau pulsą ir bėgau sau šiuo metu tinkamiausiu tempu, todėl jaučiuosi gerai. Svarbiausia konsultuotis su gydytojais ir žinoti, kokį atstumą, greitį pasirinkti.“

Mažųjų sportininkų, kurie palaikydami mamas dalyvavo „Pritt“ vaikų bėgime, šiemet laukė ypatinga 200 m bėgimo distancija vienoje gražiausių miesto aikščių. Daugumai tai buvo pirmasis gyvenime bėgimas, todėl gerų emocijų netrūko nei ruošiantis startui, nei pasiekus finišo tiesiąją.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Moterų bėgimas Vilniuje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Moterų bėgimas Vilniuje

Visiems sėkmingai finišavusiems dalyviams buvo įteikti „Moterų bėgimo“ atminimo medaliai.

Prieš bėgimą renginio šurmulį užtikrino pramogos miestelyje. Dalyvės jau nuo 16 val. mėgavosi įvairiomis aktyvacijomis, dovanomis, turėjo galimybę pasidaryti kūno sandaros tyrimą, pasimėgauti masažu, sudalyvauti ne viename konkurse, gerą nuotaiką įamžinti nuotraukose, prisidėti prie socialinių iniciatyvų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Moterų bėgimas Vilniuje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Moterų bėgimas Vilniuje

Pasak renginio organizatorių VšĮ „Tarptautinis maratonas“, šiuo bėgimu, kaip ir šūkiu „Diena priklauso tau“, siekiama paskatinti moteris daugiau laiko skirti sau, pasimėgauti aktyviu laisvalaikiu. Jų teigimu, bene vienintelis toks ir gausiausias išskirtinai moteriškai auditorijai skirtas bėgimas Lietuvoje tikrai vyks ir kitais metais – data turėtų būti paskelbta netrukus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Moterų bėgimas Vilniuje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Moterų bėgimas Vilniuje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius