-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su Glazgu atsisveikinta skambiai – Airinė Palšytė iškovojo Europos čempionato bronzą

Praėjus dvejiems metams po triumfo Belgrade šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė ir vėl apsigaubė Lietuvos vėliava. Čempionės titulą gynusi 26-erių vilnietė iškovojo bronzą, nusileidusi tik čempione tapusiai rusei Marijai Lasickienei ir ukrainietei Julijai Levčenkai. Tai buvo pirmasis ir vienintelis Lietuvos rinktinės medalis Europos lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionate Glazge.
Airinė Palšytė
Airinė Palšytė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Airinė Palšytė pirmuoju bandymu įveikė 1,97 m kartelę ir užsitikrino bronzos medalį. Prieš dvejus metus Europos čempione tapusi lietuvė neįveikė 1,99 m kartelės ir paliko santykius aiškintis Marijai Lasickienei ir Julijai Levčenkai.

Šį sezoną A.Palšytė buvo įveikusi 1,98 m kartelę, tačiau centimetru patobulėti jai nepavyko. Visi trys bandymai 1,99 m aukštyje buvo toli nuo sėkmingų.

Airinei priklausantis Lietuvos rekordas yra 2,01 m. Su juo ji prieš dvejus metus tapo čempione Belgrade.

Šis aukštis Glazge tapo pergalingu neutraliu statusu besivaržančiai rusei M.Lasickienei, kuri jį įveikė antruoju bandymu ir tapo čempione. Sidabras atiteko pasaulio vicečempionei J.Levčenkai, kuri antruoju bandymu įveikė 1,99 m.

M.Lasickienė dar bandė įveikti 2,05 m aukščio kartelę, bet visi trys bandymai buvo nesėkmingi.

Airinės iškovota bronza yra tik trečias Lietuvos istorijoje medalis Europos lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionatuose. Ji pridėjo prie savo pačios aukso Belgrade ir Austros Skujytės iškovoto sidabro.

Alfredo Pliadžio nuotr./Airinė Palšytė
Alfredo Pliadžio nuotr./Airinė Palšytė

Finalo eiga

Pirmasis aukštis 1,79 m A.Palšytei nesukėlė jokių sunkumų ir buvo įveiktas su didele atsarga. Toks pats sėkmingas šuolis ir kartelę kilstelėjus į 1,83 m.

Kartelė pakelta į 1,87 m aukštį ir jos jau neįveikė kelios šuolininkės, bet A.Palšytė užtikrintai įveikia ją pirmuoju bandymu. Nuo šios kartelės varžybas pradėjo Marija Lasickienė, kuri ją iškart ir įveikia.

Kol varžovės šokinėja, Airinė apsirengia ir atsiverčia kažką užsirašyti į raudoną knygelę. Įdomu, kas joje? Kovą tęsia visos 12-a finalo dalyvių.

Arenoje triukšminga, nes bėga septynkovininkai, bet A.Palšytė susikaupia ir be vargo įveikia 1,91 m kartelę. Šio aukščio neįveikė dvi šuolininkės – Daniela Stanciu ir Karina Taranda. Kovą dėl medalių tęsia 10 sportininkių.

Šešios šuolininkės pirmuoju bandymu neįveikė 1,94 m kartelės, todėl A.Palšytė joms pademonstravo, kaip tai padaryti. Puikus šuolis ir išlaikyta lyderės pozicija. Šis aukštis ir atrinko tikrąsias pretendentes į medalius. Jo neįveikė net keturios šuolininkės. Kovą dėl medalių tęsia šešios sportininkės – A.Palšytė, Marija Lasickienė, čekė Michaela Hruba ir trys ukrainietės Julija Levčenka, Kateryna Tabašnik ir ryna Heraščenko.

Dvi šuolininkės neįveikė 1,97 m kartelės ir vėl A.Palšytė pirmoji tai padarė pirmuoju bandymu. Jau kvepia medaliu. Pirmuoju bandymu šį aukštį taip pat įveikė M.Lasickienė ir J.Levčenka. Šio aukščio neįveikė dvi sportininkės. Kovą dėl medalių tęsia tik keturios – A.Palšytė, M.Lasickienė, J.Levčenka ir K.Tabašnyk.

Pirmasis Airinės X šį vakarą. Pirmasis šuolis per 1,99 m kartelę buvo labai nesėkmingas. Šio aukščio lietuvė šį sezoną dar nėra įveikusi. Pirmuoju bandymu šį aukštį įveikė tik M.Lasickienė. Ji tampa vienvalde lydere. Antrasis A.Palšytės bandymas toli nuo sėkmingo ir kartelė vėl krenta. J.Levčenkos antrasis bandymas sėkmingas. Trečiasis Airinės bandymas taip pat nesėkmingas ir ji gali džiaugtis bronzos medaliu.

Finalo kartelės
1,79 1,83 1,87 1,91 1,94 1,97 1,99 2,01 2,03
O(1) O (1) O(1) O(1) O(1) O(1) XXX(3)

Likus valandai iki varžybų, šuolininkės įleidžiamos į sektorių ir daro bandomuosius šuolius. Prieš juos kiekviena lipdukais susižymi įsibėgėjimo trajektoriją, kurią apskaičiuoja dėdamos pėdą po pėdos. A.Palšytė diskutavo su organizatoriais, nes ten kur ji norėtų pradėti įsibėgėjimą yra LED ekranas. Šuolininkės trenerė po atrankos skundėsi sąlygomis „Emirates“ arenoje. Kiekvienas centimetras svarbus nudailintam šuoliui.

Finalo dalyvės:

Atletė Asmenis rekordas Sezono rekordas
Great Britain & NI Morgan Lake 1,97 1,97
Sweden Erika Kinsey 1,93 1,93
Romania Daniela Stanciu 1,94 1,94
Slovenia Maruša Cernjul 1,90 1,90
Ukraine Iryna Heraščenko 1,97 1,97
Germany Imke Onnen 1,96 1,96
Czech Republic Michaela Hruba 1,95 1,91
Lithuania Airinė Palšytė 2,01 1,98
Ukraine Kateryna Tabašnik 1,99 1,99
Authorised Neutral Athletes Marija Lasickienė 2,04 2,04
Ukraine Julija Levčenka 2,00 2,00
Belarus Karina Taranda 1,94 1,94

Lietuvių rezultatai Europos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionate

Atletas Rungtis Rezultatas Vieta
Airinė Palšytė Šuoliai į aukštį 1,97 m 3
Dovilė Dzindzaletaitė Trišuolis NM -
Diana Zagainova Trišuolis 13,36 m 15
Agnė Šerkšnienė 400 m 52:33 sek. LR 4
Eglė Balčiūnaitė 800 m 2:05,06 min 13
Akvilė Andriukaitytė 60 m 7,54 sek. 38
Natalija Piliušina 1500 m 4:20,98 min 19
Simas Bertašius 1500 m 3:49,90 min 20
Adrijus Glebauskas Šuoliai į aukštį 2,21 m PB 11

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius