-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 21

Sūnus gyręs ir drąsinęs V.Alekna teikė finalo prognozę: „Auksui 70 m nereikės“

„Kova finale bus įtempta“, – prognozuoja legendinis disko metikas, dukart olimpinis ir dukart pasaulio čempionas Virgilijus Alekna.
Martynas, Mykolas ir Virgilijus Aleknos
Martynas, Mykolas ir Virgilijus Aleknos / Alfredo Pliadžio/LLAF ir 15min nuotr.

Pirmadienio vakarą jis ir pats bus Budapešto nacionaliniame atletikos centre – ant Dunojaus kranto, buvusio šiukšlyno vietoje, išdygusiame įspūdingame stadione, kainavusiame net 658 mln. eurų.

51-erių V.Aleknai šios planetos pirmenybės – ypatingos. Jose su geriausiais pasaulyje varžosi abu legendos sūnus – 20-metis Mykolas ir 22-ejų Martynas, tokio rango varžybų debiutantas.

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Martynas ir Mykolas Aleknos
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Martynas ir Mykolas Aleknos

„Aš pirmajame savo pasaulio čempionate taip toli nemečiau“, – Martyną gyrė Virgilijus. 1995-aisiais Geteborge, būdamas 23-ejų, įrankį jis metė 59,20 m, užėmė 19 vietą ir į finalą taip pat nepateko.

Martyno diskas šeštadienį Budapešte skriejo toliau – 62,57 m, bet galutinė vieta – kiek prastesnė, 20-ta. „Martynas turbūt labiau eina mano keliu“, – prisimindamas savo progresą pokalbį tęsė V.Alekna.

Lyg raketa į viršų šovęs kitas legendos sūnus, planetos vicečempionas, Mykolas šįvakar vėl varžysis dėl medalio. „Manau, reikia kovoti dėl aukštų vietų. Galimybių tam yra“, – sūnų drąsino Virgilijus, čempionatą Budapešte stebintis su visa šeima – žmona Kristina ir dukra Gabriele.

Alfredo Pliadžio nuotr./V.Alekna su sūnumis Martynu ir Mykolu bei Atėnų olimpiados auksu, 2004 m.
Alfredo Pliadžio nuotr./V.Alekna su sūnumis Martynu ir Mykolu bei Atėnų olimpiados auksu, 2004 m.

„Karštis – didžiulis. Netgi tiesiog sėdėti tribūnose labai karšta. Kalbėjau su Mykolu, sakė, kad ten, apačioje, karštis taip nesijautė, bet temperatūra vis tiek yra apie 30 laipsnių. Tiek bus ir finale. Sportininkams tikrai nelengva“, – tęsė disko metimo legenda.

Finale nuo 21:30 val. bus ir patyręs 32-ejų Andrius Gudžius, buvęs pasaulio čempionas ir pernai metų planetos pirmenybių prizininkas.

A.Pliadžio nuotr./Pernai pasaulio čempionate Mykolas Alekna pelnė sidabrą, o A.Gudžius – bronzą.
A.Pliadžio nuotr./Pernai pasaulio čempionate Mykolas Alekna pelnė sidabrą, o A.Gudžius – bronzą.

Apie sūnų pasirodymą atrankoje, patarimus Mykolui prieš finalą, sąlygas disko metikams Budapešte, Martyno progresą ir finalo prognozę – išskirtinis V.Aleknos interviu portalui 15min.

Nė vienas disko metikas atrankoje neįvykdė finalo normatyvo (66,50 m), nors net penki šiemet metė toliau nei 70 m. Kaip manote, kodėl?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius