Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio lengvosios atletikos čempionatas baigėsi, Lietuva – garbingoje vietoje

Disko metikai pasirūpino, kad Lietuvos lengvosios atletikos komanda užimtų aukštą poziciją – 31-ąją – galutinėje medalių rikiuotėje.
Mykolas Alekna iškovojo sidabrą, o Andrius Gudžius – bronzą.
Mykolas Alekna iškovojo sidabrą, o Andrius Gudžius – bronzą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Armando Duplančio pasaulio rekordu šuolių su kartimi rungtyje baigėsi devynias dienas trukęs pasaulio lengvosios atletikos čempionatas Judžine.

JAV stadionas buvo palankus lietuviams – Mykolas Alekna pasipuošė sidabro, o Andrius Gudžius – bronzos medaliais disko metimų varžybose.

Du apdovanojimai užkėlė Lietuvos komandą į 31 vietą bendroje medalių rikiuotėje, kurioje mūsų šalis pozicija dalijasi su Ukraina. Rusijos pradėtą karą kenčiančios šalies atstovai irgi ant garbės pakylos turėjo du atstovus iš vienos rungties – šuolių į aukštį (Jaroslava Mahučich laimėjo sidabrą, Andrijus Procenko – bronzą).

Bendroje įskaitoje niekas nė iš tolo neprilygo JAV rinktinei, kuri iškovojo daugiausiai aukso medalių – 13. Ir pagal apdovanojimų skaičių amerikiečiai buvo ryškūs lyderiai – 33.

Antra galutinėje rikiuotėje finišavo Etiopija (4 aukso medaliai), trečia Jamaika, kurios atletai irgi laimėjo 10 medalių, bet iš jų tik du buvo auksiniai.

Po du aukso medalius iškovojo ir Kenijos, Kinijos, Australijos ir Peru sportininkai. Beje, Peru į 7 vietą užkėlė abu aukso medalius ėjimo rungtyse laimėjusi Kimberly Garcia Leon.

Iš viso apdovanojimus laimėjo 40-ies šalių atletai, tarp jų šįsyk nebuvo Latvijos ir Estijos atstovų.

Kitas pasaulio lengvosios atletikos čempionatas vyks 2023 metais Budapešte, bet daug stiprių atletų, tarp jų ir abu Lietuvos disko metikai, varžysis jau greitai – Europos pirmenybėse Miunchene rugpjūčio viduryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius